reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

okasia na bank zrozumieja- jesli to dobrzy znajomi to nie masz sie czym pzrejmowac. najwyzej cos zamowicie :p
niunia trzymaj sie w tej pracy :) szybko juz zleci
huppymum ale super ze tak czujesz maluszka. ja jeszce nie- takie przelewanie ale nic konkretnego
bleair ja jeszce nie kupuje. mama wsyztsko po corce- musze pzrejrzec ciuszki najpierw co mam uniwersalnego a co dokupic musze :) bo mowia ze chlopiec bedzie :p
majku_2 witaj!!!!!

moja kolejna wizyta 23 lutego :)
wczoraj widzialam sie z kolezanka ktora jest tak samo w wciazy jak ja i czulam sie przy niej jak slonica normalnie. musze cos z tym zrobic bo zle sie z tym czuje. wczoraj troche pocwiczylam w domu z youtube :) dzis tez bede . i ogranicze pieczywo- tak sobie postanowilam

reklama
Hej sobota ! :-) w końcu wolne :-) dziś lepszy nastrój i ogólnie lepiej. Przestałam się z decyzja zmiany lekarza i ostatnia szanse jej daje w czwartek bo wtedy mam umowiona wizyte po odebraniu wyników z krwi. Porusze temat skierowania na badania prenatalne bo po nieskończonych wedrowkach przez Google mam pewność ze na usg 3d za 250zl tylko żeby płytkę dostać się nie wybieram bo to nie badanie diagnostyczne. Chce wiedzieć czy dzidzia jest zdrowa i tyle! A póki co pytanko. Jak tam u was szal zakupowy , już jest? :biggrin2::biggrin2:

Mi trochę przeszedł, ale czuję oddech lata na ramieniu, więc po wypłacie od razu muszę kupić laktator, podgrzewacz i sterylizator. Pewnie dojdą jeszcze przy okazji smoczki, butelki i inne drobiazgi. Będę czuła, że jestem choć trochę do przodu z zakupami, choć lista długa :) Muszę też siebie obkupić, zwłaszcza spodnie, staniki i koszulę do spania, bo obecna piżama zaczyna uciskać mi brzuch :/

Listę rzeczy do kupienia mam rozpisaną na miesiące żeby nie zostać z ręką w nocniku pod koniec ciąży, a do tego chciałam żeby wydatki rozłożyły się w czasie. Teraz ze względu na złe samopoczucie główni siedzę w domu, ale dzięki temu mam czas żeby poszukać fajnych rzeczy, poczytać o nich opinie. Staram się nie marnować tego czasu. Niestety należę do osób, które zawsze planują zakupy i solidnie się do nich przygotowują, nie dla mnie spontaniczne zakupy :)

Wczoraj przy okazji znalazłam w mojej dzielnicy klub dla mam, jak tylko maluch się urodzi, a ja się otrząsnę, to na pewno pójdziemy na spotkanie.

Oaksia to moze coś bezzapachowego albo coś co tobie ładnie pachnieć alllbo zamówić coś gotowego i z głowy :-)

Przed chwila dzwonila do mnie pani z poradni ze wyniki prenatalnych i pappa mam do odbioru :-) dzis do 13 z racji ze siedze w pracy do 14 mąż powiedział że podjedzie :-) ale mam stresa

A u nas dzisiaj piekna pogoda, slonce swieci, tylko brudne okna widac;-) mnie znowu pobolewa gardlo, ale to nic nowego. Czy was tez tak okropnie bola cycki?? Ja jak wstalam to nie moglam sie dotknac...
Niunia bedzie dobrze zobaczysz...
Majku 2 witamy Cie!!:-)
Duzo zdrowia dla pozostalych mamusiek;-)

niunia - będzie dobrze, nie martw się! I daj nam znać :)

okasia - ja bym kupiła przekąski i coś na ciepło w Twoim przypadku ;)

Co do szału zakupowego, choć mam niewiele do kupienia, to jest okazja na kołyskę z materacykiem, która przerabia się na łóżeczko zwykłe i dostawne. Cena 80zł za całość. W gratisie nowe prześcieradło :)
Odbiorę ją pewnie na dniach.
A wygląda tak:

Kupiłam też Soothie przy okazji zakupów na allegro dla synka :)
Słyszałam wiele pozytywnych opinii. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Zapraszam Was przy okazji na mój blog, na andruty z galaretką, może znacie.
Właśnie jem do kawki ;)
http://cakecaprice.blogspot.com/2016/02/wafle-z-galaretka.html

Załączniki

• 12507550_928106683909448_8764713207938459570_n.jpg
    12507550_928106683909448_8764713207938459570_n.jpg
    61,7 KB · Wyświetleń: 63
bleair muszę coś zamówić :/ Zawsze wszystko sama przygotowywałam, ale nie dam rady

niunia wszystko będzie dobrze, nie ma się co martwić! Trzymam kciuki :)

beata 3 tygodnie temu chorowałam, miałam temperaturę, katar gigant i straszny ból gardła. Temperatura minęła, katar nadal się utrzymuje, gardło też pobolewa zwłaszcza rano :/ Nie mogę się pozbyć tego cholerstwa.

Cześć :)

Okasia zamów pizzę :) albo ciasto i kawa i po sprawie

Kasia181 może basen ? Czujesz sie po tym lekko i sylwetka zupełnie inna i nie męczysz sie przede wszystkim

Niunia dzięki :) szybko minie w robicie

Happymum ja wlasnie wyzdrowiałam (prawie) da dobre tabletki na gardło *spam* i załatwiłam badziewie czosnkiem jadłam na nic wiec nie "roznosilam" zapachu po domu hehehe ale szybko pomogło .

Badienka, owsianka witajcie :)

Bleair ja na razie jeszcze nie wpadłam w szał i wzięłam poprawkę ze hak z pierwsza córka kupiłam tyle ze nie miałam gdzie tego trzymać i z połowy rzeczy nie skorzystałam to teraz przystopuje . Ale koja siostra oszalała i juz zaczela zakupy wariatka w DE .

Co do laktatora to kupiłam , raz użyłam i leży spakowany. Większość rzeczy postanowiłam kupić po porodzie jeśli rzeczywiście bedą potrzebne.

Pamietam ze matka moja kupiła nam takie sensory oddechu które miały chronić przed śmiercią łóżeczkową :) po tym jak obudziliśmy o 2 w nocy większość lokatorów w bloku nie umiejąc tego wyłączyć po tym jak wyjęłam Ankę do karmienia wyjęłam to i tez leży. Wynalazek piekielny. Wyło z 3 minuty tak ze trup by sie obudził :)

Miłego dnia!

Cześć :)

Okasia zamów pizzę :) albo ciasto i kawa i po sprawie

Kasia181 może basen ? Czujesz sie po tym lekko i sylwetka zupełnie inna i nie męczysz sie przede wszystkim

Niunia dzięki :) szybko minie w robicie

Happymum ja wlasnie wyzdrowiałam (prawie) da dobre tabletki na gardło *spam* i załatwiłam badziewie czosnkiem jadłam na nic wiec nie "roznosilam" zapachu po domu hehehe ale szybko pomogło .

Badienka, owsianka witajcie :)

Bleair ja na razie jeszcze nie wpadłam w szał i wzięłam poprawkę ze hak z pierwsza córka kupiłam tyle ze nie miałam gdzie tego trzymać i z połowy rzeczy nie skorzystałam to teraz przystopuje . Ale koja siostra oszalała i juz zaczela zakupy wariatka w DE .

Co do laktatora to kupiłam , raz użyłam i leży spakowany. Większość rzeczy postanowiłam kupić po porodzie jeśli rzeczywiście bedą potrzebne.

Pamietam ze matka moja kupiła nam takie sensory oddechu które miały chronić przed śmiercią łóżeczkową :) po tym jak obudziliśmy o 2 w nocy większość lokatorów w bloku nie umiejąc tego wyłączyć po tym jak wyjęłam Ankę do karmienia wyjęłam to i tez leży. Wynalazek piekielny. Wyło z 3 minuty tak ze trup by sie obudził :)

Miłego dnia!

reklama
Do góry