reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Heromina nie wiem ciezko mi powiedziec. Mi nie potrzebnie robili te PAAPA .. no ale co ma wyjsc to wyjdzie.

reklama
Koronkaa, a jakie bierzesz leki? Ja drugi raz w miesiącu chora, tym razem z bólem zatok właśnie i gorączką. W nocy byłam u lekarza, ale nic nie przepisał. Crp 27. Jutro idę powtórzyć, oby nie rosło. Wierzę, że maluszek ok.

Ja nosiłam w elastycznej na początku. Świetna sprawa, polecam, szybko nabiera się wprawy.
Hej ja dostalam sudopret tabletki one sa bez recepty. Biore od srody wieczor I dzis czuje Ze wracam do zywych bo glowa nie boli juz Tak bardzo. A do tego biore prenatal Na katar I Na kardlo plus rutinoskrorbim ;)

Heromina, a czy to nie jest tak, że wynik taki wyszedł ze względu na wywiad lekarski, w którym podałaś, że w rodzinie były przypadki zespołu downa. Granica jest bardzo blisko. Nie wiem jaki jest koszt tego badania, ale ja chyba bym nie robiła.

okasia nie wiem jak to jest tz dowiedzialam sie, ze wyniki tych testow oblicza program biorac pod uwage wywiad rodzinny i wiek ciezarnej, ale kobitka na prenatalnych mimo wywaidu i wieku na podst usg nie stwerdzila, zadnych nieparwidlowosci, wiec tu mysle, ze genetyk w duzej mierze zasugerowala sie historia rodziny i stwierdzila, ze wynik jest bliski granicy. MOze trafilam na lekarza dmuchajacego na zimne, moze inny by sie nie przejal nie wiem.

Przemyśl sobie to na spokojnie, ale prawdopodobieństwo jest znikome :) Myślę, że to właśnie wywiad rodzinny, a wyniki badania masz idealne.

Poza tym badanie kosztuje od 2500 zł do 3000 zł. Szkoda kasy przy tak niewielkim ryzyku. Za takie pieniądze możesz mieć wózek i fotelik!

no wlasnie tez mi sie wydaje, ze nie ma powodu do zmartwien, bo jednak granicy nie przekroczylam, a skoro przeziernosc jest idealna i kosc nosowa tez to raczej wszystko jest ok. Czytalam na jakims forum, ze u dziewczyn, albo przeziernosvc byla wysoka, bo ponad 4, albo nie bylo kosci nosowej i pappa wyszla 1 do ponad 3tys, a i tak po amniopunkcji wszyszedl wynik negatywny. Dziwi mnie tez to, ze skoro down nie jest choroba dziedziczna to dlaczego wywiad rodzinny ma az tak duzy wplyw dla Pani genetyk.

U mnie lekarz powiedzial ze NT jest miedzy 1,7-1,8 ze jest bardzo dobrze bo do 3 to norma. Ale czytalam ze mialyscie troche nizsze

no wlasnie tez mi sie wydaje, ze nie ma powodu do zmartwien, bo jednak granicy nie przekroczylam, a skoro przeziernosc jest idealna i kosc nosowa tez to raczej wszystko jest ok. Czytalam na jakims forum, ze u dziewczyn, albo przeziernosvc byla wysoka, bo ponad 4, albo nie bylo kosci nosowej i pappa wyszla 1 do ponad 3tys, a i tak po amniopunkcji wszyszedl wynik negatywny. Dziwi mnie tez to, ze skoro down nie jest choroba dziedziczna to dlaczego wywiad rodzinny ma az tak duzy wplyw dla Pani genetyk.

Olej to. Chyba chciały Cię naciągnąć na kosmicznie drogie badanie.

reklama
Heromina, odpowiedz sobie, co zrobisz w przypadku wyniku negatywnego, a co pozytywnego i może dylemat wtedy będzie mniejszy. Moim zdaniem skoro usg jest ok, to znaczy że jest ok.

Do góry