reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dzień dobry skoro świt :) jak się dzisiaj czujecie? :)

Mój synuś chyba poczuł powagę sytuacji i pierwszy raz w życiu (19 miesięcy ma) przespał całą noc od 20 do 6 rano <3 <3 <3 jestem wyspana! i przeszczęśliwa... oby tak dalej... :)

Kiedy macie pierwsze wizyty u gin? w którym tc?

miłego dnia! :)

reklama
Super Isiorek! Gratulacje! :)

myślicie o robieniu pamiątek z okresu ciąży? ja mam obsesję na punkcie uwietrzniania różnych ważnych momentów w życiu, mojemu synkowi piszę pamiętnik, robiłam kolaże ze zdjęć robionych co tydzień/miesiąc od urodzenia, różne porównania po 6 miesiącach, po roku... macie jakieś pomysły?

Tu znalazłam trochę ciekawych rzeczy:

Pamiątki z okresu ciąży - BabyBoom.pl

Nadzieja1984 - witaj :) gratuluję pozytywnego testu :) mamy z tego samego roku dzieciaczki :) ja mam córeczkę z marcówek 2014 :)
Ja już jestem po pierwszej wizycie, miałam ją w 6t5d. Super, że Synuś dał Ci się wyspać :) Moja Ami odkąd sama się odstawiła od piersi pięknie śpi w nocy :)
Co do pamiątek z okresu ciąży, to niestety w ciąży z Ami przez pierwsze miesiące zdjęcia musiałabym mieć robione z kibelkiem bo przez 4 miesiące praktycznie w łazience czas spędzałam :| mamy z tego okresu zdjęcia z usg, i jakieś filmiki, zrobiliśmy też troszkę zdjęć, ale to pod koniec ciąży.
Po porodzie zbieram wszystko co pierwsze ;) no może nie wszystko ;) ale schowałam do pudełka pierwszą sukienkę (kiedy jeszcze nie znałam płci), pierwsze ubranko, pierwsze buciki, odpadnięty kikut pępowiny, moją opaskę ze szpitala (Ami teściowa wyrzuciła do kosza:(), pierwszy bilet, itp. Dodatkowo co miesiac robię jej zdjęcie na tym samym bujaczku. Do roku prowadziłam jej album taki gotowy do zapisywania i wklejania zdjęć :)
Ami20msc.jpg

Kropka - podziwiam Cię z tym wstawaniem w środku nocy... ja śpię na stojąco... śpię i rzygam... dramat!

Happymama - ja byłam na marcówkach 2014 i też do dziś piszemy i spotykamy się :)

Ann_ - ja mojej Ami przeciwgorączkowo podaję Ibuprofen, bo Paracetamol na nią praktycznie nie działa, i podaję jej jeśli temperatura jest wyższa niż 38,5. Też słyszałam o tej metodzie na zmiany I na przemian z P ale u nas nie trzebabyło tego stosować.

Isiorek - witaj :) mam rozumieć, że teścik pozytywny :) Gratulacje :)

A u mnie od rana rzygająco... zjdałam cokolwiek aby się lepiej wymiotowało... :baffled: o spaniu nie wspominam wczoraj po 20 poszłam spać :| Głowa mi pęka i mam zawroty :| obiadu dziś nie robię!

Załączniki

• Ami20msc.jpg
    Ami20msc.jpg
    69,5 KB · Wyświetleń: 75
Basia ja nie mieszkam w Polsce, nie ma tu Polskich leków dlatego pytam Happumama

Jolcia fajny kolaż że zdjęć na bujaczku. Super pomysł.

Jolcia i jak po wizycie? było już coś widać? ja się zastanawiam na kiedy się umówić, żeby za wcześnie nie iść...

Co to za album gotowy do wklejania? Dasz jakieś namiary?

To niektóre z moich zabaw kolażowych :)

Fotel co miesi&#261;c6.jpgMaskotka co miesi&#261;c8.jpgPieluszka co tydzie&#324;3.jpgZa du&#380;y ciuszek co 3 miesi&#261;ce2.jpg

Załączniki

• Fotel co miesi&#261;c6.jpg
    Fotel co miesi&#261;c6.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 62
  • Maskotka co miesi&#261;c8.jpg
    Maskotka co miesi&#261;c8.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 56
  • Pieluszka co tydzie&#324;3.jpg
    Pieluszka co tydzie&#324;3.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 70
  • Za du&#380;y ciuszek co 3 miesi&#261;ce2.jpg
    Za du&#380;y ciuszek co 3 miesi&#261;ce2.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 52
Witajcie z rana :)
Jolcia współczuję samopoczucia. Ja ani razu nie wymiotowałam, mdłości jesli sa to bardzo delikatne.

Isiorek gratuluje dwóch kreseczek . Jak twoje samopoczucie?

Nadzieja co do pamiątek to ja uwielbiam zbierać :) do szis mam wszystkie listy które pisał do mnie mąż . Mam również paragony z każde randki. Na odwrocie pisałam datę i jakies mile slowo. Mam bilety do kina. Zasuszałam tez po platku kazdej róży która dal mi mąż . Do tego dołączałam karteczkę z data. Dzis fajnie sie to wszystko ogląda i jest przy tym kupa śmiechu :)

Isiorek -gratuluję
Nadzieja-witaj i gratki
Ja tak jak Jolcia -z pierwszej ciąży malo zdjec bo czasu nie bylo,puzo pracowalam,przeptowadzalam sie itp.w efekcie mam 2 zdjęcia bo reszta zaginęła
Jolcia-fajny kolaż
Nadzieja twoje tez ;)
Ja dzosiaj niewyspana choc dopiero wstałam...tragedia jest i musze napic sie kawy...mdlosci poki co brak

reklama
Ann- podaje ibuprofen w syropie. Twoje dzieciątko ząbkuje tak? czy to przeziębienie. U nas z najmłodszym zabkowanie to koszmar był, kazdy ząb to droga przez męke, na wakacjach szły mu trójki i czwórki naraz, gorączkował strasznie a byliśmy we Francji z 35stopniowym. upałem to był koszmar wtedy. Teraz czekamy już tylko na piatki i fajrant, Ze starszymi dziećmi nawet nie wiedziałam kiedy zeby szły.

Do góry