reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mamakulka ja też, co chwile nowe badania, raz mówią tak drugi raz całkiem odwrotnie. My używaliśmy tylko pampersów po urodzeniu, które dostała, a tak cały czas na dadzie i też uważam, ze jest ok. Ja bym Tosi też już chętnie rozszerzała diete za 2 tygodnie jak skończy 4 miesiące, no ale w poradni wcześniaków powiedzieli, że miesiąc później (ja i tak bym podjęła decyzję, że próbować jej podawać nawet pół łyżeczki dziennie, no ale mój mąż...).

reklama
Ja uzywam dady dla mnie sa super :-)
Co do dopajania to kwestia indywidualna nam powiedziano ze herbatki wplywaja zle na nerki i mozemy dopajac woda ale mlody nie chce oic wody wiec nie dostaje nic za to starsza corka pila herbatke kopekowa po 1 tygodniu i jakos nic jej nie jest

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Aza no dokładnie. Wciąż co innego wprowadzają, kombinują i nie wiadomo co robić. A tak jak robiły kobiety od zawsze było ok. Nie słyszałam by ktoś na tym ucierpiał.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mama nie karmiła żadnego z 4 dzieci piersią, moja najmłodsza siostra nie chciała jeść żadnego mleka modyfikowanego, doszło do tego że mama wstawała w nocy i przez 40minut dawała jej 40ml, więc jak Weronika miała 3 i pół miesiąca, to mama zaczęła jej dawać nowe pokarmy bo coś musiała jeść i nic jej nie było. Trzeba po prostu powoli i dziecko obserwować, jeśli coś jest to wiadomo nikt swojemu dziecku krzywdy nie chce robić, to się przestaje coś dawać.
A co do badań, jak ja słyszę nie raz głupoty jakie badają i dochodzą do jeszcze głupszych wniosków (nie chodzi tylko o dzieci, ale również dorosłych).

Tak jak się teraz nie używa oliwki ani kremów, jak ja byłam mała mama smarowała mnie oliwka od góry do dołu i na jakość skory nie mogę narzekać. Kąpana byłam tez codziennie. Wodę tez piłam od małego i pije do tej pory po 2 litry dziennie, od zawsze lubię pic wodę. Nie mam i nie miałam problemów z żołądkiem. Wydaje mi się, ze to troche tak, ze kiedyś robiło się to wszystko i było dobrze, a teraz kombinują bo jak dziecko ma problem z wypróżnieniem czy żołądkiem napewno przez wodę czy herbatę. Szukają przyczyny może trochę na sile. Każda mama powinna robić jak uważa i podpowiada jej instynkt albo koleżanki na forum hehe [emoji5]
Byliśmy na spacerze w ulewę bo musiałam kupić kurczaka. Założyłam kalosze pelerynę i jazda, mały ostatnio w dzień tylko śpi w wózku na spacerze wiec zawsze chwila wytchnienia.

dziewczyny pytanko. dzisiaj tomus robi cały dzień zielone kupy. czy może być to spowodowane przeziebieniem. od paru dni maly ma katarek i trochę kaszle. nie wiem czy mam się niepokoić

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

moja jest o wiele bardziej do zycia jak po kazdym karmieniu w dzien sie zdrzemnie, jak widze, ze ziewa albo jakas zamulona albo drazliwa to na rece, smoczek, spiewam bał cziki bał bał z fineasza i ferba w 2min mi zasypia spi 30-60min i od razu inne dziecko ona chyba jednak jeszcze sporo snu potrzebuje [emoji33]

Mój to nie ma szans , jak wstaje 6/7 półtorej godziny się pobawi albo popłacze to go Usypiam na piłce i śpi max 25 minut. Na spacerze zaśnie potem popołudniu czasem ma drzemkę ale max 15 minut. Niestety [emoji27]

reklama
Do góry