reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ooo długa historia :) generalnie nie chciałam słuchać jej rad typu nie wychodź z domu z małym bo jest ekstremalny upał ale jak wyjdziesz to koniecznie załóż ma czapkę i przykryj go kocem.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha. Moja przy pierwszym cały czas mi na poczatku takie rady dawała. Teraz chyba wiedziała że i tak jej nie słucham

Z tym ze moja obdzwonila pół rodziny ze skarga na zla matke ksenie. No i wrzucilam na fb obrazek apropo teściowej i juz w ogóle zostałam wykleta. Cała rodzina focha. Ona nie ma fb co najlepsze tylko stalkowala mnie z konta syna drugiego.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Co do zasypiania i odkladania to u mnie od poczatku syn byl uczody do zasypiania w łóżeczku bo córkę lulalam w rekach i drugi raz takiego bledu nie popelnie:-) ale czasami próbuje wymusić zeby go wziąść to jak mocno sie rozryczy wyciagam uspakaja sie odkladam i tak moze z 5/6 razy i zasypia
My tez jakos sobie radzimy bo nie mamy rodziny pod reka tesciowa 125 km a mama za granica pracuje jak jest w Polsce to przyjezdrza na tydzien tesciowa w razie co tez przyjedzie pomuc jak pracowalam i jie moglismy z mężem wziąść wolnego to przyjechala zająć aie wnuczka :-) ale na codzien musimy sobie sami radzic

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

niunia ale w dzien jak zmeczony to nie musisz pomoc w zasnieciu? odkladasz i tyle? u mnie wieczor w nocy pol biedy ale w dzien ciezko sie jej wyciszyc samej

Odkladam i troche maarudzi ale go nie biore dopiero jak sie mocno rozplacze to podnosze uspakaja sie i odkladam a tak to pogada do karuzeli puszcze pozytywke potrzymam na nim reke i spi ale nie nosze i nie lulam

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja na szczęście ładnie zasypia, ale ze starsza to przechodziłam... W sumie to ma 2,5 l. a dalej ma problem z zaśnięciem. Taki model, próbowałam juz chyba wszystkiego. Ostatnio usypiamy starsza w bujaczku młodej. Pewnie po kilku dniach jej sie odwidzi. Dwa lata temu bym krytykowała pewnie takie zachowania rodziców [emoji6], a teraz cieszę sie ze znalazłam sposób by gówniarz mały zasnął a ja mogę iśc sie umyć, zjeść kolacje i poczytać albo pooglądać tv.
U dzieci na wszystko sa etapy i niestety nie ma złotego środka na zawsze.
Spróbujcie usypiać ze swoją bluzka lub koszula nocna najlepiej taka jeszcze pachnąca mlekiem, serio działa [emoji3]

reklama
No moja Wiki na noc super sama zaśnie a w dzień tez ma problemy. Ogolnie robi sobie trzy drzemki dziennie do godziny. I okolo 12-13 marudzi strasznie i musze ją ululac z każdą drzemka jest lepiej ale ta pierwsza to straszne marudzenue płacz i wymuszanie.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry