Hej dziewczynki podczytuje regularnie ale nie odpisywalam coś ostatnio. Jakoś dużo pichcenia i wszystkiego taka mama się poczułam :-) czytałam jak opisujecie ruchy. Ja ich nie czuje albo nie wiem ze to one (pierwsza ciąża) wybaczcie ze nie cytuje konkretnych osób wiec tak ogólnie popisze. Jeśli chodzi o kraj zamieszkania, my się poznaliśmy w nl. I marzymy zeby kiedyś tam wrócić... Ale sytuacja taka a nie inna wiec jesteśmy tu. Co do wozka jeszcze nie myślimy chcemy by pierwszym takim konkretnym zakupem było lozeczko póki co kupiłam parę bodziakow za grosze ale oczywiście uniwersalnych i tak strasznie cieszą! Co do zachcianek co chwile mam jakieś a nie odrzuca mi prawie nic tylko ryby i tłustego nie zjemy.I co poza tym 4 kg w przód i klatka piersiową mi się tak "napompowala" ze chwilami mam wrażenie ze wybuchne! Pozdrawiam przyszłe mamusię!
reklama
My też w tym roku 4 lata po ślubieJeszcze nic, wyszłam na 0, bo wcześniej mdłości okropne.
O jaaaaaaaaa, też uwielbiam ten czas
Mój syn zasypia ok 20. Wstaje ok 9:00.
Drzemkę ma od 12:30-15:30.
Śpioch z niego straszny
Ale mam kilka chwilek dla siebie i mogę się wyspać, bo T. przesypia całą noc, mniej więcej od świąt BN.
Ciekawe jak będzie z Amebą
Walentynkowo widziałam, że pisałyście o związkach.
My jesteśmy ze sobą ponad 8 lat, w tym, w tym roku 4 po ślubie :O
Mało się ostatnio odzywałam, bo miałam gości i nie było jak kuknąć na BB.
Ale już wracam
NO TO CO - I trymestr za mną!
BASIENKA 28
Fanka BB :)
My juz 6 lat po slubie. Nawet nie wiem kiedy to zlecialo :-) Ja juz wstaje i zbieram sie do pracy :-) Takze ostatni dzien i 2 dni wolnego :-)
Mika06
Ale produkujecie :O udało mi się znaleźć chwilę by coś napisać nareszcie na koniec lutego mam przeprowadzkę i jest troche nerwów bo wszystko trzeba jakoś logicznie zorganizować. Nienawidzę przeprowadzek :/
Mogłam Was posłuchać i wziąć tą cytrynę na krzywą cukrową bo nie dałam rady wykonać badania, w połowie picia tego świństwa pobiegłam do łazienki
Jej Wy już tak na serio z zakupami! Ja się boję na razie nawet zerknąć na dziecięce ciuszki
Pisałyście o wadze, u mnie -5 kg na razie.
w środę mam badania prenatalne więc znów zobaczę maluszka ale płci mi pewnie nie poda bo moja go uważa ze dopiero 18tyg będzie wiarygodnie widać...
jak się dziś czujecie dziewczyny? Mi od kilku dni
z rana tak ciężko na żołądku :/ ale mdłości chyba są mniejsze bo wymioty mam raz na 2-3 dni.
Mogłam Was posłuchać i wziąć tą cytrynę na krzywą cukrową bo nie dałam rady wykonać badania, w połowie picia tego świństwa pobiegłam do łazienki
Jej Wy już tak na serio z zakupami! Ja się boję na razie nawet zerknąć na dziecięce ciuszki
Pisałyście o wadze, u mnie -5 kg na razie.
w środę mam badania prenatalne więc znów zobaczę maluszka ale płci mi pewnie nie poda bo moja go uważa ze dopiero 18tyg będzie wiarygodnie widać...
jak się dziś czujecie dziewczyny? Mi od kilku dni
z rana tak ciężko na żołądku :/ ale mdłości chyba są mniejsze bo wymioty mam raz na 2-3 dni.
moniczka2609
Ja na szczęście już nie wymiotuje a co do ruchów to ostatnio moja dzidzia tak wypiela dupke, że miałam takie zgrubienie ze dało się to spokojnie wyczuć na brzuchu tym bardziej ze leżał tak ze 4 minuty
okasia
Mika serdecznie współczuję przeprowadzki, też tego nienawidzę. Wynajmujemy mieszkanie, ale zastanawiamy się nad jego odkupieniem od właścicieli między innymi ze względu na przeprowadzkę :/
Muszę zaraz jechać do fundacji, w której pracuję pozałatwiać formalności, a tak strasznie mi się nie chce :/ Nogi mnie bolą tak jakbym biegała w nocy. Do tego dokuczają mi wzdęcia, więc podjadę do apteki. Mam nadzieję, że espumisan pomoże, bo zaczynam się czuć i wyglądać jak balon.
A ja jeszcze nic nie czuję, czasem zastanawiam się czy może ja po prostu nie zwracam uwagi na ruchy, bo nie jestem świadoma że to one :/
Muszę zaraz jechać do fundacji, w której pracuję pozałatwiać formalności, a tak strasznie mi się nie chce :/ Nogi mnie bolą tak jakbym biegała w nocy. Do tego dokuczają mi wzdęcia, więc podjadę do apteki. Mam nadzieję, że espumisan pomoże, bo zaczynam się czuć i wyglądać jak balon.
A ja jeszcze nic nie czuję, czasem zastanawiam się czy może ja po prostu nie zwracam uwagi na ruchy, bo nie jestem świadoma że to one :/
moniczka2609
No tego co ja wtedy czułam nie dało się nie zauważyć
Mika06
okasia - no my przez najbliższe 5 lat pewnie jeszcze będziemy wynajmować bo jeszcze nie wiemy czy chcemy zostać w Ełku czy gdzieś wyjedziemy, więc jeśli trafiła sie okazja tańszego mieszkania to trzeba skorzystać, ale ile nerwów ja przy tym mam to głowa mała...
Współczuję wszystko pracującym, ja siedząc w domu czuje sie jak zwłoki, senność nie odpuszcza aż mi głupio czasami.
Co do ruchów to ja jeszcze nie czuje, może za 2tyg poczuje jakieś muśnięcie, nie mogę sie doczekać poprzednio ruchy czułam najbardziej gdy kładłam sie do łóżka spać i leżałam płasko na plecach.
Współczuję wszystko pracującym, ja siedząc w domu czuje sie jak zwłoki, senność nie odpuszcza aż mi głupio czasami.
Co do ruchów to ja jeszcze nie czuje, może za 2tyg poczuje jakieś muśnięcie, nie mogę sie doczekać poprzednio ruchy czułam najbardziej gdy kładłam sie do łóżka spać i leżałam płasko na plecach.
reklama
3 tygodnie minęły i dziś wizytę będę miała, nie mogę się doczekać, ale strasznie się denerwuje boję się czy wszystko jest ok.
Po za tym mam duży problem, moja szefowa jeszcze mi nie zapłaciła za grudzień, a już dwa tygodnie temu za l4 za cały styczeń powinnam dostać, jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego, pracuję w przedszkolu, niestety prywatnym i muszę się prosić o pieniądze, masakra,już inni praownicy zgłosili ją do pipu, ale narazie nic do nie dało
okasia co do ruchów to Ty się nie martw, ja w pierwszej ciąży dopiero w 20 tygodniu czułam i lekarz mówił, że to normalne, to też zależy od ułożenia macicy, ja akurat mam tyłozgięcie więc tym bardziej można później czuć.
Po za tym mam duży problem, moja szefowa jeszcze mi nie zapłaciła za grudzień, a już dwa tygodnie temu za l4 za cały styczeń powinnam dostać, jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego, pracuję w przedszkolu, niestety prywatnym i muszę się prosić o pieniądze, masakra,już inni praownicy zgłosili ją do pipu, ale narazie nic do nie dało
okasia co do ruchów to Ty się nie martw, ja w pierwszej ciąży dopiero w 20 tygodniu czułam i lekarz mówił, że to normalne, to też zależy od ułożenia macicy, ja akurat mam tyłozgięcie więc tym bardziej można później czuć.