reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny doradźcie plis, bo już sama nie wiem co robić :( Toska miała te Bebiko 1zageszczane, teraz przeszliśmy na 2 nie zageszczana. Od piątku dajemy i lipa. Na opakowaniu jest napisane że ma jeść 210 razy 3. To samo było na 1zageszczane, ale my dawalismy 180. No i teraz dziś rano tej dwójki zjadła mi uwaga 100ml, wogole nie chce je jesc. Widząc ze je tego tak mało bez namyslu wrocilabym na 1 zageszczana, bo rąk mówiła babka z poradni wcześniaków i to samo lekarka wczoraj na szczepieniu. Jest jedno ale :( w poradni wcześniaków niedawno ważyła 7800 a wczoraj u pediatry 8100 bardzo tyje na tym zageszczanym. Więc nie wiem czy dążyć by przyzwyczaiła się do tej dwójki - jak całkiem zglodniala to na raty przez godzinę zjadła 180ml juz sama nie wiem.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Może spróbuj mieszać. Tak żeby się przyzwyczaiła. Np 3/4 tej 1 reszta 2. A później stopniowo zwiększaj 2.

reklama
Kurcze, a moja ma takie suche na pultynach i brodzie. Tłumaczyłam sobie ze na brodzie od ślinienia się bo pojawiły się jak mała zaczęła się mocniej slinic a na polikach od mrozu. Smaruję kremem od kilku dni ale poprawy nie widać. Te plamy są czerwone po jedzeniu i wieczorem. Myślicie że to może być alergia albo AZS? W innych miejscach ciała tego nie ma.
Może być. Dobry krem do nawilżania jest cetaphil ps

Dziewczyny doradźcie plis, bo już sama nie wiem co robić :( Toska miała te Bebiko 1zageszczane, teraz przeszliśmy na 2 nie zageszczana. Od piątku dajemy i lipa. Na opakowaniu jest napisane że ma jeść 210 razy 3. To samo było na 1zageszczane, ale my dawalismy 180. No i teraz dziś rano tej dwójki zjadła mi uwaga 100ml, wogole nie chce je jesc. Widząc ze je tego tak mało bez namyslu wrocilabym na 1 zageszczana, bo rąk mówiła babka z poradni wcześniaków i to samo lekarka wczoraj na szczepieniu. Jest jedno ale :( w poradni wcześniaków niedawno ważyła 7800 a wczoraj u pediatry 8100 bardzo tyje na tym zageszczanym. Więc nie wiem czy dążyć by przyzwyczaiła się do tej dwójki - jak całkiem zglodniala to na raty przez godzinę zjadła 180ml juz sama nie wiem.

Wczoraj byłam do kontroli z małym i miałam to samo pytanie do lekarza odnośnie tego że on mało jest bo jak zje 120 to jest już ok a często bo 2,5-3godz. Też je Bebiko tylko 2, waży 8kg. Powiedziała mi żebym nie patrzyła na tabelę ile ma jeść tylko że jeżeli dobrze waży, a mówi że super to nie przejmować się niczym bo taka ponoc jego uroda. Tylko on od początku mi je mało a często, niewiem jak to u ciebie było ale napewno jest ok

Ja bym się cieszyła, że dziecko dobrze na wadze przybiera. Oznaka zdrowia u niemowląt :-) Spróbuj jak dziewczyny radzą mieszać oba mleka. Można do 2 tez dosypać markę kliku.

No właśnie jak pytałam o te mieszanie zanim wprowadzilam lekarka w poradni wcześniaków to na mnie nakrzyczala ze mam jej nic nie mieszać i jak nie zechce tej 2 to wrócić do 1 zageszczanej, tylko ze ona na niej tak tyje...

Aza ale ty się martwisz tym, że będzie gruba czy co?

Witaj woman, mój syn z 08.08 :) teraz pije bebiko 2 . Ja się tabele na opakowaniu nie trzymam tak restrykcyjnie bo to jest poglądowe, każde dziecko ma inne zapotrzebowanie. Jak głodny to daje.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Do góry