reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

czesc dziewczyny! Ja w szpitalu :/ zauwazylam dzis plamienie brązowe takie dość jasne, no i poleciałam na up. Zrobili mi usg, dzidziuś jest i rozwija sie prawidłowo, serduszko bije, zauważyli małego krwiaczka i możliwe ze to on sie opróżnia. Albo sie przemęczyłam. Na razie zostane na obserwacji. Ale uspokoilam sie gdy zobaczyłam fasolkę. Bo jak jechałam samochodem to juz cala zaryczana bylam...

Mika trzymaj się :*

reklama
czesc dziewczyny! Ja w szpitalu :/ zauwazylam dzis plamienie brązowe takie dość jasne, no i poleciałam na up. Zrobili mi usg, dzidziuś jest i rozwija sie prawidłowo, serduszko bije, zauważyli małego krwiaczka i możliwe ze to on sie opróżnia. Albo sie przemęczyłam. Na razie zostane na obserwacji. Ale uspokoilam sie gdy zobaczyłam fasolkę. Bo jak jechałam samochodem to juz cala zaryczana bylam...

Będzie dobrze trzymaj się

Matusiak - śliczna kruszynka
happymum - super, że wizyta udana i wszystko ok
Mika - dobrze, że dostałaś luteinę.
Może powinnaś brać do końca I trym, a może i dłużej.
Ja brałam do 18tc. poprzednio.
Będzie dobrze, bądź dobrej myśli!
Jesteś pod opieką lekarzy, dobrze że pojechałaś na IP.

U nas wie rodzina i moje 2 przyjaciółki.
W pracy na razie nie mówię, bo jestem na urlopie i nie mam zamiaru wracać :p
Rodziłam sn i mimo, że poród trwał 22h to kolejny też chcę sn.
Ostatnia faza jest bezbolesna, parcie nic nie boli.
Najgorzej przetrwać do pełnego rozwarcia.

Dzisiaj trochę lepiej się czuję, ale mam opiekuna :p
Mąż podtyka mi wszystko pod nos i zajmuje się Tomkiem.
A ja odpoczywam :)

O rany, ale macie tempo :) zabieram sie za nadrabianie

Dominika81 no jeden taki mi sie trafil, ale na szczescie to byla jednorazowa wizyta, bo akurat bylam u rodzicow i wtedy wypadal termin kolejnej wizyty. Do cc mialam wskazanie i tu ciekawostka, bo na poludniu byla to astma, a nad morzem miesniaki :) Mialam ustalony termin, a i tak urodzilam szybciej, bo zrobilo sie rozwarcie i po 30min bylo juz po wszystkim. Teraz sama nie wiem co bym wolala, tz u nas nie ma czegos takiego, ze skoro pierwsza cc to druga tez, bo jesli nie ma przeciwwskazan to raczej wola sn. W cc podobalo mi sie to, ze poszlo szybko, bardzo szybko doszlam do siebie, bo juz nastepnego dnia jak tylko odzyskalam czucie w nogach wstawalam, poszlam sie umyc i ogolnie porobic cos przy sobie, a 3 dnia wyszlam na zadanie. Jedyne czego bardzo nie lubilam to uczucie bezwladu od pasa w dol. Ja nienawidze lezec plackiem i jeszcze taka bez czucia. Natomiast przy sn boje sie, ze pord moze troche trwac, a jest u mnie opcja, ze bede musiala zabrac ze soba synka, bo maz moze byc akurat na kontrakcie, wiec tu bardzo bedzie sie liczyl czas, no i mam niski prob bolu, a w moim szpitalu nie podaja znieczulenia tylko gaz, ale tym akurat bede sie martwic za pol roku ;)

Mika bedzie dobsie, ja cala pierwsza ciaze mialam zagrozona, ale ani przez sekunde nie pomyslalam, ze cos pojdzie nie tak. Inne kolezanki ciagle sie stresowaly, a ja jeszcze brzucha nie mialam, a juz kupowalam ciuszki i inne akcesoria :) Mysl pozytywnie, bo dzidziusz czuje Twoje emocje. Ja zauwazylam, ze jak sie mocno czyms zdenerwuje to zaraz robi mi sie niedobrze i smieje sie, ze mala szprota przywoluje mnie do porzadku :p

Basia7777 25.10 w niedziele kończę 11tc wiec stres trochę odpuścił ;)
Ja rodziłam sn i masakra,gdybym mogla i tak sie nie bała rodzilabym teraz cc...

reklama
Kurcze to u mnie już 10 tydz?. Ostatnia miesiączkę miałam 28.10 i jak obliczam listopad i grudzień to 8 tyg plus te dni w styczniu wychodzi 9 tydz? zapomniałam gina zapytać który to tydzień ;-) w necie każdy inaczej pokazuje ;-)

Do góry