reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Moja ma 3mce dzis i od tygodnie jest źle a od wczoraj przechodzi sama siebie. Ja juz szału dostaje. Nie mam siły dziewczyny.
Powiedzcie mi ile okolo przybierają wasze dzieci mojw w potorej miesiaca przybrała 800g czy to nie za mało?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ma 3mce dzis i od tygodnie jest źle a od wczoraj przechodzi sama siebie. Ja juz szału dostaje. Nie mam siły dziewczyny.
Powiedzcie mi ile okolo przybierają wasze dzieci mojw w potorej miesiaca przybrała 800g czy to nie za mało?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Moja w 2 i 3 miesiącu życia przybrała 1500 gramów.

U mnie tez skoki mijają niezauważalne, albo ja nie umiem rozróżnić :p.

Ja ćwiczę już od zeszłej niedzieli;) zmobilizowałam się dzięki malej, bo skoro ona musi a nie chce to ja nie będę się wygłupiać:) trzeba dać córce przykład;) jem 5 posiłków dziennie i czekam na efekty:)
Paper miałaś zaświadczenie od neurologa na szczepionkę 5w1? a teraz sama od siebie wykupisz czy znowu dostaniesz? bo ja też dostałam na pierwsze szczepienie a teraz mi nie dała, ja chciałam już szczepic zwykłymi ale mi powiedziała, że jak się zaczęło acelularnymi to trzeba kontynuować. Mi kazano przyjść 1 grudnia ale ja będę odwlekac ile się da skoro narazie ćwiczymy.

Mój ma 3 msc i 2 tyg i umie podnieść głowę ale dość trzesaco heh z pleców na bok i parę razy mu się udało z pleców na bok i na brzuch ale nie umie ręki wyjąć. Kayah spokojnie, wszystko w swoim czasie [emoji4]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

beata tak mialam zaswiadczenie, a teraz nie wiem 29 mam wizyte ale bede przekladac bo 3.12 mam egzaminy i mi sie nie widzi do nich uczyc jak mala moze miec goraczke itp po szczepieniu, wydawalo mi sie, ze jak ma sie na nfz to sie ma i juz..

A ja myślałam że mój taki trudny nieraz do zaśnięcia. Marudzi, widze ze zmeczony, a zasnąć nie potrafi. jakby brakowało czegoś. Tylko nie wiem czego? Smoczka w ogóle nie c hce.przytulam i bujam i w końcu zasypia. Nieraz uda się przy piersi.
Polcia najlepiej patrzeć na siatki centylowe.

Nam pediatra powiedziała ze w pierwszych 3 miesiacach powino przybierać średnio 700g na miesiąc, w kolejnych 3 miesiącach 600 g na miesiąc, w kolejnych 3 mcach 500g na mc i w ostatnim kwartale pierwszego roku 400g na mc. Ale tak jak pisze polcia sprawdź na statkach centylowych. A i podobno dzieci karmione piersią rosną skokowo.

reklama
Do góry