reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

dziewczyny najważniejsze się nie zamartwiać bo to źle działa :) ja mam bóle miesiączkowe od samej owulacji :/ jak jest źle bierzcie nospe, jest bezpieczna w ciąży, nie ma sensu się męczyć

reklama
Latika- ja miałam bardzo podobnie, tylko miesiąc czułam się dobrze, pierwsze 4 miesiące całodobowe wymioty, później miesiąc ok i okazało się że cukrzyca i dieta która mi w ogóle nie smakowała więc też wymioty się pojawiły :(

Happymum- też miewam takie klujace bóle prawie całą niedzielę mnie dokuczaly.

Ja nospę biorę gdy ból jest silniejszy, pomaga :)
Jolcia ja cukrzycy nie miałam (cukier po podaniu glukozy był niższy co mnie mega zdziwiło). Wyniki były dobre. Kcuki,żeby cukrzyca tym razem Cię ominęła. Czy jeśli w pierwszej ciąży jest cukrzyca w drugiej też na pewno się pojawi czy po prostu jest spore ryzyko?
Dla malucha jednak przecierpię wszystko :)

ewelinak85 mialam wczoraj- ale to tylko rozmowa byla i wpisanie do historii wynikow bety. usg i kolejna wizyte bede miala 29 grudnia.

Juz po wizycie trochę wkurzona , bo mi zmienili lekarza na lekarkę i nie jestem z niej zadowolona :/ zaraz będę dzwonić i zmieniać lekarza . A miałam w sumie to samo co ty ,na usg mam 22 grudnia i pobranie krwi , bo mam ryzyko toksoplazmozy nie przechodziłam tego cholerstwa .

ewelinka ale masz tydzien szybciej pzrede mna- a ja bede jeszce czekala. ja badania tez dopeiro po usg mam robic ale szybciej chyba na tarczyce zrobie zeby byc pewna

Czesc wszystkim :-) Jestem tu nowa, moja ciaza bedzie prowadzona w Niemczech :szok: u mnie 6 tydzien, zero wymiotow (oby tak dalej), za to piersi bola niemilosiernie.... i co zauwazylam jedna jest twardsza od drugiej, czy to aby napewno normalne? Naczytalam sie juz o tym, ale wiecie jak to jest jak czlowiek cos sobie w glowie uroi :szok:

A ja siedzę cicho, ale czytam na bieżąco to co piszecie. "Poranne mdłości" to jakiś marketingowy wkręt mający na celu przekonanie rzeszy kobiet do rodzicielstwa. Ja mam mdłości 24h, a nawet skurcze żołądka (potem brzuch boli mnie cały dzień) a jak na złość nie mogę zwymiotować. Dalej nie mam apetytu, ale mam za to odrzut od jedzenia i dzięki temu się głodzę i doprowadzam do migreny. Chudnę równo 100g dziennie, niby nie dużo, ale ze względu na odwodnienie wyglądam jakbym schudła dużo dużo więcej. Także jestem wrakiem człowieka i tak też się czuję. Nie sądzę, abym pojechała gdzieś na święta, a na pewno nie ma szans żebym pomogła w przygotowaniu jedzenia. KOSZMAR!!! Jak to potrwa dużej to z pewnością nie zdecyduję się na drugie dziecko.

Witam nowe przyszłe mamy i życzę lepszego samopoczucia niż moje.

reklama
Okasiasia- to samo mówiłam w pierwszej ciąży, po tych mdlosciach i wymiotach, ale to uczucie kiedy pierwszy raz przutulasz maleństwo i ta miłość która spływa i z dnia na dzień jest coraz większa wynagradza każdą niedogodność podczas ciąży...
Mieszkasz w PL? Jedz do szpitala na kroplowke nawodnia Cię i poczujesz się lepiej.

Happymum- ten ból bardzo mocny.

Latika- bardzo duże prawdopodobieństwo jest ponownej cukrzycy :(

Do góry