reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mammy Blue przepięknie wygląda ta komoda! To jest naturalne drewno czy płyta? Szlifowałaś wcześniej?
To płyta, cała komoda była w kolorze wenge, matowa. Przetarłam wcześniej papierem ściernym.

Ja też zawsze mam badanie ginekologiczne, chyba tylko przy pierwszej wizycie nie miałam. Kiedyś czytałam, że na zachodzie w ogóle takich badań nie wykonują w ciąży, ich zdaniem nie ma takiej potrzeby.

hm,, to ten mój gin widać taki zachodni ;) Mam nadzieje, że wie co robi :)
Długość szyjki na ostatniej wizycie ocenił przez normalne usg.

reklama
Ja w 1-szej ciazy mialam samolot na kazej wizycie,bo usg nie bylo w gabinecie, ale to byly bardzo delikatne badania, tylko palce doktor wkladal i brzuch lekko naciskal, zadnych wziernikow. Za to teraz na ostataniej wizycie badanie bylo bardzo nie przyjemne, wziernik jakis taki ostry, a jak wpakowala reke to az mnie cofnelo w tym fotelu, ale mowie to akurat ze wzgl na ta szyjke i bole, bo tak to tylko usg jesli sie nic nie dzieje.

Pospalam sobie chwile, wstaje, a tu nadgarstki jak balony. zadzwonilam do lekarza, ale mam tylko oklady robic, bo to moj kot, szczepiony, wiec niczym mnie nie zarazi, a zastrzyku przeciw tezcowi i tak nie moga dac, wiec bede robic kapiele z alko heh

Heromina ja też naczytałam się o tym braniu żelaza. Dziś spędziłam pół dnia na czytaniu art. o anemii w ciąży, ale niestety mam tak niski poziom hemoglobiny, że na 99% w niedzielę dostanę żelazo od dr. Pozostaje mieć nadzieję, że szerokim łukiem ominą nas skutki uboczne.

Rano miałam -1,5 kg a jutro rano pewnie będzie +3 kg, po dzisiejszym podjadaniu. Nie mogę się powstrzymać, zrobiłam zakupy, mam świeże produkty i wszystko mi dziś tak wyjątkowo smakuje. Najpierw obiad, potem patrzył na mnie twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, potem ugotowałam rosół i wsunęłam z toną natki. Mam plan żeby do godziny 20:30 nawet nie wchodzić do kuchni :) Najgorsze, że mam wzdęcie jakiego nie miałam chyba z miesiąc, a zjadłam tylko parę plasterków rzodkiewki :/ Czuję się tak jakby brzuch zaraz miał mi eksplodować :/

okasia to mi po drzemca strasznie "spuchl" brzuch nawet nie wiem czemu, bo apetytu od wczoraj nie mam, za to ucieszylo mnie, ze po zelazie juz nie mam zadnych akcji :)

kassia no dzis kupilam puszki, wiec bede jej juz z mokrym zarciem podawac te leki, bo nie mam zamiaru ryzykowac jakims czyms, mimo, ze to czysty i zadbany kot nie wychodzacy,a le waidomo kopie w kuwecie to zarazki jakies tam ma

Witam się przedweekendowo.

Działka kupiona, kasa zapłacona. Jutro jedziemy glebogryzarką :D

Heromina - o matko, uważaj na siebie kobieto! :O

Mika - wagę się liczy od wyjściowej, tak mi lekarz mówił.

Fryte - pięknie wyglądałaś! Ach!

Mammy - wow! super wyszło! I łóżeczko do kompletu?

Mój lekarz zawsze bada mnie na samolocie.
Delikatnie, ale sprawdza czy wszystko jest ok.

---------------------------------------------

Jutro mamy gości - zaplanowałam zrobić kurczaka na butelce.
Polecam - mało pracy a efekt "wow" gwarantowany (mogę wrzucić przepis do kącika).
Idę dziada namaścić, niech się przegryzą smaki przypraw do jutra ;) :p

Załączniki

• 93c6e9f3-e340-41d9-839e-c3fdf9f99fe3.jpg
    93c6e9f3-e340-41d9-839e-c3fdf9f99fe3.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 110
Mammy Blue super wyszło- ja własnie kończę renowacje szafki!

heromina po moim żelazie nie bolą flaki i nie ma problemów z załatwianiem- godny polecenia butelka 0.5 litr ok 50 zł, i szybko poprawia wyniki a produkt w pełni naturalny!

fimka robiłam kuraka na butelce- mega smaczny

amnezja ciążowa
ostatnio dzieci dostały zaproszenia na urodziny - o 1 przypomniałam sobie w dzien tych urodzin drugie zapisałam na 15 kwietnia a sie okazało że są jutro a ta 15 - to godzina .....co za amnezja czasoprzestrzenna :D

Fimka super, gratki dzialeczki :)

Koficzka napisz mi jeszcze raz jakie to zelazo pls, bo ja wlasnie dzis odczulam meeega skutek ubiczny w postaci meeega biegunki :/

reklama
Heromina to jest floradix, koficzka mnie skusiła. W mojej magicznej aptece jest za 38 zł, więc tym bardziej kupię.

Do góry