reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
hej

Aneta bardzo mi przykro, trzymalam za Twoje malenstwa kciuki, bo z autopsji wiem, ze ciaze blizniacze trudno utrzymac, ale mialam nadzieje, ze Tobie sie uda.

Temat wyprawkowy hehe w sumie czy ja wiem czy to za wczesnie? ilez mozna pisac o wymiotach i zlym samopoczuciu skoro mozna sobie czas umilic zakupami :) Ja np z synkiem w weekend przytargalam gigantyczny karton z gora ciuchow, a jeszcze dwa czekaja w piwnicy. Akurat trafilam na wieksze ciuszki, ale mam plan przejrzec kazda szt, bo pamietam, ze przynajmniej 1/3 nawet nie zdazylam zalozyc, bo, albo ktos sie z rozm nie wstrzelil, albo w moj gust, a niektore ciuszki okazaly sie mega nie praktyczne, wiec przy okazji przesiewu porozdaje, lub posprzedaje. Jesli bedzie dziewczynka to kolejne ciuszki poleca, bo niektore mam typowo chlopiece.

Lozeczko mam turystyczne, mialam drewniane, ale sprzedalam,a turystyczne zostawilam, bo mam do niego ekstra materac, wiec nie bede szalec. Wanienke kupie, albo dmuchana, albo wiaderko, albo bedziemy kapac w umywalce, bo mamy gleboka i szeroka taki lekki hardcore ;)

Wozek hmm nie znam sie na nich tz znam firmy, bo na poprzednim watku dziewczyny sie wrecz licytowaly, ktora ma lepszy drozszy i o matko cud swiata. Ja mialam Taco, ale wtedy mieszkalismy w domu, wiec jego waga mi nie przeszkadzala, bo parkowalam w garazu. Jednak jak przyjechalismy do rodzicow szybko okazalo, sie, ze to zdecydowanie nie wozek do bloku bez windy. Teraz zrobie kurs po sklepach, zeby pomacac, pojezdzic, wazny dla mnie jest duzy kosz na zakupy z latwym dostepem. Zwrocilyscie mi uwage na wielkosc gondoli, bo chyba juz zapomnialam, ze spacerowka to raczej powyzej 6 msc, wiec zima bedziemy sie wozic w gondoli i tu faktycznie dojda wszelakie docieplacze. Jednak nie mam zamiaru przekarac 1tys na nowy, a na uzywke jeszcze mniej.

Watek wozkowy jestem na tak, sama mialam to zaproponowac, ale ostatnio nie wchodzilam na forum i wylecialo mi z glowy. Pamietam z poprzedniego forum, ze takie przypominanie bylo w koncu uciazliwe, bo, albo ktoras wiecznie zapominala podac link, albo sugerowala, zeby sobie poszukac.

Dzis mialam kiepski dzien, od wczoraj mega mnigrena myslalam, ze mi leb rozsadzi, rano nie moglam z wyrka wstac, mdlosci takie mnie do0padly, ze dopiero po 11 bylam w stanie ruszyc na zakupy jakies no i musze kupic jakies spodnie dresowe, albo wiekszy rozm, albo ciazowe, bo obecne bardzo uciskaja mi brzuch i to akurat dokladnie w miejscu gdzie plywa sobie szprota.

aneta - strasznie mi przykro :sad::sad::sad: nie wypbrażam sobie co musisz teraz przeżywać :sad: trzymaj się...

co do zakupów, dobrze zaplanować wcześniej I zacząć wcześniej jeśli ma się do kupienia absolutnie wszystko...
potem może być trudno skompletować wyprawkę, poza tym to duży wydatek jak na jeden raz..
ja raczej wszystko będę miała, mam to szczęście :wink: chociaż pewnie bliżej porodu pozwolę sobie na jakieś ekstrawagancje :wink:

Fimka - ja też jetem za kulinarnym. uwielbiam gotowac I wymieniać się pomysłami :-) :)

ewix - jak ja tych aft nienawidzę, juz kilka mi się zdarzyło i to cholera wie skąd :/ teraz tylko mala opryszczka tez nie wiadomo skąd bo w domu siedzę od 2 tygodni..:(

reklama
Jestem po rozmowie z moją mamą, która chyba skompletowała już całą wyprawkę :) Babcia w akcji! Najpierw zaczęła mówić żebyśmy nie kupowali karuzeli nad łóżeczko, bo kupiła, ale jak się ją pociągnęło za język to się wysypała. A jakie plany zakupowe na ten tydzień ma jeszcze :)

Do góry