reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ale miałam do nadrobienia, wszystko przeczytałam, powiem Wam jedno dziewczyny słuchajcie swojej intuicji, ja od piątku do niedzieli miałam twardy brzuch, żółte upławy, bóle w kręgosłupie i pojechałam w niedziele na IP, dzisiaj wyszłam ze szpitala. Okazało sie ze szyjka sie skróciła i miałam bardzo napięta macice, porobili mi badania, dali relanium na uspokojenie, bo stres masakra, luteinę, aspargin i mam odpoczywać. Powiedzieli ze bardzo dobrze ze przyjechałam i ze mam dużo szczęścia bo moja szyjka jest genetycznie bardzo długa i po skróceniu ma 5.3 cm co rzadko sie zdarza. Moja malutka jest juz ułożona główka w dół Obok mnie leżała dziewczyna te same objawy miała i okazało ze rozwarcie ma 0,5cm. Jeszcze zjebke dostałam od lekarza ze 7miesiac i mam odpoczywać, a nie remonty i sprzątanie. Lampka w głowie mi sie zapaliła;/ bede teraz ostrożniejsza;) dużo rad napisalyscie, fajna sprawa z ta pieluszka muszę powiedzieć narzeczonemu jaka jego rola bedzie

Mój mąż się śmieje z pomysłu pieluszki, pyta sie po co ma przykrywać mokra pieluszka dziecko, bo pewnie tak by sie skończyło przy takiej ilości emocji i temperaturach sierpniowych ;-). Przy córce cos mi sie przypomina ze ogrzewali nad taka specjalna lampką taki jednorazowy ręcznik.

Co za pogoda, już dwa razy się ubieraliśmy do wyjścia i zaczynało lać, moje dziecko roznosi energia, zaraz mi dom do góry nogami postawi :/

Obiecuję, że już nie będę pisać o swoich przeżyciach z porodu, ale naprawdę po takich doświadczeniach trudno się nie bać i pozbyć wspomnień, tym bardziej, że nikt nie przewidział, tego co się stanie i nikt nie da mi gwarancji, że sytuacja się nie powtórzy.
Niemniej jednak świadomie zdecydowałam się na drugie dziecko :)

Basia7777 współczuję koleżance, że nastawiała się na córkę, a urodziła syna. Mój gin zawsze mi powtarza, że chłopcy rzadko zmieniają się w dziewczynki, ale w drugą stronę zdarza się to już częściej.

aniab38 zdrówka bidulko, zrób sobie któryś z domowych syropów, na pewno nie zaszkodzi.

Oj faceci jakby mieli rodzic...marnie to widze ;) hehe
Mój mąż zawsze mi powtarza: ,,kochanie, gdybym tylko mógł, to urodziłbym za ciebie" - oczywiście mówi z przekąsem i przymrużeniem oka, żartowniś ;)

agata320 dobrze, że sytuacja opanowana, rzeczywiście masz szczęście, że masz długa szyjkę, odpoczywaj!!!!

Dziewczyny, a w co ubierzecie swoje Maleństwa na wyjście ze szpitala jeżeli będzie UPAŁ (tak ze 30st.)???
Czy taki zestaw: body z długim rękawem, półśpiochy, cienka czapeczka jest ok? I czy czymś będziecie jeszcze przykrywać dzieci?

Okres noworodkowy mojego syna przypadł na końcówkę zimy, więc teraz mam wątpliwości :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka ja juz po obiedzie ratunku objadlam się jak dzika locha haha :-D
Zagryzlam ptasim mleczkiem heh :-D
Piersi bolą mnie strasznie mega a wyglądają jakby miały operacje silikony... Matko co za ból :-(
Swoje normalnie mam spore ale teraz to wyglądają jak napompowane i w sumie śmieszne dla męża bo gada ze wyglądam jak babcia hany Montany z bajki haha huderlak z pompowanym biust
Jaspis co do ubrania nwm sama też zima rodziłam :-D
Aniu trzymaj się zdrowiej :-*

Japis my zakładamy kalosze, kurtkę przeciwdeszczową i ruszamy na spacer. Córcia zachwycona, uważa że lepszej zabawy nie mogłam wymyslic:) ja mam nieco odmienne zdanie, ale czego się nie robi dla takiego babka. A jej radość bezcenna.

Co do ubrań na malca też mam ten problem. Córcia zimowa więc ubierając na cebulkę, a tu nie wiem:( dużo pewnie będzie zależało od aktualnej pogody.

Ja syna rodzilam 6 sierpnia i upały były... Ubieralam tylko bodziak z krótkim rękawem i przykrywalam zwykła pieluszka :-) ale upały były fest

Dzięki dziewczyny, teraz bede juz mądrzejsza i bede sie oszczedzac W szkole rodzenia mówili ze jeżeli w sierpniu beda upały to body+czapeczka wystarczy, tylko zeby pieluszka przykryć maleństwo. Lenka współczuje, oby ten ból minął, mi ani siara nie leci, piersi na początku rosły a teraz nic sie z nimi nie dzieje, mam tylko nadzieje ze pokarm bede miała.. Basia777 ja odkąd dowiedziałam sie ze dziewczynka to sama bym sie załamała gdyby okazało sie ze chłopiec, wózek kupiony granatowy, ale ciuszki, kocyki z motywem dla dziewczynki. Koleżanka miała niezłego psikusa. Ale wierze ze tak sie może zdarzyć bo moja przyjaciółka
Miała urodzić Zosie, a w dniu porodu okazało sie ze jest Nikodem I wyszedł w różowych śpiochach ze szpitala;)

reklama
moj brat mial byc marysia takze zdarzaja sie takie rzeczy :) mam nadzieje, ze mi sie to nie przytrafi :)

agata ja tez w tryb oszczedzania wchodze po dzisiejszej wizycie, a jak to jest z twoja szyjka? ile sie skrocila ze 5.3 to zle?

ehh mi tez sie z cyckami nic nie dzieje ani siary ani nic na poczatku urosly a teraz juz chyba nie tez mam nadzieje, ze mleko bedzie

Do góry