reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
I wszystkim Wam tego życzę i gratulacje dla pomyślnych prenatalnych a stresujące niech się nie stresują!

Chciałam podpytać o płeć, ale gin powiedziała, ze jeszcze za wcześnie, stwierdziła tylko, ze na razie żadnego "KIJA" między nogami nie widzi...
Jak jak wytrzymam 3 tygodnie do kolejnej wizyty :rolleyes2:

Witam. Mam do was pytanie. Jestem w 15 tygodniu ciąży, około 2 tygodnie temu byłam u ginekologa. Wyniki badań były bardzo dobre, ginekolog stwierdził że dziecko rozwija się prawidłowo jak na tydzień ciąży i wszystko jest dobrze. Około tydzień temu zaczęły dokuczać mi potworne bóle stawów w kolanach, momentami stojąc mdleją mi nogi muszę natychmiast usiąść, tak samo wieczorami jak kładę się do łóżka ból jest potworny. Dokuczają mi również bóle pleców oraz podbrzusza, gdy kładę się na lewą stronę i podkurczam nogi po chwili ból podbrzusza mija, mój partner dość często masuje mi plecy co na jakiś czas też uspokaja ból. Kilka dni temu dostałam zaparć, pobolewanie podbrzusza i kolki. Pytanie, powinnam zgłosić się do szpitala na badania czy to normalne w ciąży? Martwię się. Mam 20 lat i to moja pierwsza ciąża, nie ukrywam że planowana i sprawiła dużo radości. Będę wdzięczna za jaką kolwiek podpowiedź :)

Sylwia, nie wiem czy boli Cię aż tak żeby jechać do szpitala, ale na pewno powinnaś iść do lekarza. Nieszczęśliwie złożyło się, że mamy przed sobą weekend, więc pamiętaj, że jest coś takiego jak nocna i świąteczna pomoc medyczna i możesz w weekend pilnie udać się do lekarza.

Ja chyba przechodzę burzę hormonów. Mam wrażenie, że jak jeszcze ktoś powie do mnie "mamuśka" to przestanę być miła. Strasznie mnie to drażni, drażniło za pierwszym razem, ale przy setnym wyzwala już agresję. Nie rozumiem czemu osoby, dla których nigdy nie będę mamą tak do mnie mówią.

A druga sprawa to jest płeć dziecka. Nie wiem czy to gorzej, że będziemy mieli syna, ale duża część osób jak się dowiaduje, że chłopak to mówi coś w stylu "no ważne żeby zdrowe było", a w głosie zawód. Taka tragedia, że urodzi nam się syn?

Dziękuję wam, wolałam upewnić się bo wiele osób twierdzi że to normalne a inni że warto się przebadać. Na pewno zgłoszę się do najbliższego szpitala na badania tak jak raził to ginekolog w nasilających się bólach podbrzusza.

Niunia102 mnie pierwsze szukanie bąbelka zajęło tez pół godziny a teraz tylko przyłożę detektor i jest:) Na początku maluch siedział bardzo nisko a teraz znajduję go ponad blizną po cc :) Niesamowita ulga gdy wiesz, że serduszko bije i możesz sobie "spokojnie" zasnąć :)
Zazdroszczę wam dziewczyny tej beztroski, kompletowania wyprawki itp...Ja odważę się chyba dopiero po 30 tygodniu...Rodzina nadal nie wie a to już połowa 13 tygodnia...ale po prenatalnych na pewno już powiemy najbliższym...
Okasia nasze społeczeństwo jest tak dziwne, że współczuje jeśli np pierworodne dziecko to dziewczynka a nie syn jak przystało, a kolejne jest tej samej płci! Nie przejmuj się ludzie tacy po prostu są że myślą stereotypowo ze jak rodzina to mąż żona i parka dzieciaków :) Ważne że wy cieszycie się i maluch zdrowy :)
Ja ciążowych ciuchów nie mam i nie będę kupowała, jak zrobi się cieplej będę zakładała legginsy i zwiewne tuniki. Teraz jeszcze mieszczę się praktycznie we wszystkie ubrania mimo, że brzuch już ewidentnie widoczny.
Widzę, że sporo z was już czuje bąble w brzuszku :)

reklama
Dziewczynki ja też sobie nie wyobrażam kupowania typowo ciążowych bluzek i sukienek
JAK NP. TA NIŻEJ...................OJ NIE.
Żadnych odcięć pod cyckami!

upload_2016-1-29_19-49-59.png

Teraz jest tyle fajnych tuniczek i bluzek, że głowa mała.
Ewentualnie leginsy i spodnie z pasem wchodzą w g i to by było na tyle :-)

Załączniki

• upload_2016-1-29_19-49-59.png
    upload_2016-1-29_19-49-59.png
    43,5 KB · Wyświetleń: 155
Do góry