reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-po...y-mialas-kontakt-z-wirusem-ospy,230_4088.html to a propos ospy. Teraz się zastanawiam czemu mój kolega (ratownik medyczny) wpadł w panikę i wyprosił mnie z mieszkania jak się okazało, że jestem w ciąży a jego córka właśnie przechodzi ospę. Ja ospę przechodziłam w dzieciństwie, wraz z całym przedszkolem :)

A co do dentysty, to niestety wizyty od wczesnego dzieciństwa, co zawdzięczam notorycznemu przepisywaniu antybiotyków, sprawiły, że zupełnie nie mam stresu. Wręcz traktuję to jako przyjemność, zadbanie o siebie, tak jakbym poszła do kosmetyczki.

happy nie porównuj ciąż do siebie, od drugiego trymestru powinnyśmy przybierać na wadze ok. pół kilograma tygodniowo. Szkoda się zamartwiać, jeszcze mamy szansę utyć 30kg :)

reklama
Ankaka no właśnie w ogóle nie podejrzewają że ma ospe bo juz miał jak miał 6 miesięcy. Wczoraj jakieś takie plamy na szyi i rękach ale bez płynu i myślałam że go coś pogryzlo a dziś rano caaaaaly zawalony. Normalnie straszne juz myślałam że to nie wróci byłam pewna ze to raz na całe życie się ma. T

Hrllevoet-moze półpasiec?słyszałam ze często jest mylony właśnie z przexhodzeniem ospy poraz drugi.
Okasia-chdzi o to ze ja narmalnie mam wage w normie lub lekką niedowage a na początku schudlam 5kg...wuec niediwaga jak byk teoretycznie w 18tc do majego wieku i wzristu powinnam wazyc co najmniej58,5 a waze około 53 to 5kg za mało do najniższej normy

U mnie 18tydzien ale moglabym brzuch spokojnie ukryć,od 3 tyg nie rosnie a nawet mam wrazenie ze maleje, w pierwszej ciazy w 18tc mialam juz 10kg na plusie teraz caly czas 2,5 na minusie,patrzec na siebie az nie moge bo wygladam strasznie :( czuje sie taz nie najpepiej i z utęsknieniem czekam na wiosnę...moze wtedy bedzie lepiej?!
Co do dentysty to boje sie panicznie i unikam na ile sie da.
U mnie z brzuchem to samo i mam takie same wrażenie że w ogóle nie rosnie a waga ta sama od początku +2,5kg :(

U mnie odwrotnie. Jak tylko uspokoiły się wymioty to dosłownie nagle wyskoczył mi brzuszek. Dziś się ważyłam i wyrównałam już wagę sprzed ciąży. Jem w równych odstępach co 3-4 godziny, więc niby prawidłowo, a mimo to niepokoi mnie zbyt szybki przyrost wagi. Jeszcze trochę się poobserwuję, ale chyba prewencyjnie udam się na konsultację do dietetyka.

hellevoet a byłas u lekarza? sprawdz bo mógł sobie bakterie wychodować i objawy do ospy podobne, wymaz te sprawy i bedzie jasne

laski tak czytam o tym praniu i prasowaniu- luuuuuuuuzik czy wypierzesz w proszku za 50 zł czy za 8 zł- wszystko to chemia gó.w.nia.na tylko marketing inny ewentualnie zapaszek ahahahahah dawać mniej wyprać wyprasować, miłości nic nie zastąpi- nawet proszek i żelazko :D

i nie cykajcie się z tymi kg -ja się pilnuję, wiadomo-ale nie ważne ile sie przytyje w ciąży ważne jak się wygląda PO :D ja tyłam w każdej ciąży po pierwszej wyglądałam super, po drugiej już musiałam zawalczyć o formę a przytyłam mniej.....nie ma zasady, teraz po cichu liczę na cud że będę cud malina :D ahahahahah

Hellovet ja rozmawialam z ginekolog moja. Mowila, ze jak chorowalam to, zebym sie nie martwila, ale zebym sibie dla spokoju zrobila badania na przeciwciala. Dzisiaj zrobilam na IgG do 7 dni wynik :/

reklama
hellevoet a byłas u lekarza? sprawdz bo mógł sobie bakterie wychodować i objawy do ospy podobne, wymaz te sprawy i bedzie jasne

laski tak czytam o tym praniu i prasowaniu- luuuuuuuuzik czy wypierzesz w proszku za 50 zł czy za 8 zł- wszystko to chemia gó.w.nia.na tylko marketing inny ewentualnie zapaszek ahahahahah dawać mniej wyprać wyprasować, miłości nic nie zastąpi- nawet proszek i żelazko :D

i nie cykajcie się z tymi kg -ja się pilnuję, wiadomo-ale nie ważne ile sie przytyje w ciąży ważne jak się wygląda PO :D ja tyłam w każdej ciąży po pierwszej wyglądałam super, po drugiej już musiałam zawalczyć o formę a przytyłam mniej.....nie ma zasady, teraz po cichu liczę na cud że będę cud malina :D ahahahahah

Jakosc skladu proszku nie zawsze idzie w parze z cena- z tym sie oczywiscie zgodze, ale jestem uczulona na stwierdzenia ze WSZYSTKO to ### chemia, czyli zlo (czy chodzi tylko o proszki do prania, czy jedzenie) :D takie moje zboczenie zawodowe, wybaczcie :D chemia jest wszedzie, powietrze to chemia, woda to chemia i tak naprawde gdyby nie ta zla chemia jak to wiekszosc ludzi mysli, bylibyms w ciemnej ### :)

Do góry