reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

mammy super wyszla komoda, jaka farba malowalas? ja bylam w sumie 3x na samolocie, ale to w zwiazku z cytologia, lub z bolami, a tak samo usg.

reklama
aaa w ogole na wizycie ginka powiedziala mi, ze od kotow domowych nie wychodzacych nie zaraze sie tokso, na co ja szok, a zeby bylo smieszniej to wczoraj i dzis moja cudowna kotka za to, ze chce ja wyleczyc wbila mi sie pare razy pazurami w dlonie jak chcialam jej tabsy do pyska wlozyc i tak mi teraz dlonie napuchly, ze malo co moge robic :/ KUrde nie wiem co z tym zelazem zrobic skoro mam takie akcje po nim

mnie oglada na kazdej wizycie- to znaczy od momentu kiedy robi mi usg pzrezbrzuszne. oglada szyjke glownie- nic nie uciska ani paluchow nie wklada

Mammy Blue przepięknie wygląda ta komoda! To jest naturalne drewno czy płyta? Szlifowałaś wcześniej?
Mnie lekarz bada na każdej wizycie najpierw na samolocie, sprawdza szyjkę, i zawsze mówi, gdzie się kończy macica, tzn teraz był to palec pod pepkiem. I oglada czy nogi nie puchna, zawsze mi sie wtedy chce śmiac, bo wciąż mówi "nóżki eleganckie" hahha :-)
Potem dopiero usg.

Ja też zawsze mam badanie ginekologiczne, chyba tylko przy pierwszej wizycie nie miałam. Kiedyś czytałam, że na zachodzie w ogóle takich badań nie wykonują w ciąży, ich zdaniem nie ma takiej potrzeby.

A ja mam kolejną wizytę w niedzielę, już raczej bez usg, bo dwa tygodnie temu miałam połówkowe. Chyba, że dr będzie chciała zmierzyć brzdąca, poprzednio nie wykazywał zainteresowania współpracą :)

Mammy Blue komoda wyszła rewelacyjnie!

Ostatnio jestem taka śpiąca w ciągu dnia, że ledwo funkcjonuję i tak się męczę do wieczora. Dziś senność naszła mnie w sklepie i musiałam zmienić listę zakupów. Miałam ambitne plany żeby upiec kurczaka, a wylądowałam z gotowym kurczakiem z rożna. Upiekłam do tego ziemniaki i wstawiłam zupę, czyli to co robi się samo.

@okasia u mnie lekarz zawsze robi najpierw krótko dopochwowo usg, co tam bada i dopiero na leżankę :p

Ja to uroslam... po duuzym obiedzie i całym dniu jedzenia 57... a zaczynałam 52 :p

@fryte3qa jejuu jak pięknie... kusisz tak, ze i może ja ślub wymysle hihi

a ja sie zabieram za to pranie i cykanie zdj, ze az nic jeszcze nie zrobilam :p lapy mnie bola, zelazo musze wziac, ale az sie boje co sie bedzie dzialo po zazyciu

Mammy Blue - pięknie Ci to wyszło! Aż mi szkoda że nie mam co pomalować :p

Fryte3qa - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Piękna suknia :)

nie odzywałam się długo bo miałam dużo stresów :( ale czytam Was regularnie! ;) świetny ten wątek z apteczką, na pewno każdej z nas się przyda.

do dziewczyn, które schudły na początku ciąży - jak liczycie przyrost wagi? Dopiero od momentu gdy wrócicie do wagi z przed ciąży czy od tej najniższej wagi?
u mnie nadal -5kg od wagi startowej...myślicie że moja ginekolog się do tego przyczepi? Brzuch rośnie tylko waga nie...

reklama
Do góry