reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja mialam do porodu koszule i nawet kropli krwi nie bylo, bo mi ja podciagneli pod same cycki i polozyli to ich przescieradlo, co prawda mialam cc, ale tu tez jest krew :)

Moj maz jest absolutnym zwolennikiem mieszkania w bloku, bo wychowal sie w domku i twierdzi, ze nie ma porownania. Tyle, ze jemu wszelkie odglosy zza sciany nie przeszkadzaja, bo wieczorem ma zazwyczaj sluchawki na uszach

reklama
Ja podczas porobu mialam nawet stanik a wiem ze w niektorych szpialtalach każą ściągać do porodu :-) a po porodzie mialam swoja koszule taka z ukrytym rozcieciem do karmienia bez guzikow i było ok :-)

Ostatnia edycja:
A co do spraw technicznych okołoporodowych, to u mnie w szpitalu nie wolno rodzić w soczewkach kontaktowych i nie wolno mieć pomalowanych paznokci. Warto o tym wiedzieć i zapytać jak jest u was :)

cholercia, a ja zamówiłam koszule rozpinane po bokach :/ Nawet nie pomyślałam, że i tu muszę zastanowić się nad wyborem.

Chyba nigdzie nie wolno mieć pomalowanych paznokci i soczewek.

cholercia, a ja zamówiłam koszule rozpinane po bokach :/ Nawet nie pomyślałam, że i tu muszę zastanowić się nad wyborem.

Chyba nigdzie nie wolno mieć pomalowanych paznokci i soczewek.

Może tobie ta koszula będzie odpowiadała. One drogie nie są, nie żal potem wyrzucić ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, a w czym rodzicie? Na stronie mojego szpitala jest informacja, że należy zabrać jakąś starą koszulę lub t-shirt do porodu, dziś w dd tvn oczywiście pokazywali sukienkę porodową za 180 zł :) Kocham to ich lokowanie produktów. A tak szczerze to jak to wygląda przy porodzie sn?
ja normalnie w koszuli nocnej rodzilam.
nie powinno sie miec pomalowanych paznokci.
ja do szpitala mam 3 koszule- 2 z jednym rzedem guzikow i jedna taka pod cyckami z rozcieciem do karnmienia.lezalam 8 dni w sumie i codziennie dswal do prania mezowi albo mamie i dalam rade z 3 sztukami

Ostatnia edycja:
okasia - do porodu najlepiej jakąs stara koszulę nocną lub stary długi t-shirt, żeby CI tyłek zasłaniał

sierpniówka - ja tez miała taka jedną od siositry, ale była mega niewygodna....
nie polecam takiego sposobu zapinania...

dla mnie najwygodniejsza jest taka zapinana na guziczki przez środek. mam taka co się guziczki rozpinają od szyi prawie do brzucha, z 5 guziczków jest.
coś takiego, tylko starsze modele z Italian fashion
Link do: RAKSA koszula krótki rękaw
Link do: Goldi koszula nocna krótki rękaw
Link do: Amor koszula krótki rękaw

zresztą one nie wygladają nawet jak dla ciężarnych/ karmiących, w każdym razie ja w nich śpię cały czas.
poza tym z tej firmy jest taka milutka bawełna I dobrej jakości, ze jedną koszulę mam już 7 lat I dalej wygląda bardzo dobrze, nie jest sprana, czy wypłowiała.

Heromina - u nas do cc dają koszule takie jednorazowe szpitalne, nie można było mieć swojej, bo niby miało być wszystko sterylne

kassia181 - na 8 dniowy pobyt też nie kupowałabym 8 koszul :)
Dominika81 - mamy podobny gust, jeżeli chodzi o koszule, a tą w serduszka z ostatniego linku to nawet sobie zamówiłam w piątek, ale jeszcze nie przyszła :)

reklama
jaspis - ja jeszcze nie kupiłam, ale zamierzam przynajmniej jedną nabyć. musze przejrzeć najpierw ile mam takkich koszul.
I właśnie doczytałam, że teraz sa już nie na guziczki, tylko na zatrzaski/ napy, to jeszcze łatwiejszy dostęp I zapinanie.

Do góry