reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczynki podczytuje regularnie ale nie odpisywalam coś ostatnio. Jakoś dużo pichcenia i wszystkiego taka mama się poczułam :-) czytałam jak opisujecie ruchy. Ja ich nie czuje albo nie wiem ze to one (pierwsza ciąża) wybaczcie ze nie cytuje konkretnych osób wiec tak ogólnie popisze. Jeśli chodzi o kraj zamieszkania, my się poznaliśmy w nl. I marzymy zeby kiedyś tam wrócić... Ale sytuacja taka a nie inna wiec jesteśmy tu. Co do wozka jeszcze nie myślimy chcemy by pierwszym takim konkretnym zakupem było lozeczko :) póki co kupiłam parę bodziakow za grosze ale oczywiście uniwersalnych i tak strasznie cieszą! Co do zachcianek co chwile mam jakieś a nie odrzuca mi prawie nic tylko ryby i tłustego nie zjemy.I co poza tym 4 kg w przód i klatka piersiową mi się tak "napompowala" ze chwilami mam wrażenie ze wybuchne! Pozdrawiam przyszłe mamusię!

reklama
Jeszcze nic, wyszłam na 0, bo wcześniej mdłości okropne.

O jaaaaaaaaa, też uwielbiam ten czas :p
Mój syn zasypia ok 20. Wstaje ok 9:00.
Drzemkę ma od 12:30-15:30.
Śpioch z niego straszny :p
Ale mam kilka chwilek dla siebie i mogę się wyspać, bo T. przesypia całą noc, mniej więcej od świąt BN.
Ciekawe jak będzie z Amebą :p

Walentynkowo widziałam, że pisałyście o związkach.
My jesteśmy ze sobą ponad 8 lat, w tym, w tym roku 4 po ślubie :O

Mało się ostatnio odzywałam, bo miałam gości i nie było jak kuknąć na BB.
Ale już wracam ;)

NO TO CO - I trymestr za mną! :D
My też w tym roku 4 lata po ślubie ;)

Ale produkujecie :O udało mi się znaleźć chwilę by coś napisać nareszcie :) na koniec lutego mam przeprowadzkę i jest troche nerwów bo wszystko trzeba jakoś logicznie zorganizować. Nienawidzę przeprowadzek :/
Mogłam Was posłuchać i wziąć tą cytrynę na krzywą cukrową bo nie dałam rady wykonać badania, w połowie picia tego świństwa pobiegłam do łazienki :p
Jej Wy już tak na serio z zakupami! Ja się boję na razie nawet zerknąć na dziecięce ciuszki :(
Pisałyście o wadze, u mnie -5 kg na razie.
w środę mam badania prenatalne więc znów zobaczę maluszka :) ale płci mi pewnie nie poda bo moja go uważa ze dopiero 18tyg będzie wiarygodnie widać...
jak się dziś czujecie dziewczyny? Mi od kilku dni
z rana tak ciężko na żołądku :/ ale mdłości chyba są mniejsze bo wymioty mam raz na 2-3 dni.

Ja na szczęście już nie wymiotuje :) a co do ruchów to ostatnio moja dzidzia tak wypiela dupke, że miałam takie zgrubienie ze dało się to spokojnie wyczuć na brzuchu tym bardziej ze leżał tak ze 4 minuty :)

Mika serdecznie współczuję przeprowadzki, też tego nienawidzę. Wynajmujemy mieszkanie, ale zastanawiamy się nad jego odkupieniem od właścicieli między innymi ze względu na przeprowadzkę :/

Muszę zaraz jechać do fundacji, w której pracuję pozałatwiać formalności, a tak strasznie mi się nie chce :/ Nogi mnie bolą tak jakbym biegała w nocy. Do tego dokuczają mi wzdęcia, więc podjadę do apteki. Mam nadzieję, że espumisan pomoże, bo zaczynam się czuć i wyglądać jak balon.

A ja jeszcze nic nie czuję, czasem zastanawiam się czy może ja po prostu nie zwracam uwagi na ruchy, bo nie jestem świadoma że to one :/

okasia - no my przez najbliższe 5 lat pewnie jeszcze będziemy wynajmować bo jeszcze nie wiemy czy chcemy zostać w Ełku czy gdzieś wyjedziemy, więc jeśli trafiła sie okazja tańszego mieszkania to trzeba skorzystać, ale ile nerwów ja przy tym mam to głowa mała...
Współczuję wszystko pracującym, ja siedząc w domu czuje sie jak zwłoki, senność nie odpuszcza aż mi głupio czasami.
Co do ruchów to ja jeszcze nie czuje, może za 2tyg poczuje jakieś muśnięcie, nie mogę sie doczekać :) poprzednio ruchy czułam najbardziej gdy kładłam sie do łóżka spać i leżałam płasko na plecach.

reklama
3 tygodnie minęły i dziś wizytę będę miała, nie mogę się doczekać, ale strasznie się denerwuje :( boję się czy wszystko jest ok.

Po za tym mam duży problem, moja szefowa jeszcze mi nie zapłaciła za grudzień, a już dwa tygodnie temu za l4 za cały styczeń powinnam dostać, jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego, pracuję w przedszkolu, niestety prywatnym i muszę się prosić o pieniądze, masakra,już inni praownicy zgłosili ją do pipu, ale narazie nic do nie dało :(

okasia co do ruchów to Ty się nie martw, ja w pierwszej ciąży dopiero w 20 tygodniu czułam i lekarz mówił, że to normalne, to też zależy od ułożenia macicy, ja akurat mam tyłozgięcie więc tym bardziej można później czuć.

Do góry