reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mika trudne pytanie, ja kiedyś próbowałam to policzyć żeby rozłożyć wydatki na kolejne miesiące po równo, ale ni da się. Mam listę rzeczy do kupienia, ale przede wszystkim ciągle ją sobie w głowie modyfikuję, po drugie zawsze można kupić coś taniej lub drożej. Pytanie czy coś dostaniesz czy musisz kupować sama dokładnie wszystko począwszy od skarpetek. Ja na początku miałam inne wyobrażenie o wyprawce i chciałam sporo kasy w każdym miesiącu na to przeznaczać, a teraz jestem gdzieś w połowie tej sumy i myślę, że to też może być zbyt dużo :)

reklama
U mnie na plusie 3,5-4 kg zależy od dnia. Też mam nadzieję nie przekroczyć 12 kg na razie myślę, że dobrze mi idzie ale tego nie da się przewidzieć bo w upały możemy zacząć puchnąć i jakiekolwiek kalkulacje diabeł weźmie...
Mika to zależy co wpadnie ci w oko...czy kupisz same nowe rzeczy czy może i używane. Ja nie mam listy bo jestem w miarę na bieżąco i pamiętam co i jak. Wczoraj wyciągnęłam worek z najmniejszymi ubrankami córki i byłam przerażona ich wielkością :) Moja królewna nosi już rozmiar 104 więc różnica jest ogromna :p

hej

Wrocilam z badan, tyle krwi spuszczonej, ze sie pielegniarka dziwila heh

Ja sie waga nie przejmue tak naparwde nie mamy za bardzo wplywu na to, bo ile trzeba tyle sie przytyje i juz w koncu w ciazy jestesmy to trudno oczekiwac talii osy ;) Wage to ja sobie bede monitorowac po wszystkim, bo mam zamiar wrocic do formy i przy okazji pozbyc sie tego co mi po malym zostalo :p

dziewczyny mam pytanko - bo nie mam pojęcia ile pieniążków odłożyć - ile uważacie ze wydacie na wyprawke, ile na ten cel przeznaczacie? (pomijając wózek i łóżeczko z materacem i pościelą

Tak jak laski napisaly ciezko okreslic sume. Ja np przy pierwszym dalam sie poniesc i dorwalam outlet z angielskimi ciuszkami, w ktorym to samym sklepie zostawilam w sumie ok 2tys, ale to byl szal, tak wiec dodajac lozeczko i inne rzeczy to mysle, ze wtedy z 5tys poszlo, ale mialam zapas na ok 2 lata, bo kupowalam na wyrost.

mika -raczej ciężko określić dlatego ja kupuje co tydzien cos z nadzieją ze do konca czerwca sie wyrobie.
Asiunia ja wielkoscia twz jestem przerazona bo mój nosi 116cm
i mnie dzis koszmar,noc nie przespana,od rana mdlosci i ból brzucha okropny...mam nadzieje ze szybko minie

kassia całą noc śniła mi się Twoja huśtawka :):):) Aluzję podświadomości zrozumiałam, na huśtawkę rozpoczynam polowanie!

Dziendoberek. Właśnie zaprowadzilam mojego 4 latka do szkoly. Maja dzis wycieczke do zoo. Normalnie ale sie stresuje. Taki maly bobas w wielkiej dżungli. No ale mam badzieje ze bedzue mial udany dzień pozniej pewnie padnie buzka w zupe hahaha.

kassia całą noc śniła mi się Twoja huśtawka :):):) Aluzję podświadomości zrozumiałam, na huśtawkę rozpoczynam polowanie!
hehehehehe a widzisz. mozna znalesc dobre oferty na allegro.

ja woelkoscia tez jestem pzrerazona- moja mala nosi 122-128 cm a niektore spioszki dla malego apsuja na jeje lalke :p
noc slabo pzrespana- mala miala katar i sie budzila z 5 razy a teraz jest ok. do skzoly idzie - pogoda bniby ladna wiec zobaczymy :)

mika ciężko określić.... ja szukam okazji- na samym wózku tysiaka zaoszczędziłam, łóżeczko mam używkę- ale po moich dzieciach sprzedałam też prawie nówkę.... są rzeczy nie do zniszczenia - leżaczek mam obiecany od koleżanki, karuzelkę fishera odkupię od innej , szukam kocyka, pościel kupie w ikea bo mi sie podoba- rozkładam sobie w czasie zakupy
w pierwszej ciązy to usiadłam i wszystko kupiłam wydałam kupe kasy....teraz wiem że to nie ma sensu ;) nawet nie odczułam faktu, że zakupiłam wózek i łóżeczko ( a na dniach planuje fotelik samochodowy)

ubranka też juz kompletuję, na dobra sprawę mam trochę nowych a trochę od koleżanek i te od koleżanek też jak nowe i gatunkowo super! ostatnio kumpela przysłała mi śliczne ubrania ciążowe i dla maluszka spioszki itp to siedziałam i godzinę oglądałam (tak wiem hormony ciążowe hahahaah)

reklama
U nas właśnie trwa malowanie, zapachy nie są zbyt intensywne więc jest spoko. Ja sama przymierzam się do przemalowania komody, tak żeby pasowała do pokoju dla Maluszka. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Ale z tym właśnie poczekam na cieplejsze dni, tak żeby robić to na świeżym powietrzu.
Ja również będę malowała szafę więc też zobaczymy jak to wyjdzie ale również czekam aż się ociepli :)

Dziewczyny jak byłam w DE to na bierząco czytałam a teraz "o matyldo" ile my tu piszemy :D pewnie nie zdążę nadrabiać. ....ale wczoraj w końcu kupiłam sobie spodnie w h&m i odrazu lepiej się chodzi :D

Ostatnia edycja:
Do góry