reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja na razie od 2 dni po śniadaniu mam odruchy wymiotne ale nic nie idzie...piersi mam codziennie troszkę obolałe i nabrzmiale i brzuch mnie od czasu do czasu delikatnie pobolewa jak na okres niby, tak jajniki zakuja czy coś no i jestem cały czas osłabiona mam nadzieję że teraz 21 jak pójdę to lekarz założy mi książeczkę i porobi jakieś badania bo będzie niby 8 tydzień ☺

reklama
Basia trzymamy kciuki :) ja wizytę dopiero 11 stycznia, tydzień temu w piatek miałam ostatnia a teraz tyle czekania buuu.. Takze dobrze was rozumiem jak ten czas dłuży sie w nieskończoność. Ja dziś coraz więcej mdłości, ale ciesze sie z tego nawet bardzo :) kropka juz po wizycie? Daj znać :) trzymam kciuki za resztę dzisiejszych i jutrzejszych wizyt :*

A ja ledwo żywa, urwałam się trochę z pracy. Leżę i robię zakupy świąteczne, dzięki temu leczę wyrzuty sumienia. Idzie całkiem sprawnie, jeszcze tylko wizyta w drogerii i może będzie już wszystko. Co roku tyle latania za prezentami, a teraz 3 sklepy internetowe i jedna wizyta w tradycyjnym. Nie wiem jak kobiety radziły sobie wcześniej. Ja nic nie gotuję, bo nie mogę znieść zapachu jedzenia, zakupy robię przez internet, bo nie mogę znieść zapachu sklepu spożywczego, a na pozostałe nie mam siły. Cieszę się, że jestem w ciąży właśnie w takich czasach inaczej wszystko byłoby trudniejsze.

Hej! :) widzę ze objawy sa u was :) to super cieszcie sie kobitki bo to dobry znak :) u mnie cos dziś dziwnie... Codziennie mega mdłości a dziś tylko lekkie.. Niby powinnam sie cieszyć ze lepiej sie czuje, ale niepokoi mnie to. Wolałabym codziennie czuć sie okropnie zeby wiedzieć czy wszystko ok.. :*

Witajcie dziewczynki,
Proponuję mniej nakręcania się, że brak mdłości i lepsze samopoczucie to jakiś ZŁY ZNAK, bo takie przypuszczenia mogą sporo nastraszyć grupę bez większych dolegliwości..
Ja czuję się dobrze - nie mam mdłości, w pierwszej ciąży też nie miałam, natomiast bardzo bolą mnie piersi.
Każda z nas obserwuje w swoim ciele mniejsze lub większe zmiany w aktualnym czasie.
Wszystkie objawy są doskonale zindiwidualizowane - to tak samo jak nie ma dwóch identycznych porodów, lub dwóch takich samych ciąż, każda ciąża ma podobny schemat, ale przebiega inaczej, gdyż każdy organizm jest inny.

Pamiętajmy, że brak mdłości i dobre samopoczucie w pierwszym trymestrze NIE OZNACZA NICZEGO ZŁEGO - wręcz odwrotnie!!!

ImageUploadedByForum BabyBoom1450279726.180396.jpg

Bylam! Zobaczylam ! Uwierzylam ! :)
11 Mm serduszko bilo :) Dzidzia jedna!
7t2d nie mowila terminu porodu. Teraz Mam zadzwonic do swojego osrodka I sie umowic do poloznej I wtedy Pewnie powiem Mi :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1450279726.180396.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1450279726.180396.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry