reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

hej

Ja sie pare dni temu doczekalam pierwszego przepuszczenia w kolejce co prawda kasjerka mnie zawolala na poczatek kolejki, ale reszta os nie protestowala nawet sie usmiechy pojawily. Natomiast gdzie indziej poki co zaczynam powoli stawac sie niewidzialna hehe. Nie, zebym sie domagala, bo poki co czuje sie na tyle ok, ze moge sobie postac chwile, ale nie powiem , ze jestem momentami zirytowana, bo sie ludzie chamsko spojrza i stoja sobie dalej.

reklama
Kiedyś na badaniach krwi było napisane kobiety w ciąży bez kolejki. Teraz nie ma bo podobno jakiś koleś powiedział że nie ma na to przepisu i kazał.sciagnac...

Hej,

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 20tc.
Teraz czekam cierpliwie :)

Heromina - i jak, kaszel trochę odpuścił u Ciebie?

U mnie nocka gorsza, chyba po tym wyjściu do lekarza :/
Jednak tłukłam się mpk łącznie ponad 2h...
Bo samochód w naprawie.

Wczoraj wieczorem mąż miał stan podgorączkowy, a dzisiaj rano Tom zaczął kaszleć.

:( Tylko nie to, byle nie chory Tomek...
On jeszcze nie był nigdy poważniej chory.
Tylko katar miał 2x po 3 dni.

Basienka - :sad: też bym się strasznie wkurzyła... tyle drogi na darmo, a jeszcze mnóstwo czasu straciliście...

Basia7777 - u nas też w przychodni nie ma pierszeństwa dla ciężarnych.
przy pobraniu krwi tylko na krzywą cukrową I dla dzieci poniżej 3 lat

Fimka - zdrówka dla synka

Heromina - I jak Twój kaszel?
mnie też złapał, ale udaje mi się powstrzymywać, nie jest taki nachalny :wink: ale jak zacznę to o mało płuc nie wypluję

Wczoraj narzekalam, ze nic nie czuje, dzidzia podluchala i nie dala mamie spac. Pol godziny sie tak kotlowalo, przwracalo, kopalo, ze az brzuch goracy. Jak na prawym boku lezalam, to mi ciagnelo brzuch, na lewym, to czulam jak sie pileczka odbijaod materaca :O Szok... ze to az tak. Bylam juz aka zmeczona, a lezalam i smialam sie sama do siebie. Niesamowite! Ale tym bardziej przekonalam sie, ze to kosmiczne miec cos zyjace w brzuchu... jeszcze bardziej mnie to przeraza hihi

Musze wejsc do DM (drogeria) po pracy, sa tam fajne ciuszki z bio bawelny, calkiem niedrogie, chyba z tej radosci cos zakupie :p chociaz skarpeteczki hihi
Nie wiem czy znacie markety Alnatura? Tam tez sa jakies bawelniane dobre bodziaki, po 7€ co Prawda, ale nie jest to az taka znaczna roznica patrzac na inne tego typu :p

Kupowala ktoras z was takie "zdrowe" bio, czy cos? Sa lepsze? Jak z wytrzymaloscia i jak sie sprawdzaja?

Milego prawie weekendu Wam zycze! :)

Kaszel sie jakby uspokoil, nocka przespana i dzis juz nie taki szarpiacy

Fimka zdrowka dla Was

Basia7777 ja w sumie info o pierszenstwie widzialam tylko w Rossie, a tak czy to sklep czy apteka, czy przychodnia nie ma zmiluj swoje trzeba odczekac.

nati ja mialam kpl z Levisa z bio bawelny i w dotyku poezja, ale jakis taki szybko rozklekotany sie zrobil, a tak to chyba nie mialam niczego takiego

nati - ja miałam koszulki z reserved dla starszego synka z bio bawełny, ale właśnie tak jak Heromina pisze - mają bardzo małą żywotność, szybko się rozciągają. jednak te ze sztucznymi dodatkami są bardziej zwarte I lepiej wyglądają po praniu. także raczej nie kupuję

reklama
Myślałam, że tylko ja kupiłam jakieś felerne rzeczy z bio bawełny. W sklepie były super, gruby, milutki materiał, a po praniu szmaty :/

Do góry