reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

ania ja teraz miałam niby te 4 d, bo to było widać jak dziecko się rusza, mruga, połyka wody itp
zdjęcie 3 d to zdjęcie nieruchome (a 4 d oglądasz w obrazie live)

Aaa to na pierwszych prenatalnych miałam takie coś ;) teraz mam połówkowe 25-go i jestem niesamowicie ciekawa co tam słychać w brzuszku :)))) i też mam gdzie indziej robione niż chodzę do ginekologa ;)

koficzka ja mialam zawsze prenatalne z racji wieku za darmo, ale tylko podstawe, za 3d/4d musialabym placic,

Heromina ja też miałam z racji wieku :p bezpłatne prenatalne ale ja miałam przez chwilę w ruchu (już teraz wiem że to 4D;) no i jedno z zdjęć też mam w 3D na wynikach, ciekawe jak teraz będzie ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja place za 4d i będę kiecki 22.04 , chce mieć pamiątkę :)

Mam pytanie dziewczyny. Od dwóch dni odczuwam kłucie z lewej strony podbrzusza. Nie jest bardzo bolesne , ale nieprzyjemne i promieniuje w górę brzucha. W necie wyczytałam, że rozciaganie macicy ale boję się , że to szyjka. Macie tak może?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mi sie Wydaje, ze skurcze I stawianie sie brzucha bardziej powoduja skracanie sie szyjki, wszystko sie rozciaga :) mnie czasem w prawym boku kluje, a wczoraj wieczorem brzuch twardnial mi co chwile I pobolewal, wzielam magnez I poszlam spac. W strode mam wizyte doczekac sie juz Nie moge:)

Wczoraj byłam na badaniach. Pierwszy raz u nowego lekarza, trafiliśmy na połówkowe i powiększamy grono dziewczynek :) teraz czas na wybór imienia :) Dzidzia ma się dobrze waży 380g bardzo ruchliwa ale ruchów prawie nie wyczuwam, mam takie ułożenie że ponoć kopniaka poczuje po 30 tyg ciąży. Niby to ułożenie nie oznacza nic złego i jest z normie tylko Córka jest głęboko schowana i kopie w str kręgosłupa :)

ps. Rewelacyjne fotki w 4d, my niestety nie mamy z ostatniej wizyty, ale lekarz wspomniał że jest za to dod opłata.

No i brzuch się nie stawia jakn na razie tylko tak właśnie kluje. No poczekam do wizyty . Siostra krzyczy na mnie , że jestem histeryczka ;)

Maldob super gratuluję :) ciężka sztuka Twoja córka :D ja miałam polowkowe na koniec 20 tc i mały ważył 276 gram wiec drobniak :)

Dobrze ją żywię :biggrin2: uwielbiamy słodycze, choć stawiamy na umiar i w ruch idą głównie lody! Choć wczoraj po badaniu padł McD pierwszy albo drugi w ciąży :no: no nic Dzidzia jakoś nie protestowała :-D

Mamamkulka nie panikuj, ja też wczoraj jechałam ze stresem przez ten brak ruchów, ale jak zobaczyłam te szaleńswtwa w brzuchu to już jestem spokojniejsza, zobaczysz że po prostu wierci się i rozpycha. na którą idziesz?

Hej kochane maldob gratulacje :-)
Ja ruchy czuje ponizej pepka a raczej tak na wysokosci blizny po cc czyli nosko z racji tego ze mam lozysko pracujące i maly jest obrucony pupą p.dr. mówiła że mam się nie przejmować i że jeszcze poczuje małego porządnie i na usg stwierdziła ze straszny wiercipięta:-)
Milego dnia ale ta pogoda szaleje wczoraj deszcz dzis slonce masakra

Ja place za 4d i będę kiecki 22.04 , chce mieć pamiątkę :)

Mam pytanie dziewczyny. Od dwóch dni odczuwam kłucie z lewej strony podbrzusza. Nie jest bardzo bolesne , ale nieprzyjemne i promieniuje w górę brzucha. W necie wyczytałam, że rozciaganie macicy ale boję się , że to szyjka. Macie tak może?

To który to będzie tydzień u Ciebie [emoji4]?

A ja nie miałam takie klucia więc nie pomogę, ruchy dziecka czuje bardzo często ale on już półtora miesiąca temu tak się ruszał, że położna śmiała się, że akrobata będzie :) a mi nie podali wagi a ja głupia z wrażenia zapomniałam zapytać [emoji24]

maldob gratki w koncu sie grono dziewczyn powieksza :)

ja ruchy na poczatku czulam glownie pod pepkiem, a teraz czuje wszedzie nawet pod zoladkiem

Klucia mialam i to takie, ze mnie skrecalo, bylo podejrzenie skracania sie szyjki, ale mam brac no spe i w sumie jest ok

Kurcze musze sparwdzic ile ta moja szprptota wazy, chociaz nie znam sie na tych symbolach. Na 1 prenatalnych miala ponad 400g, ale wiadomo, ze i waga i dl beda sie zmienialy. Ja niestety znowu wlazlam w slodycze, chociaz walcze z nawykiem zaczynania dnia od kawy i czegos slodkiego i wpycham chociaz mala kanapeczke najpierw, ale zraz potem leci czekolada czy cos innego. Martwie sie czy czasem przez to nie nabawie sie cukrzycy ciazowej

reklama
Kurcze musze sparwdzic ile ta moja szprptota wazy, chociaz nie znam sie na tych symbolach. Na 1 prenatalnych miala ponad 400g, ale wiadomo, ze i waga i dl beda sie zmienialy. Ja niestety znowu wlazlam w slodycze, chociaz walcze z nawykiem zaczynania dnia od kawy i czegos slodkiego i wpycham chociaz mala kanapeczke najpierw, ale zraz potem leci czekolada czy cos innego. Martwie sie czy czasem przez to nie nabawie sie cukrzycy ciazowej
jakbym czytala o sobie. ja etz slodycze no maskraaaaaaaaaaaa jadla bym tylko i jadla. staram sie anjpeirw zjesc sniadanie a potem kawa i cos slodkiego ale podjadam. ostatanio odkrylam paszteciki z pieczarkami i teraz mama manie pasztecikowa- no masakra mowie wam

Do góry