reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

No tak to prawda ale ja bym i tak nie wytrzymala hehe w kazdym razie powodzenia zycze :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
no nie skomczylam, ale jak by to mialo wygladac? Powiedziec ze chce pracowac i nagle oznajmic o ciazy? To by chamsko wyszlo...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie tak :) nie wiem czy chamsko ale po to placilas skladki zeby korzystac z macierzynskiego. Pracodawca i tak Ci macierzynskiego nie placi wiec jemu to pewnie roznicy nie robi

1515563397-e26b73f0dca0b179-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny ale sie boje teraz, musze od razu w pracy powiedziec bo pracuje fizycznie i duzo dzwigam

Gratulacje!!! [emoji16][emoji16][emoji16]

Najpierw jeszcze do gina koniecznie. Może da Ci zwolnienie. Nie wiem jak z zaświadczeniem czy od razu czy dopiero po kilku tyg ciąży dają

No w każdym razie rób tak, żeby Ci i dziecku było dobrze, a pracodawcą martw się na końcu. Naprawdę. Gdyby on miał wybierać między zyskiem a Tobą, to wybrałby zysk.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Mika - gratulacje :) ja bym cofała wypowiedzenie. I tak jak pójdziesz od razu na zwolnienie to pracodawca płaci tylko pierwsze 30dni potem ZUS, więc pracodawca nic nie traci cofając wypowiedzenie i tak pewnie by ci jeszcze płacił na wypowiedzeniu.

Mi gin nie chciał dać zwolnienia zanim nie było na USG bijącego serduszka - jakiś 7tc.

Napisane na U FEEL PRIME w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie. Czy maż ktory ma wlasna dzialalnosc, moglby mnie zatrudnic? Myslimy żeby mnie zatrudnił a po miesiacu poszla bym na L4, zus by cos takiego przyjał i placił po miesiacu?

Zatrudnić to może, ale chyba musisz być zatrudniona min. 3 miesiące, bo ZUS wylicza L4 z 3 miesięcy i 1 miesiąc płaci pracodawca, więc w sumie chyba musiałby ci płacić składki 3 miesiące i miesiąc za L4.
Ale pewności nie mam...
Może na wątku prawnym zapytaj?

Napisane na U FEEL PRIME w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry