reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was cwiczy na pilce. Na czytalam się że przy skurczach pilka potrafi triche ulgi przyniesc i do tego sam porod moze sie skrocic jak sie na pilce podskakuje bo dziecko niby szybciej do kanalu rodnego schodzi. Ma ktos doświadczenia w tej kwestii.

reklama
Ja ćwiczę na piłce ale nic konkretnego. Costam sobie kombinuje :) ulgę na biodra i plecy przynosi :)

ckaiskjoh9smc8po.png

Mi tez cały czas twardnieje brzuch jak chodzę. Miałam iść w poniedziałek do mojego lekarza, ale mnie trochę uspokoiłyście i stwierdziłam ze nie będę panikować, grzecznie czekam na planowana wizytę w poniedziałek. Mam nadzieje ze wszystko jest dobrze, wczoraj chodziłam troche po sklepach i po godzinie musiałam sobie robić przerwy aby usiąść. Niby nic poważnego sie nie działo ale delikatny ból kręgosłupa na dole napięty brzuch i jakaś taka bez siły byłam.
Cudnie ze córeczka do żłobka chodzi bo ja sobie właśnie leżę i wypoczywam. Dzisiaj pójdę po nią później, dłużej poleniuchuje ;-).

Wzięłam nospe niby lepiej ale no boli...
Nawet tak w pachwinach kluje z deka. Ale dziecko czuje właśnie na samym dole od kilku dni nawet tak coś mnie ciśnie
No leżę odpoczywam dziś mój mały do cyrku jedzie z tata
Dzięki dziewczyny za radę jakby coś będę jechać
A co do boli porodowych hm nie czułam nic albo porostu wytrzymałam nwm heh
A co do ćwiczeń ja nie ćwiczę tyle przed ciążą w pracy się nacwiczylam ze teraz nie dziękuję będzie co ma być.

Ostatnia edycja:
angelika oszczedzaj sie do tego poniedzialku mi przy ciaglym twardnieniu zmiekla szyjka ale zadnej rady poza oszczedzaniem sie na to nie dostalam

Papercut jeszcze dosłownie dzisiaj nic nie zrobiłam, śniadanie w łożku i leżę :-). Mała szaleje jak nie wiem, chyba fikołki robi , cały brzuch wiruje [emoji6].
Cóż, pora wstac, pomalować sie, cos na szybko ugotować i po córeczkę do żłobka [emoji3]

ja w ramach oszczedzania sie dzis 3h szukalam sukienki na komunie w koncu w leginsach pojde.. masakra moja mama plakala ze smiechu przy niektorych kreacjach, ze wygladam jak tipi :( nie bylo ani 1 rzeczy w ktorej dobrze bym wygladala

No coś Ty papercut :) ciazowo to można wszystko w sumie ubrać , ja wiecznie w sukienkach smigam :) tylko wiadomo muszą być rozciagliwe. W pepco nawet dorwalam jedna i się czuje w niej super.
A Ty się nie przejmuj bo pięknie w ciazy wyglądasz na pewno :) i proszę pobimbac! ;D

ckaiskjoh9smc8po.png

wlasnie sie klade juz koniec szalenstw!

ja nie przepadam za sukienkami ale chcialam maxi ze wzgledu na zylaki i tak albo byly tuby, w ktorych po prostu nie wygladalam dobrze nie ta figura, albo odcinane w talii to w ogole komicznie wygladalam a z odcinanych pod biustem albo wygladalam jak kwietna gora lodowa albo jak maryja na jaselka :D byla jedna w paski fajna ale czulam sie w niej jak boja :D no trudno najwyzej faktycznie pojde w leginsach i ciazowej bluzce z stopkami na brzuszku albo w sukience mojej mamy odcinanej pod biustem, w ktorej calkiem niezle wygladalam ;) z tymi zakupami to ciezko jak w glowie sobie czlowiek wymysli niewiadomo co a potem nic do tej wizji nie pasuje ;p

reklama
Papercut ja na komuni byłam tez w leginsach ale temu że sukienki na mój gust nie było..
Bo ogólnie to Lubie sukienki :-D
Dziewczyny myślę sobie zeby wystawić ubrania po moim młodym za grosze symboliczne może ktoś się zgłosiłby żeby kupić :-D ubrania jak nowki ale leżą się przywracają za dużo tego mąż krzyczy ze nie ma gdzie się ruszyć żeby oddać to pomyślałam wystawie po kilkadziesiąt kilkanaście sztuk za grosze zawsze nawet na pampersy będzie hehe

Do góry