reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Happymum- z tego co pamiętam to między 24, a 28 tc. Ja muszę wykonać to badanie wcześniej bo w ciąży z Ami miałam cukrzycę ciążową :(

Ami ma stan podgorączkowy i zrobiła dwie luźne kupki:(

reklama
No właśnie, kiedy robicie krzywą na cukier?? Mój ginek już to zakreślał do zrobienia ale patrzy na mnie, ja kręcę głową, no nie dam rady za chiny teraz zrobić :( ciągle mnie mdli..to mówi, że dobrze, zrobimy później ale żeby oznaczyć insulinę we krwi

Jolcia - podobno dodają sok z cytryny

jolcia na badanie obciazenia glukoza wez ze soba pol cytryny i daj pani ktora bedzie przygotowywala ten napoj, nie ejst super ale lepsze napewno niz bez cytryny. krzywa chyba kobieta ktore cukrzycy nie maja robi sie w drugim trymestrze nie?

No właśnie u mnie w polmed'zie nie można cytryny :( już 3 razy robiłam tam to badanie i za każdym razem słyszałam że ta cytryna ma wpływ na wynik :/

Kropka, z sexsem w pierwszej ciąży bez ograniczeń i prawie non stop :-D, ale tym razem chce poczekać do usg, żeby wiedzieć czy wszystko ok najpierw.
Jolcia, w pierwszej ciąży z cukrem było u mnie wszystk ok, a tym razem przy standardowym badaniu mi wyszedł cukie 102, wiec gin mi kazał odrazu iść na krzywą i dziś byłam. Tez się bałam jak to wypije, a okazało się ze dla babek w ciąży maja cytrynową glukozę i to bez problemu wypiłam, wyniki wieczorem będę miała.

Witajcie. Mam nadzieję, że również zostanę sierpniową mamusią. Jutro zaczynam 6 tydzień. Samopoczucie jak na razie ok:) U lekarza jeszcze nie byłam. Mam umówioną wizytę 17 grudnia i nie mogę się doczekać aż usłyszę serduszko malucha :) Jestem już mamą 22 miesięcznej córeczki i aniołka (17 tc). Tym razem musi się udać, nie ma innej opcji! Pozdrawiam

Asiunia- Witaj! :-D:-D Musi byc dobrze , razem sie tu powspieramy :-)

A Ja Dzis zaliczam mdlosci... Prawie caly czas :crazy: nie jest tak zle ale super tez nie jest...

Ciekawe co u Ann? Miala Isc Dzis do ginka sprawdzic.... I jeszcze ktoras miala Isc dzisiaj nie?

Asiunia trzeba myśleć pozytywnie. Będzie dobrze, nie ma innej opcji ;-)

Isiorek ja zestaw badań dostane w piątek aczkolwiek nie wiem co dokładnie .....zobaczymy
Chociaż ja to nigdy nie mialam żadnych problemów ....

W pracy jestem i energia.mnie opuscila,walcze ze sobą coby nie zasnac ....

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

reklama
Kropka ja właśnie zaliczylam pierwsze wymioty...śledzie w smietanie mi nie służą...masakra...momwntami mam dosyc...powiedzcie mi który tydzień wyswiatla mi się na suwaczku? Bo na 2 apkach juz 7tc i w sumie nie wiem jak to policzyć

Do góry