reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Moj od kilku dni lapie stopy. Przewracac sie dalej nie chce ale jak go posadze do fotelika to tak sie wygina na bok, ze musialam go pasami dzisiaj zapiac zeby nie wypadl :) szkoda, ze jak leze to mu sie tak nie chce obkrecac :) ale mysle, ze niedlugo zacznie. Wszystko w swoim czasie:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
74dii09ku6mxcfne.png

reklama
Aza na dworze umierają bakterie zwłaszcza w taka pogodę. Jeśli nie jest chora czy przeziębiona to ja jak najbardziej bym szła. Kuba od urodzenia codziennie chodzi, były dni co lało albo wiało i się nie dało ale to tylko takie wyjątki.

Moja kilka dni temu zaczęła się przewracac z pleców na brzuch (4,5 mca) teraz brzuch to jej ulubiona pozycja ;) a wcześniej bardzo nie lubiła. Co do stopek to z 2 tyg temu zaczęła się intrenować ale na razie sięga tylko do kolan rączkami i za wysoko nóżek nie umie podnosić. Czy trzeba ćwiczyć jakoś te nóżki?

Ej dziewczyny czy u Was też panuje jakiś wirus? Mój tata jest w szpitalu 40km stąd, bo jutro będzie miał robioną przegrodę i jest tam zakaz odwiedzin, bo grypa panuje. Na naszych opolskich forach dla mam kobiety pytają się wzajemnie o lekarzy i przychodnię, by się dostać, o wizyty domowe, jedna pani pytała gdzie się podziały dzieci z przedszkola jej dziecka. Zastanawiam się co robić ze spacerami Tosi, wszędzie kichają, ale z drugiej strony nie mam zamiaru zachowywać się jak moja teściowa i odgradzać jej kokonkiem ochronnym.
U nas wirus był w okresie miedzyswiatecznym. Oboje byliśmy porządnie chorzy, na szczęście mała nie załapała. W przychodniach tez nie było terminów, wszyscy chorowali. Teraz jest jakby mniej. Wydaje mi się ze przez spacery dziecko się hartuje, grunt żeby ograniczyć styczność dziecka z osobami chorymi i samemu często myć ręce. My jeszze jak byliśmy chorzy to zakładaliśmy takie jednorazowe maseczki jak zblizalismy się do malej no i non stop niemal mylismy ręce.

U nas obracanie na brzuch to raczej mniej niż milionowa sekund:p U pani rehabilitantki ćwiczymy już pod siedzenie i raczkowanie.

Załączniki

• 20170116_171326.jpg
    20170116_171326.jpg
    941,6 KB · Wyświetleń: 92
  • 20170116_171640.jpg
    20170116_171640.jpg
    226,3 KB · Wyświetleń: 85
  • 20170116_171734.jpg
    20170116_171734.jpg
    160,3 KB · Wyświetleń: 91
Moj od kilku dni lapie stopy. Przewracac sie dalej nie chce ale jak go posadze do fotelika to tak sie wygina na bok, ze musialam go pasami dzisiaj zapiac zeby nie wypadl :) szkoda, ze jak leze to mu sie tak nie chce obkrecac :) ale mysle, ze niedlugo zacznie. Wszystko w swoim czasie:)

A ja trochę tęsknię za tym jak się nie przewracała. Teraz trzeba mega uważać. Nawet na przewijaku jedna ręką ja trzymam jak po coś sięgam obok bo skubana szybka jest ;)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
74dii09ku6mxcfne.png

Mikołaj od ok. tyg ssie swój duży palec u nogi, ale skubaniec zdjęcia nie da sobie zrobić. Zobaczy tel albo aparat i koniec zabawy [emoji4]

Aza a co ćwiczycie na siadanie i raczkowanie? W sensie które partie ciała? Zastanawiam się które mięśnie za to odpowiadają.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Tzn Tosia się odginała do tyłu i my zwracamy dużo uwagi na mięśnie brzucha. Jak leży na brzuszku to potrafi już na dłoniach się wyciągnąć, potrafi też podnosić dupkę do góry i opierać się na paluszkach u stop. Mamy z nią ćwiczyć, że jak leży na brzuszku to obok jej głowy troszkę wyżej niż linia wzroku pokazywać zabawkę, a ona ma się tak podnosić na rączkach by odrywać brzuszek od podłoża, a w tym czasie wysuwa kolanko do przodu. Oprócz tego leżąc na pleckach łączymy jej stópki razem (podeszwą), dodajemy do tego rączki i podnosimy, wysyłałam to ćwiczenie zdaje się na meila naszego.

reklama
Jeżeli chodzi o obracanie na brzuch to dokładnie 5 miesiecy i 1 dzien mial nozkami tak na 4.5 miesiaca ale nie waadzal ich do buzi tylko złapał

Wirusy u nas byly tak ok świat teraz odpukac nic takiego nie panuje

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry