reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
u mnie tez ale jest max 140 min nie ma a nizej jest ze nie dotyczy kobiet w ciazy wiec zglupialam

kamcia wydaje mi sie, ze powinno malec po 2h

Doustny test obciążenia glukozą (krzywa cukrowa) - normy

Prawidłowe stężenie cukru we krwi na czczo nie powinno przekraczać 99 mg/dl (5,6 mmol/l), a po 2 godzinach od wypicia glukozy (test doustny) 140 mg/dl (7,8 mmol/l).
Stan przedcukrzycowy mogą sugerować wyniki 100-125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l), a po 2 godzinach 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l).

Cukrzycę potwierdzają wyniki w 2. godzinie testu od 200 mg/dl (11,1 mmol/l). Cukrzycę można rozpoznać także na podstawie pomiaru poziomu cukru we krwi – gdy wynosi on 126 mg/dl (7,0 mmol/l) lub więcej, z tym że taki wynik musi być stwierdzony dwukrotnie.

U mnie cukier też był ok :-)

Zabukowalam hotel nad morzem....jedziemy na 6 dni póki jeszcze funkcjonuje! Oby pogoda dopisała bo ma się poprawić!

Nie wiem czy pisałam ale u gina ok i znowu zjechał głowica że widziałam zadek i tym razem nic między nogami nie widziałam hehe

Dziewczynki a ja jutro na 8.00 mam się stawić na IP i będę mieć zabieg na szyjce ten szew zakładany bo szyjka licha :(((
Dzisiaj byłam na wizycie i takie nowiny :(
Do tego morfologia kiepska, no i ciśnienie mam coś niskie bo dziś było 100/50, także
trzymajcie jutro kciuki za mnie, jak tylko będę mogła to napiszę co i jak u mnie :)

reklama
Do góry