reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Effa to roztwór doustny, sprawdź sobie. U mnie ciężko powiedzieć czy pomaga bo dziś pierwszy dzień spróbowałam, a u nas noce są i tak ciezkie. Rano bardzo go bolało bo widziałam i najchętniej palca mojego by zjadł, jak podałam pierwsza ampułkę trochę przeszło ale ciężko wyczuć czy to zasługa tego czy zbieg okoliczności

reklama
Dziewczyny a jak dajecie rade przy dzieciach ze sprzątaniem i gotowaniem? Gotujecie codziennie? Ja ciągle mam niedoczas...:-(. Ciągle mam coś do zrobienia. Nie usiade spokojnie tylko myślę a jeszcze drzwi, albo lazienke mogłabym umyć itd. I tak w kółko. Chyba mam fisia :-p. Gotuje codziennie. Musze jeszcze dodatkowo kombinować bo ja ciągle jem tylko kilka produktow a starszy syn jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie

Agnes gotuje codziennie bo inaczej byśmy umarli z głodu, czasem jest bardzo ciężko. Zazwyczaj gotuje śpiewam i tańczę a mały w foteliku. W ciągu dnia nie mam chwili zeby usiąść w spokoju bo on ma drzemki max 30 minut. Ja mam fioła na punkcie sprzątania , perfekcjonizm okropna cecha przy dziecku [emoji23] No i codziennie padam na ryj

dziewczyny po tym dosypianiu fakt faktem dlugo kladlam spac ale jak narazie obudzila sie tylko 2x i dala sie odlozyc wlasnie sie polozylam SAMA i wyglada na to, ze tak zasne w wygodnej dla mnie pozycji a nie cudujac z mala ♡ moze przypadek moze sie udalo

robia nowych milionerow, to powinno byc pytanie za milion - o co chodzi twojemu dziecku, jak mu pomoc, czy to dziala [emoji23]

Sierpniowka - no, ten moj pierwszy syn to był niezły element ;)
Z nim to odpoczywałam karmiąc go piersią bo on miał takie sesje po 45 min co 1,5-2h :-D to obejrzałam wszystkie sezony dr.house'a :-D
1 karmienie=1 odcinek ;)
Caly srial zobaczylam od poczatku do konca :-D

AgnesAgnes - w wigile pospal od 10 do 15 :-D

Ja nie gotuje codziennie, co 2 dzien, bo dzieci i tak jedza cieply obiad 2 dania w szkole i w przedszkolu. W domu jedza zupe albo robie wieczorem jakies racuchy z jabłkami. Dla m do pudełka do pracy robie, a jak mi czasem zabraknie to specjalnie dla siebie nie gotuje tylko sobie zrobie np.jakiś makaron z pesto na szybko.
Ale odkurzacz musze codziennie uruchomic, kurze tez prawie codziennie, lazienke codziennie. Prawie codziennie 1 pranie mi wychodzi lub co 2-3 dni 2 pralki. Kuchnie musze miec zawsze czysta. To wszystko rano robie bo od 16 mam dzieci to juz lekcje, czytanie, gry itp. Na wiosne łatwiej bedzie bo wystarczy starszych na dwor wygonić.

AgnesAgnes - u mnie przy gotowaniu sprawdza się fotelik na stole i zabawki, oczywiście cały czas mu wtedy opowiadam co robię i zabawiam :p a co do sprzątania to w tygodniu doraźnie, na ogół z dzieckiem na rękach:D , a w wolne mąż zabawia a ja sprzątam ;)

Paper brawo! Może to właśnie o dzienne drzemki chodziło :) ja mojego jak kładę na noc ok 20 to on potem tak czy siak sie przebudza jeszcze 3-5 razy a potem śpi ciągiem 2-4h i dopiero się budzi na jedzenie. Najczęściej wtedy ląduje ze mną w łóżku ;D

Edit: Właśnie, jak ja się nie mogę lata doczekać, tak bardzo nienawidzę procesu szykowania się do wyjścia, te wszystkie kurtki, czapki, szaliki, koce :p

Proces wyjścia na spacer tragedia. Mały w wózku bujam go jedna noga albo ręka bo płacze zakładam buta jedna ręka potem szybko kurtka szalik ciagle bujać ohh masakra !

Dominika u mnie suszarki mogłabym nie chowac:-). Codziennie składam jedno a drugie wieszam:-). Ja nie umiem wyluzować z tym sprzątaniem. I wnerwia mnie ze brakuje mi czasu na np umycie szafek kuchennych w środku. Może Filip zacznie miec dluzsze drzemki to bede miala blysk☺. jak starszy wraca to tez staram się jemu poświęcić czas. Dominika a ty pracowałas przed ciaza? Ja jak chodziłam do pracy to w weekend wszystko robilam bo wracałam późno do domu

reklama
Sierpniowka ja też staram się zminimalizować płacz przy wyjściu na spacer. Dopiero ja juz rusze wózkiem na dworze to się po chwili uspokaja

Do góry