reklama
koronkaa
Fanka BB :)
Hej ja dostalam sudopret tabletki one sa bez recepty. Biore od srody wieczor I dzis czuje Ze wracam do zywych bo glowa nie boli juz Tak bardzo. A do tego biore prenatal Na katar I Na kardlo plus rutinoskrorbimKoronkaa, a jakie bierzesz leki? Ja drugi raz w miesiącu chora, tym razem z bólem zatok właśnie i gorączką. W nocy byłam u lekarza, ale nic nie przepisał. Crp 27. Jutro idę powtórzyć, oby nie rosło. Wierzę, że maluszek ok.
Ja nosiłam w elastycznej na początku. Świetna sprawa, polecam, szybko nabiera się wprawy.
okasia
Heromina, a czy to nie jest tak, że wynik taki wyszedł ze względu na wywiad lekarski, w którym podałaś, że w rodzinie były przypadki zespołu downa. Granica jest bardzo blisko. Nie wiem jaki jest koszt tego badania, ale ja chyba bym nie robiła.
BASIENKA 28
U mnie w 11t5d nie bylo jeszcze widac. Nastepna wizyta za 4 tygodnie. Moze wtedy sie dowiem :-)
Heromina
okasia nie wiem jak to jest tz dowiedzialam sie, ze wyniki tych testow oblicza program biorac pod uwage wywiad rodzinny i wiek ciezarnej, ale kobitka na prenatalnych mimo wywaidu i wieku na podst usg nie stwerdzila, zadnych nieparwidlowosci, wiec tu mysle, ze genetyk w duzej mierze zasugerowala sie historia rodziny i stwierdzila, ze wynik jest bliski granicy. MOze trafilam na lekarza dmuchajacego na zimne, moze inny by sie nie przejal nie wiem.
okasia
Przemyśl sobie to na spokojnie, ale prawdopodobieństwo jest znikome Myślę, że to właśnie wywiad rodzinny, a wyniki badania masz idealne.
Poza tym badanie kosztuje od 2500 zł do 3000 zł. Szkoda kasy przy tak niewielkim ryzyku. Za takie pieniądze możesz mieć wózek i fotelik!
Poza tym badanie kosztuje od 2500 zł do 3000 zł. Szkoda kasy przy tak niewielkim ryzyku. Za takie pieniądze możesz mieć wózek i fotelik!
Heromina
no wlasnie tez mi sie wydaje, ze nie ma powodu do zmartwien, bo jednak granicy nie przekroczylam, a skoro przeziernosc jest idealna i kosc nosowa tez to raczej wszystko jest ok. Czytalam na jakims forum, ze u dziewczyn, albo przeziernosvc byla wysoka, bo ponad 4, albo nie bylo kosci nosowej i pappa wyszla 1 do ponad 3tys, a i tak po amniopunkcji wszyszedl wynik negatywny. Dziwi mnie tez to, ze skoro down nie jest choroba dziedziczna to dlaczego wywiad rodzinny ma az tak duzy wplyw dla Pani genetyk.
okasia
no wlasnie tez mi sie wydaje, ze nie ma powodu do zmartwien, bo jednak granicy nie przekroczylam, a skoro przeziernosc jest idealna i kosc nosowa tez to raczej wszystko jest ok. Czytalam na jakims forum, ze u dziewczyn, albo przeziernosvc byla wysoka, bo ponad 4, albo nie bylo kosci nosowej i pappa wyszla 1 do ponad 3tys, a i tak po amniopunkcji wszyszedl wynik negatywny. Dziwi mnie tez to, ze skoro down nie jest choroba dziedziczna to dlaczego wywiad rodzinny ma az tak duzy wplyw dla Pani genetyk.
Olej to. Chyba chciały Cię naciągnąć na kosmicznie drogie badanie.
reklama