reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

no ja wiem że ciężko określić ;) ale że to pierwsze dziecko i nie sądzę byśmy od kogoś coś dostali, pewnie dopiero po porodzie, to sie zastanawiam ile by wyszlo na te wszystkie drobiazgi, choc uważam że 3tys to powinno spokojnie starczyć i jeszcze zostać bo ubranek chce mieszanke nowe i używki. Tak przymierzam sie by w dzień dziecka zrobić większe zakupy bo pewnie duzo promocji będzie w sklepach :)

reklama
Mika ja też nie sądziłam, że coś dostaniemy, a wychodzi na to że gdybyśmy chcieli wszystko przyjąć to prawi nic nie pozostałoby nam do kupienia. Też niby nie mieliśmy od kogo dostać, a pomoc przyszła z najmniej oczekiwanej strony :) No oprócz mamy i babci, które zawsze się angażują, chociaż skala i tak nas zaskoczyła :) Problem tylko w tym, że każda z nas chce rozpocząć zakupy w miarę wcześnie, a podarki przyjdą pewnie później.
Myślę, że 3 tysiące spokojnie wystarczy.

A ja jeszcze nic nie kupiłam, czekam na potwierdzenie dziewczynki, wtedy zacznę, bo jak mi wyskoczy z chłopakiem to wszystko mam poza wózkiem. Dziś znowu pogoda piekna:-) wczoraj pół dnia poza domem :-) energii mam duuzooo , bigos się robi, pranie pierze, trzeba ogarnąć chatke , potem zakupy :-)

o! Z tymi paczkami to super sprawa, nie wiedziałam ze jest coś takiego, słyszałam tylko o paczkach z używanymi ubrankami a tam nie zawsze jest coś ładnego...po połówkowych to ja sama zacznę polować w lumpkach :)
u nas nie sadze byśmy zostali obdarowani bo rodzinę mamy daleko, a ze znajomych to tylko jedni mają dziecko. Ale spokojnie poradzimy sobie sami wiec dla mnie to nie problem :D

jak już jesteśmy przy temacie pieniędzy, powiecie mi jak to jest ze szczepieniami? Bo są te podstawowe i one chyba wszystkie są refundowane, tak? Czy coś jeszcze sie dopłaca? Bo że każde dodatkowe są płatne to już wiem ;)

Hej dziewczyny.
Od rana taki dzien masakryszny ze szkoda gadac.. wyslalismy kurierem paczke ktora potłukli i jest problem. Babka juz zaplaciła nam za ten zestaw podtynkowy wc. Kosztowal 430zl i byl nowy.. babka zamowila kuriera przyszedl wzial a tu nagle ze paczka wrociła..
Nie wiem co w takiej sytuacji bo pierwszy raz wysylalam a wlasciwie to ona tego kuriera zalatwila nawet wiec nerwy od rana..
Ale wam zycze lepszego dnia :)

A do mnie siostra z walizka ubranek przyjechala po prostu ukladam je codziennie. Kupila nam na rozne rozmiary ciuszku, zreszta sama je wybieralam :-) skupilam sie przede wszystkim na komplecikach bluzka z dlugim rekawem i spodnie na wiek 3-6 i 6-9. Bo to jest stosunkowo drogie, a spiochow pewnie sporo dostaniemy a jak nie to samo kupimy :-)

Tesciowa tez ma troche ubranek po najmlodszym synie, który byl wpadka po 10latach i tez mu kupowala wszyatko nowe, takze skorzystamy.
Poza tym kolezanka synka ma 10 miesiecznego i tez sprzedaje za grosze ciuszki wiec na pewno cos od niej kupimy :-) ale przerazaja mnie tez wydatki, przede wszystkim na rzeczy o ktorych pewnie jeszcze nie pomyslalam ze trzeba bedzie kupic...

o! Z tymi paczkami to super sprawa, nie wiedziałam ze jest coś takiego, słyszałam tylko o paczkach z używanymi ubrankami a tam nie zawsze jest coś ładnego...po połówkowych to ja sama zacznę polować w lumpkach :)
u nas nie sadze byśmy zostali obdarowani bo rodzinę mamy daleko, a ze znajomych to tylko jedni mają dziecko. Ale spokojnie poradzimy sobie sami wiec dla mnie to nie problem :D

jak już jesteśmy przy temacie pieniędzy, powiecie mi jak to jest ze szczepieniami? Bo są te podstawowe i one chyba wszystkie są refundowane, tak? Czy coś jeszcze sie dopłaca? Bo że każde dodatkowe są płatne to już wiem ;)
te podstawowe sa refundowane. jesli chcesz podstawowe 5 w jednym albo 6 w jednym to placisz iz a wszystkie dodatkowe tez placisz.

reklama
Ja sie chyba w swieta wezme za segregacje, bo takie juz mega typowo chlopiece bede sprzedawac i musze sie zorientowac ile mam na poczatek i w jakich rozm, bo juz nie pamietam. Maz nie wiadomo kiedy wroci, a mnie cos juz strzela, bo szukam zajecia.

Mika ja szwagierce kupilam taki wielgachny karton i miala zapas bielizny i jakichs tam ciuszkow na rok prawie, a dalam wtedy nawet nie 200zl. Teraz to te paczki sa rozne rozniste, podzielone na kategorie, wiec wybor jest ogromny. Tylko zwracaj uwage na komentarze, bo mozna sie naciac gdy w opisie jest "normalne slady uzytkowania" dla jednych takie slady to jakies tam malutenkie plamki czy taki mechacacy sie material, a dla innych male dziurki czy przetarcia.

Do góry