reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dzięki, to nie to, że się obawiałam, tyle, że lubię wiedzieć co się ze mną dzieje. I dlatego chciałam wiedzieć czy to są te "treningi macicy". Trochę to dokuczliwe jak przy okresie, ale nie mocno bolesne.

reklama
Jaspis to mnie pocieszylas;) co do mojej szyjki, to o ile sie nie mylę standardowo długość szyjki w ciazy wynosi 4cm a ja juz po skróceniu mam 5,3. Lekarz który mnie badał w szpitalu powiedział tylko ze mam bardzo długa szyjkę i mam szczęście, z tych nerwów nawet nie spytałam o ile sie skróciła. Wam ginekolog podaje długość szyjki na wizytach?

ja pierwszy raz mialam podane a sprawdzala chyba tylko dlatego ze miekka byla bo jak na macanego bylo wszystko ok to wydaje mi sie ze nie mierzyla a przynajmniej zadnych zapisow w ksiazeczce nie mam, chyba ze u niej w karcie

aniab a probowalas czegos w stylu syropu z cebuli? wspolczuje, ile mozna kaszlec..

Nie znoszę , ale jestem tak wymęczona tym kaszlem i zdesperowana że zrobię syrop z cebuli ....

Aniab, zrób sobie taki syrop na kaszel, jest skuteczny i naturalny [emoji3]:
Proporcja 1 :1: 1
2 male marchewki lub 1 wieksza (zetrzyj na tarce)
2 duże łyżki miodu
2 łyżki tymianku suszonego (takiego np kamis)

Wszystko wymieszać i odstawić na kilka godzin az puści sok. Pij 3 razy dziennie po 1 łyżeczce

Dzięki Angelika pierwszy raz widzę ten przepis, zaintrygował mnie ...

Dziś miałam takiego doła z powodu tego kaszlu że aż beczałam, kaszlałam i beczałam ;)
boli mnie głowa, brzuch (!!) klatka piersiowa no masakra, mam nadzieję że z tym szwem się nic nie porobi przez to wszystko, wizytę u gina mam we wtorek ...
Słuchajcie jak mam taki kaszel to dzieciątku nic nie grozi nie ??? bo tak już jakieś lęki mam ...
ech ...

Oj ania zdrowka oby cos ci pomoglo na ten kaszel a ja wlasnie po pierwszym badaniu i wypiciu glukozy :-( nie bylo tak zle :-) teraz trzaba tylko poczekac 1h i 2h i mozna cos zjeść:-) milego dnia

Hej wam dziewczyny ale maraton pisania :-D czytam i czytam

Ja dziś kiepsko się czuje mam mega twardy brzuch na samym dole i ostro mnie boli a jak ucisnelam ręką zobaczyć to aż krzyknęłam z bólu.
Leżę teraz bo boli mnie też kręgosłup na dole

reklama
Hej wam dziewczyny ale maraton pisania :-D czytam i czytam

Ja dziś kiepsko się czuje mam mega twardy brzuch na samym dole i ostro mnie boli a jak ucisnelam ręką zobaczyć to aż krzyknęłam z bólu.
Leżę teraz bo boli mnie też kręgosłup na dole
to chyba najgorsze polaczenie, nie wiadomo co ze soba zrobic i jak sie ulozyc zeby sobie ulzyc..

Do góry