reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

My tez odkąd są dzieci staramy się zdrowo odżywiać.

Ja również staram się zdrowo odżywiać.
Mimo, że mieszkamy w mieście, to załatwiamy jajka wiejskie.
Mięso kupuję w a'la rzeźni i mielę sama.
Ogródek postanowiliśmy wziąć w dzierżawę dla warzyw/owoców, no i rekreacyjnie oczywiście też.
Piekę sama (chleb na zakwasie i wszelkie wypieki na słodko), ale prawdziwa czekolada u mnie w domu jest.
Używam zwykłego cukru, nie żadnych zamienników, ale lubię wymysł typu chia :)
Pijemy zioła (czystek, pokrzywa, melisa), wodę, soki 100% albo robię w wyciskarce.
Colę pijemy na imprezach, mąż do whiskey lubi. Ja wolę gin z toniciem :)

Za to mąż jest paskudnym pożeraczem chrupek typu Curly :/
Nie chipsów, ale chrupek kukurydzianych.
No cóż.

Mam też dni, kiedy kupuję gotowce.
Bo nie mam siły ugotować, albo zwyczajny leń!
Jednak są to takie, o dobrym składzie.
Polecam Międzychód - żadnych wzmacniaczy, doprawione tylko ziołami + sól/pieprz.
Sos pomidorowy Combino z Lidla też jest b. dobry składowo.

FF czasami też wtrąbię, jak każdy.
Syn zna smak żelek, czekolady czy frytek - nie popadam w eko-paranoję.
Jednak jemy je z dużym umiarem, nie mam sobie nic do zarzucenia ;)

Jak już nie mam co mu dać, to mam w zapasie kilka słoiczków z gotowym żarciem.
Jak miałam mdłości, to nie było innej opcji.
Albo jak jedziemy na miasto, a wiem, że nie będzie czasu, żeby normalnie zjeść, to mu je daję.

Słuchajcie laski leci Wam juz siara?

Czasami tak, ale niewiele.

Czy któraś z Was stosowała Sinupret w ciąży?

Tak, ja. 3x1 - tak mi zalecił lekarz.

dziewczynki a jak dużo pochodzicie to też was ciągnie w pachwinach i po bokach na dole macie taki brzuch obolały?

Tak, nawet bardzo :/

Ostatnia edycja:
reklama
Moja mała też tak się ostatnio rozbrykala, że nie wiem kiedy spi. Kopie mnie przed budzikiem, cały dzień czuje, oczywiście z małymi przerwami, w nocy co się przebudzenie to czuję jej wariacje, a wczoraj lezalam na boku i podziwialam jak mi brzuch całuje z boczku , jak ja polaskotalam brzuch to po chwili miałam odpowiedź w formie lekko unoszacej się skóry:-) super mogłabym tak cały czas, uwielbiam to uczucie

Ciekawe jak w Niemczech, co prawda ja na l4 zamierzam iść dopiero jakiś miesiąc przed porodem, wiec pewnie i tak będę juz tylko leżeć hihi

Ja właśnie chciałam ponarzekać na mała, ze standardowo po wizycie lekarza spokojna kilka dni, ale właśnie dala o sobie znać.

Mnie ciągle boli brzuch, tak z wierzchu, jakby mięśnie. Wejde po schodach i cały boli, jak stoję za dlugo też, ciągnie czasem. Jak podnoszę ręce do góry, to mam wrażenie, ze skory nie starcza na brzuchu hihi

Ja tez się nad szpitalem zastanawiam, zobaczę co poleci doktorek, bo narazie jestem przy szpitalu gdzie rodzila siostra[emoji14]Zalezy mi oczywiście na naturalnym, ale zobaczymy co los przyniesie. Tak samo na karmieniu piersią, ale wiem to, ze wczesna siara nie oznacza mleczarni później, wiec zobaczymy :D
Ja jestem na l4 od grudnia i żadnych kontroli tu w DE chyba nie ma bynajmniej ja nie miałam :) a nawet już w pl byłam:)

Jezeli dostane pismo lub przyjdzie znowu kontrol, bo prawdopodobnie tak bedzie, dlatego do 20kwietnia nie wychodze z domu, bo wtedy konczy mi sie l4, to dam Wam zaraz znac. Oby tylko wyjasnienia pomogly, bo bedzie non stop niewiadoma

Mamakulka moj maz od rana byl na meczu z pracy. Wyslal mi zdjęcie dyplomu, ze zajeli 3 miejsce, nie interesuje mnie to dzis po tym wszystkim, a teraz wyslal filmik, ze pija piwo, jedza i swietnie sie bawia. Oczywiscie nie odzywam sie do niego, wiec nic nie odpisalam. A ja od rana posprzatalam, ugotowalam obiad i robie sie senna, bo nie spalam cala noc
.... Chyba pojde spac

reklama
Mamakulka moj maz od rana byl na meczu z pracy. Wyslal mi zdjęcie dyplomu, ze zajeli 3 miejsce, nie interesuje mnie to dzis po tym wszystkim, a teraz wyslal filmik, ze pija piwo, jedza i swietnie sie bawia. Oczywiscie nie odzywam sie do niego, wiec nic nie odpisalam. A ja od rana posprzatalam, ugotowalam obiad i robie sie senna, bo nie spalam cala noc
.... Chyba pojde spac
Współczuję Ci kochana ale jesteśmy z Tobą. Odpoczywaj :)
Ja już bym tego chłopa ustawiła...aż mnie trzęsie normanie

Do góry