reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
zauwazylam, ze czest jest tak, ze tesciowa byla zle traktowana przez swoja tesciowa, ale zachowuje sie wobec synowej dokladnie tak samo mimo, ze wie, ze jej nie bylo milo :)

mówiliście o wieku swoich mam, to moja mama 38lat w kwietniu skończy) i ja 21 :) podobno jak siostry :D
teściowie mają po 47lat. I moja tesciowa też ma niezłe fazy. A to że rybę źle usmażyłam, albo że nie sprzątam wtedy kiedy ona by akurat chciała, a jak jej zwrócę na coś uwagę to ból tyłka ma przez kilka dni i obrażona chodzi. Ona żartować może, ale my z D. Już nie bo fochy strzela. A najlepsze jest to że siedzi u nas od roku bo sie z mężem rozwiodła i nie ma planów na życie :/ choć mam cichą nadzieje że do końca tego roku sie ogarnie, w końcu nie jest stara.

Załączniki

• 635923678074620917.jpg
    635923678074620917.jpg
    71,6 KB · Wyświetleń: 70
Heromina faktycznie tak bywa, z tym, że moja teściowa ma taki charakter. Ona nie potrafi uszanować czyjejś decyzji, zawsze musi do każdego wątku wtrącić swoje zdanie, a poza tym jest straszną zazdrośnicą i kłamczuchą :)

Mika masakra, ja bym z moja teściową całego dnia pod jednym dachem nie zniosła :/ Moja teściowa jest zabawna w tych swoich zaczepkach, ale pod warunkiem, że po spotkaniu z nią wracamy do swojego mieszkania i możemy się pośmiać. Gdybym z nią mieszkała to nie potrafiłabym mieć dystansu do tego co mówi :/
Faktycznie wyglądacie jak siostry :)

mika jak siostry naparwde :)

moja tesciowa hmmmnmmmm ksiazke bym napisala chociarzvteraz troche sie zmienila- mze zrozumiala. tez byloz e za duzo oleju na patellnie leje i niegospodarna jestem. teraz cisza :)

A jakie masz wskazania do cc? Ja piersze mialam cc ale teraz bede walczyla o sn.
Ja podobnie, jeśli lekarz da zielone światło spróbuję sn a co tam :)

Matusiak super :)

Moja babcia urodziła mamę jak miała 22 lata, mama mnie też jak miała 22 lata, tylko ja się ociągałam :) Ale najsilniej pragnęłam dziecka właśnie w tym okresie. Moja mama ma 49 lat, tata 54, a teściowa 63 i teść 64. Też niby nie dużo, ale z natury są marudami, uważają się za schorowanych, nic im się nie chce, są w wiecznej depresji (zwłaszcza teściowa) i chyba przez to mamy wrażenie, że są sporo starsi niż to wynika z metryki. Moja babcia w tym roku skończy 72 lata, a jest zdecydowani bardziej sprawna od teściowej, więcej jej się chce, trudno ją zastać w domu :) Byłabym spokojniejsza zostawiając dziecko z babcią niż z teściową. Zresztą babcia wygląda jak babcia a nie jak prababcia :)
U nas jest podobnie. Moja teściowa jest w podobnym wieku do babci. Babcia dusza towarzystwa, wszyscy ją uwielbiają a teściowa taka starsza Pani, która myśli tylko o sobie i swoich chorobach. Wiecznie by po lekarzach jeździła itp. Nawet mąż gdy rozmawia z nią przez telefon odkłada go na chwilę, bo po prostu gada ciągle o sobie i swoich problemach, nie zapyta co u nas, tylko ja i moje zdrowie :) Ale widujemy się raz na kilka miesięcy i mi to zupełnie nie przeszkadza :) No i nigdy w życiu nie zostawiłabym pod jej opieką swojego dziecka :)

mówiliście o wieku swoich mam, to moja mama 38lat w kwietniu skończy) i ja 21 :) podobno jak siostry :D
teściowie mają po 47lat. I moja tesciowa też ma niezłe fazy. A to że rybę źle usmażyłam, albo że nie sprzątam wtedy kiedy ona by akurat chciała, a jak jej zwrócę na coś uwagę to ból tyłka ma przez kilka dni i obrażona chodzi. Ona żartować może, ale my z D. Już nie bo fochy strzela. A najlepsze jest to że siedzi u nas od roku bo sie z mężem rozwiodła i nie ma planów na życie :/ choć mam cichą nadzieje że do końca tego roku sie ogarnie, w końcu nie jest stara.
Mika fajnie jest mieć tak młodą mamę :) Ty też jesteś jeszcze młodziutka. Ja mam 28 lat, mój brat 31, Mama 54 a Tata 56. Teściowa chyba grubo po 60 ale dokładnie nawet nie wiem :)
Niunia trafiłaś na jakiegoś palanta! Zmykaj od niego i tyle.

Dziewczyny cały dzień chce mi się pić. Normalnie koszmar jakis, pije strasznie dużo ale nie mogę ugasić pragnienia. Pewnie w nocy też się nie wyspie tylko będę d o toalety chodzić. też tak macie

reklama
Do góry