reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Pragnienie w ciąży raczej norma. Im dalej w las, tym bardziej chce się pić. A potem sikać i tak w kółko :D

Fimka, obyło się bez, ale byłam gotowa brać. Najlepiej jak lekarz zdecyduje. Mi nikt nie chciał dać, bo crp w granicach 40, ale czułam się okropnie.

reklama
niunia - ja choć w mieście i lekarza mam na miejscu, to jadę 17-20km do swojego.
Zależy w której placówce akurat przyjmuje.
Czasami lepiej dojechać i się nie denerwować.
Co za konował!

Heromina - znam Sylveco, używam płynu do mycia twarzy Biolaven.
Dla mnie jest świetny. Kupiłam w aptecegemini - może tam będzie taniej niż w sklepie, w którym sprawdzałaś?
Ja ostatnio stosuję masło do ciała Nacomi, kupiłam już 2gie opakowanie.
Też mogę tę firmę polecić:
Link do: Nacomi kosmetyki naturalne
Ponadto lubię kosmetyki Nuxe i Evree (krem do twarzy z różą i olejek nawilżający do twarzy bardzo poprawiły mi cerę).

Mika - nooo, jak siostry!

asz - dzięki! Może uda mi się zrobić CRP jutro przed ginem.

Niestety zaczęło mnie boleć ucho :(
Super.

Ostatnia edycja:
z 30 stron nadrobiłam!

Masz rację Fimka, trzeba sobie przekazywać bo film mega mega, na bank bym takiego czegoś nie kupiła

Okasia ale poruszyłas forum! Wiesz ja miałam przeczucie na dziewuszkę, lekarz powiedział, że chłopiec i ja już teraz (wiem wiem to nie koncert życzeń ) nie cche tej dziewczynki, tylko tego chłopca – no kosmos!

Happy mama to musieli być w szoku!

Happymum u mnie z teściową podobnie, nie lubi mnie więc nie lubi dzieci (wnucząt)

Fimka jakie super placuszki i inne pomysły śniadaniowe!

Nati wariatko ile skłonów na zaparcia?

Fimka a inhalowałaś się srebrem jonowanym? Mi w trakcie choroby to pomogło! Kaszlałam tak strasznie jakbym miała wszystko wypluć, ból w klatce czułam… ech nic fajnego, jako że leczę się naturalne to inhalacje ze srebra i po kilku dniach spokój

Niunia współczuje- zmien lekarza!

piszecie o piciu- mi też sie chce pić i mam wrażenie że piwo by ugasiło pragnienie :D ale wiadomo-nie piję....a jak czuję to mam odruch wymiotny, dziwne te odczucia.... pije herbatę wieczorami :D i cierpię :D

Koficzka ja też na to pragnienie napisałbym się zimnego piwa pszenicznego, nic tak nie gasi pragnienia. Ale w tym stanie to wiadomo, że marzenia :)

koficzka - a to srebro jest na receptę?
Słyszałam jeszcze o kroplach ze srebrem, Rhinoargent, ale nie wiem czy to dla ciężarnych będzie ok.

To nie mój blog z tymi śniadaniami, ale b. go lubię i polecam! :)

okasia - 0,5szkl. zimnego piwa jest ok (raz na mc).
Mój lekarz powiedział mi tak w poprzedniej ciąży:
kiełbaski z grilla sobie pani nie popije kilkoma łykami? :p

Ostatnia edycja:
Mi sie okropnie chcialo pic w poprzedniej ciazy, wszyscy mowili mi tak to normalne, a potem okazalo sie, ze mam cukrzyce... Ale Moze to byl zbieg okolicznosci

A rodzila ktoras w wannie??co myslicie o takin porodzie, ponoc mniej bolesny

Co do piwa ja nieraz mam mega ochote to mi S. Kupuje lech free czyli bezalkocholowe to lomonkowe...piwa z alkocholem bym w ciąży nie ruszyła

Ja tez mam czesto ogromne pragnienie... a potem oczywiscie sikam w nocy 2 czy 3 razy. Zdazylo mi sie wypic karmi classic ze 2 razy w tej ciazy, w trakcie karmienia to standard, ale teraz wyjatkowo mialam mega ochote.

Beata- ja mialam pierwsza cc i niestety po cc nie mozna rodzic w wodzie, nawet podczas 2 porodu sn nie moglam wejsc na chwile do wanny, a mialam wlasna lazienke z wanna w sali w ktorej rodzilam... wlasnie w tym szpitalu w ktorym fodzilam 2 razy promuja porody w wannie i maja jakies certyfikaty ale niestety to nie dla mnie :(

Ja kupuje zwykłego żywca bezalkoholowego i na prawdę jest jak normalny :-)

Ja mam teściowa 76 lat a jest bardzo wyluzowana bardzo o sexie pogadamy a jak jedzie mój sąsiad oczywiście w jej wieku to leci aby ją zauważył haha :-)

Byłam u gina... Wszystko dobrze szyjka zamknięta na 4 spustu i ma 5 cm. Dostałam dupka, nospe i mam brać przez dwa tygodnie. bóle @ powiedział że mogą występować i widocznie taka moja uroda. Oczywiste podgladalam młoda- młodego i jak zwykle trzymał się za głowę :-)

reklama
Ja znam, używam i mogę gorąco polecić lipowy płyn micelarny - rewelacja wg mnie! Mam też blawatkowy krem pod oczy, niestety nie widać ile go zostało w opakowaniu. Przez chwilę używałam lekkiego kremu brzozowego ale nie pasował mi zapach - z tego co kojarzę to nie używają żadnych aromatów i substancji zapachowych stąd specyficzny smrodek kremu brzozowego. Czaje się na ich serię Vianek, szczególnie na olejki pod prysznic i do ciala ale na czas ciąży nie pasuje mi skład, na pewno wypróbuję po.

Chyba właśnie mam ten plyn :p zobaczymy jak się sprawdzi.

@koficzka ile dasz rade haha!

Ja panikuje rano, bo brzuch plaski, a wieczorem kosmos. Kieckę kupiłam obcisłą wygodna i rajtki ciążowe, to będę paradować z brzuchem! Wreszcie nie będę się przejmować, tylko cieszyć, ze cos wystaje! Z rajtuzami, to wystarczy kupic chyba rozmiar większe, ale zobaczymy jak te się sprawdza.

Co do wieku... moja mama rodziła jak miała 23 lata, moja siostra rodziła jak miała 23 lata i ja urodzę mając ledwo... 24 lata, wiec się zgralo. Ta ciaza to przez krakanie siostry, ze to najlepszy wiek :p

Mojej teściowe nie znam haha więc się okaże, ale póki co jest do mnie pozytywnie nastawiona. Wreszcie ktoś ułoży hej niedobrego syna :p chociaż R. Nie jest ani pierwszy, ani ostatni, to chyba mamusie nie maja aż takich problemów. Ale spokojnie... ja się nim zajmę, żeby na ludzi wyszedł haha :p

10 stron od rana musiałam nadrobić laski...

Do góry