reklama
koronkaa
Fanka BB :)
Happy mum Duzo zdrowka zycze
Ja Jak bylam przeziebiona bralam prenelan Na gardlo I do Nosa plus Na zatoki sinupret I wit c 3x2 tabletki I po 3 dniach Jak nowa bylam wiec polecam taki sklad
Ja Jak bylam przeziebiona bralam prenelan Na gardlo I do Nosa plus Na zatoki sinupret I wit c 3x2 tabletki I po 3 dniach Jak nowa bylam wiec polecam taki sklad
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
koronkaa problem w tym ze w uk nie ma *spam* juz si S. szukal dzis. w moich witaminavh jest 400mg żelaza wiec dodarkowo jyz nie biorę. chic na pierwszym badaniu krwi mi wyszlo niskie żelazo(dopiero tego dnia zaczelam brac witaminy) a na nastepnym juz super wyniki
okasia
heromina i happy ja też ni wierząca jestem i to co przeszłam z teściową przed ślubem to cud, że się do niej odzywam :/ Ona ma największy z tym problem, a ja nienawidzę fikcji i robienia czegoś bo wypada
Też biorę MamaDHA
A przechodząc do rzeczy to wyczułyście mnie z tym świętowaniem Jednoznacznie na 99% mamy CHŁOPCA
Współpracować nie chciał, ale jest ogromny 407g, więc chyba przebił wszystkie forumowe dzieci Ruchliwy jak diabli, ale mimo skakania i picia coli w gabinecie nie chciał się nam ładnie pokazać. Dalej nie zaśmiecam wątku tylko idę do wizytowego
Też biorę MamaDHA
A przechodząc do rzeczy to wyczułyście mnie z tym świętowaniem Jednoznacznie na 99% mamy CHŁOPCA
Współpracować nie chciał, ale jest ogromny 407g, więc chyba przebił wszystkie forumowe dzieci Ruchliwy jak diabli, ale mimo skakania i picia coli w gabinecie nie chciał się nam ładnie pokazać. Dalej nie zaśmiecam wątku tylko idę do wizytowego
Fimka
okasia - jednak boy?!?! O mamo! Ty to się masz z tym swoim bąkiem
Sama nie wiem do końca, kupiłam bo ponoć przypomina sutka.
Jest taki mięciutki w dotyku
Mi lekarz (gin) zalecił Sebidin Plus.
Miód nie, bo podrażnia gardło bardziej.
Miałam brać też. wit. C 3x2 (po 200mg) + wit. D (2000j) + Gripovita.
Na kaszel Sudafed Muco.
Teraz biorę VitaMiner z folianami.
Kwas foliowy mam brać do 25tc. Wit. D do końca maja.
Biorę Szelazo i piję tonik Mind Master (piłam go też w 1 ciąży).
Łykam preparat "Garlic+Thyme".
Fimka - O cvo chodzi z tymi smoczkami, bo juz kiedys cos o nich czytalam, ale nie pamietam? Dzis chcialam kupic cos dla mlodej tak symbolicznie, ale kurde stalam przed ta sciana smoczkow i zglupialam normalnie.
Sama nie wiem do końca, kupiłam bo ponoć przypomina sutka.
Jest taki mięciutki w dotyku
Ja jestem chora,naprawdę chora(nie choruje prawie nigdy) nie mogę mówić,głową mi pęka,miesnie czuje wszystkie...dziewczyny jak jest z tabletkami na gardło? tez musze kupic jakies specjalne czy moge brac strepsils itp?
Mi lekarz (gin) zalecił Sebidin Plus.
Miód nie, bo podrażnia gardło bardziej.
Miałam brać też. wit. C 3x2 (po 200mg) + wit. D (2000j) + Gripovita.
Na kaszel Sudafed Muco.
Kochane pewnie o tym pisalyscie, ale bierzecie jakies witaminy w ciazy? Jak tak to jakie? I czy kwas foliowy bierzecie?
Teraz biorę VitaMiner z folianami.
Kwas foliowy mam brać do 25tc. Wit. D do końca maja.
Biorę Szelazo i piję tonik Mind Master (piłam go też w 1 ciąży).
Łykam preparat "Garlic+Thyme".
aniab38
Kaja i Marcel. Co myślicie na temat tych imion?
Też miałam na myśli Marcela, ale zmieniło się na bardziej pospolite i na tę chwilę w brzuchu siedzi ADAŚ
Ja biore prenatal duo :-) happymum20 duzo zdrówka :-)
też biorę Prenatal Duo
Dziewczyny więc jestem na L4 na razie szpitalne ale we wtorek mam wizytę i będzie przedłużenie,
w piątek byłam w pracy zanieść no i uświadomić szefową że już na tę chwilę nie wrócę,
że jestem na podtrzymaniu itp. oj co biadolenia było, ale wiadomo zdrowie moje i szkrabka najważniejsze
Ale co do L4 to się zdziwiłam bo się martwiłam że w kwietniu będę bez kasy bo gdzieś wyczytałam lub ktoś mówił
że jak pracodawca ma mniej niż 20 pracowników to od pierwszego dnia L4 wypłaca ZUS,
no i się martwiłam bo L4 mam od 11-go więc za tyle dni by mi tylko wypłaciła a potem ZUS a wiadomo nie od dziś że oni mają czas ... ale co się okazuje , szefowa dzwoniła do księgowej i ona ma normalnie przez miesiąc mi wypłacać a potem dopiero ZUS , czyli do 11 kwietnia mam od niej kasę, też tak miałyście dziewczyny te na etacie jak poszyłyście na L4 ???
Czy faktycznie jak już przejdę pod ZUS to długo się czeka na pierwsze rozliczenie ? potem jest to już jakoś cykliczne ?? danego dnia ??
sorki za tyle pytań, myślałam że jeszcze trochę popracuję a tu wyszło co wyszło i się martwię jak to z tą kasą będzie
zus placi dopiero po 30 dniach zwolnienia- wczesniej pracodawca. u mnie mam normalnie boz akald ma wiecej niz 20 parcownikow ale z opowiadan kolezanek ktore w malych firmach pracowaLY Z zusem roznie bywa
a ja dzis z zawalonym gardlem sie obudzilam- masakra jakas znowu mnie dopadla
a ja dzis z zawalonym gardlem sie obudzilam- masakra jakas znowu mnie dopadla
Fluttershy
Zaangażowana w BB
Dziewczyny, macie czasem takie krótkie bóle podbrzusza?
reklama