reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mammy Blue przepięknie wygląda ta komoda! To jest naturalne drewno czy płyta? Szlifowałaś wcześniej?
To płyta, cała komoda była w kolorze wenge, matowa. Przetarłam wcześniej papierem ściernym.

Ja też zawsze mam badanie ginekologiczne, chyba tylko przy pierwszej wizycie nie miałam. Kiedyś czytałam, że na zachodzie w ogóle takich badań nie wykonują w ciąży, ich zdaniem nie ma takiej potrzeby.

hm,, to ten mój gin widać taki zachodni ;) Mam nadzieje, że wie co robi :)
Długość szyjki na ostatniej wizycie ocenił przez normalne usg.

reklama
Ja w 1-szej ciazy mialam samolot na kazej wizycie,bo usg nie bylo w gabinecie, ale to byly bardzo delikatne badania, tylko palce doktor wkladal i brzuch lekko naciskal, zadnych wziernikow. Za to teraz na ostataniej wizycie badanie bylo bardzo nie przyjemne, wziernik jakis taki ostry, a jak wpakowala reke to az mnie cofnelo w tym fotelu, ale mowie to akurat ze wzgl na ta szyjke i bole, bo tak to tylko usg jesli sie nic nie dzieje.

Pospalam sobie chwile, wstaje, a tu nadgarstki jak balony. zadzwonilam do lekarza, ale mam tylko oklady robic, bo to moj kot, szczepiony, wiec niczym mnie nie zarazi, a zastrzyku przeciw tezcowi i tak nie moga dac, wiec bede robic kapiele z alko heh

Heromina ja też naczytałam się o tym braniu żelaza. Dziś spędziłam pół dnia na czytaniu art. o anemii w ciąży, ale niestety mam tak niski poziom hemoglobiny, że na 99% w niedzielę dostanę żelazo od dr. Pozostaje mieć nadzieję, że szerokim łukiem ominą nas skutki uboczne.

Rano miałam -1,5 kg a jutro rano pewnie będzie +3 kg, po dzisiejszym podjadaniu. Nie mogę się powstrzymać, zrobiłam zakupy, mam świeże produkty i wszystko mi dziś tak wyjątkowo smakuje. Najpierw obiad, potem patrzył na mnie twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, potem ugotowałam rosół i wsunęłam z toną natki. Mam plan żeby do godziny 20:30 nawet nie wchodzić do kuchni :) Najgorsze, że mam wzdęcie jakiego nie miałam chyba z miesiąc, a zjadłam tylko parę plasterków rzodkiewki :/ Czuję się tak jakby brzuch zaraz miał mi eksplodować :/

okasia to mi po drzemca strasznie "spuchl" brzuch nawet nie wiem czemu, bo apetytu od wczoraj nie mam, za to ucieszylo mnie, ze po zelazie juz nie mam zadnych akcji :)

kassia no dzis kupilam puszki, wiec bede jej juz z mokrym zarciem podawac te leki, bo nie mam zamiaru ryzykowac jakims czyms, mimo, ze to czysty i zadbany kot nie wychodzacy,a le waidomo kopie w kuwecie to zarazki jakies tam ma

Witam się przedweekendowo.

Działka kupiona, kasa zapłacona. Jutro jedziemy glebogryzarką :D

Heromina - o matko, uważaj na siebie kobieto! :O

Mika - wagę się liczy od wyjściowej, tak mi lekarz mówił.

Fryte - pięknie wyglądałaś! Ach!

Mammy - wow! super wyszło! I łóżeczko do kompletu?

Mój lekarz zawsze bada mnie na samolocie.
Delikatnie, ale sprawdza czy wszystko jest ok.

---------------------------------------------

Jutro mamy gości - zaplanowałam zrobić kurczaka na butelce.
Polecam - mało pracy a efekt "wow" gwarantowany (mogę wrzucić przepis do kącika).
Idę dziada namaścić, niech się przegryzą smaki przypraw do jutra ;) :p

Załączniki

• 93c6e9f3-e340-41d9-839e-c3fdf9f99fe3.jpg
    93c6e9f3-e340-41d9-839e-c3fdf9f99fe3.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 109
Mammy Blue super wyszło- ja własnie kończę renowacje szafki!

heromina po moim żelazie nie bolą flaki i nie ma problemów z załatwianiem- godny polecenia butelka 0.5 litr ok 50 zł, i szybko poprawia wyniki a produkt w pełni naturalny!

fimka robiłam kuraka na butelce- mega smaczny

amnezja ciążowa
ostatnio dzieci dostały zaproszenia na urodziny - o 1 przypomniałam sobie w dzien tych urodzin drugie zapisałam na 15 kwietnia a sie okazało że są jutro a ta 15 - to godzina .....co za amnezja czasoprzestrzenna :D

Fimka super, gratki dzialeczki :)

Koficzka napisz mi jeszcze raz jakie to zelazo pls, bo ja wlasnie dzis odczulam meeega skutek ubiczny w postaci meeega biegunki :/

reklama
Heromina to jest floradix, koficzka mnie skusiła. W mojej magicznej aptece jest za 38 zł, więc tym bardziej kupię.

Do góry