reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja małego od początku uczyłam bawić się samemu. Raz - chce żeby uczył się samodzielności , dwa - czytałam, że to rozwija wyobraźnię, trzy - mam czas zrobić pranie, posprzątać itp. No i teraz potrafi leżeć sam do 30min. Tylko że leży wtedy na macie albo ma włączoną karuzelę. A najbardziej to lubi leżeć na bujaczku w kuchni jak gotuję, tyle się ciekawych rzeczy wtedy dzieje [emoji1]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
30 minut to bardzo dużo! Już wiem dlaczego nic w domu nie mogę ogarnąć. Ale ja bede mądrzejsza przy kolejnym dziecku :-)

reklama
ja samaruję buzię małego " Mustela cold cream" Dobrze się rozprowadza i wchłania. Ale ma intensywny zapach, nie że brzydki, ale bardzo wyrazisty i długo czuć go na skórze.

Może spróbuj sadzać malucha na bujaczku przy sobie jak coś robisz. Ja jak gotuję, to stawiam go w kuchni. On cały czas ma mnie w zasięgu wzroku i jeszcze wiele rzeczy się dzieje, więc ma rozrywkę. W kuchni z nim potrafię spędzić godzinę. Podchodzę do niego od czasu do czasu i mu coś pokazuje albo po prostu do niego mówię.
Problem jest tylko taki, że nie powinno się trzymać niemowlaka długo na bujaczku, ale 1 godz dziennie to chyba nie jest tak dużo. Mam nadzieję :)

Oj jak ja bym chciała mieć 30 min dla siebie... u mnie Mały na początku miał kolki więc noszenie ciągłe i chyba się przyzwyczaił bo teraz to po 5minutach na macie albo bujaczku krzyczy dopóki nie wezmę go na ręce. a te 5 min to posiedzi jeśli przy nim jestem i do Niego mówię i podaje mu gryzak albo jakaś zabawke:(

Ej dziewczyny wiecie może gdzie zmienić ustawienia tak, żebym nie dostawała za każdym razem powiadomienia na maila, jak jest nowy post na forum?
Odznaczyłam to już w Ustawieniach, a i tak ciągle dostaje maile.

Oj jak ja bym chciała mieć 30 min dla siebie... u mnie Mały na początku miał kolki więc noszenie ciągłe i chyba się przyzwyczaił bo teraz to po 5minutach na macie albo bujaczku krzyczy dopóki nie wezmę go na ręce. a te 5 min to posiedzi jeśli przy nim jestem i do Niego mówię i podaje mu gryzak albo jakaś zabawke:(
Współczuje :( Mikołaj nie miał kolek, ale jestem pewna, że gdyby miał, to też by był cały czas na rękach albo u mnie albo u męża.

Ja mam Biodermy abcderm cold-cream. Paper może będzie ci odpowiadał skład? U starszego jak miał zmiany na buzi to alergolog proponowala nanobase lub lipobase. Później stosowałam Nivea ale Biodermy lepiej się rozprowadza i wchłania

Ja zwracała uwagę na to żeby w składzie wody nie było a parafina. Ten z ross niestety ma a lubię tą markę .

dqpr3e5eajl6ksyw.png

reklama
Do góry