reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Caly czas powtarzam ze ja w tym gronie jestem rekordzistką jesli chodzi o różnice wiekową miedzy dziećmi ,3 sierpnia moja pierworodna skończyła 18-ście lat - a 16-go urodził sie Adaś [emoji38][emoji14][emoji41] jeszcze pomiędzy jest 12-letni Dawidek[emoji4]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny ja z ta histeria przy piersi wieczorem tez tak mam. Tylko mojemu trudno zasnąć i pomaga tylko noszenie na rekach. Próbuje go odkładać ale zaraz oczy jak 5 zł I płacz.
Byłam U alergolog. Juz naprawdę prawie nic nie jem. I nie mam tu na myśli objętości. Niestety. Nic Nie schudnę. Teraz jeszcze nie jem glutenu. Wiec zostały ziemniaki pietruszka marchewka szpinak ryż mieso Wafle ryzowe i jabłka gotowane lub pieczone. Musze wytrzymać 4 tygodnie. Jak będzie poprawa to dłużej. Jestem 3 dzień na tej eliminacji i juz nie mogę. Ciągle myślę o jedzeniu. Tym bardziej ze 2 dni mieliśmy gości no i jedzenia dużo na stole. Do tego te ciasta..... Jak skończę karmić to zrobię rzucę się na jedzenie

ja swoja tez nosze i uspakajam zazwyczaj po beknieciu od razu kladzie mi glowe na ramieniu albo chwila na wrzask i cycek i wrzask i cycek i w koncu przy cycku jak ze smoczkiem zasypia ale to ciezkie chwile widze, ze sie meczy lzy leca..

boze co za straszna dieta!!! miejmy nadzieje, ze cos pomoze

Cześć,
U nas niestety czarna seria. Julka dalej je połowę tego co wcześniej, ale nie wymiotuje i biegunki nie ma wiec lekarz powiedział zeby narazie obserwować.
Za to starszy sie znów zakatarzył, wiec go zostawiłam w domu zeby nie szedł do przedszkola. Wybraliśmy sie na spacer i jak wychodziliśmy to mi spadł ze schodów. Głowa rozcięta na czole, krew sie leje, ja z małą na rękach. Mieszkamy na 4 pietrze bez windy, wiec najpierw jego wniosłam do 2 piętra ( 20 kg waży) a małą do wózka na dole wrzuciłam ,potem go posadziłam na schodach wróciłam po nią, wniosłam, wróciłam po synka i wniosłam. On sie darł strasznie, ona tez sie wystraszyła i okropnie płakała. I potem oboje zasnęli. Właśnie mąż pojechał z nim do chirurga. Okropnie sie boje zeby jeszcze jakiegoś wstrząsu mózgu nie było. Chyba sie nie nadaje na matkę, ze dwójki dzieci nie potrafię ogarnąć :(

A jeszcze jak synek siedział na tym drugim pietrze na schodach , płakał okropnie i krew mu kapała z czoła to sąsiad schodził i widział co sie dzieje, a ja z małą dopiero na dole byłam i tylko mi dzień dobry powiedział i tyle. Tak to można liczyć na pomoc...

anpio nie opowiadaj glupot przeciez to wypadek byl ;* oby malemu nic nie bylo..

a ludzie to tacy wlasnie sa, raz w zaawansowanej ciazy w sklepie w kolejce slabo mi sie zrobilo, wyszlam przed sklep na chwile, wrocilam zaplacilam i tak mi sie ciemno przed oczyma zrobilo, ze prawie upadlam, wylecial mi portfel na ziemie wszystko z niego sie rozsypalo i kleczalam z tym brzuchem zbieralam z podlogi, nikt nie przepuscil w kolejce, nie zapytal czy wszystko ok, nie pomogl

Ludzka obojętność...
Anpio, mam nadzieje że będzie ok. A na pewno jesteś super matką!
AgnesAgnes ale drakońska dieta. U mnie jak byłam w ciąży pojawił się cukier w moczu. Lekarz kazał zrezygnować z cukru i ograniczyć węglowodany. To było dla mnie ciężkie, zwłaszcza ze nie odmawiałam sobie niczego. Ale z Twoją dietą ja bym nie przeżyła.
U mnie sukces. Godzinny spacer cały przespany. I jeszcze dosypia w domu...:confused:

Mój usnal drugi raz. Powinien jeść za chwile ale chcę go przetrzymać do 16 żeby na 19 miał kolacje bo tak to mi na 18 wypadnie i się obudzi jeszce...

Anpio wypadek. Miałam taką samą sytuacje ale z dzieckiem kumpeli mojej siostry wyobrażacie sobie? ? Chwila nie uwagi i mała mi spadła a ja dziecko na rękach. Nic jej nie było na szczęście.

Kurde podziwiam samozaparcie. Ja bym dawno mm dala.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

My dziś bez spaceru. Mgła od rana i tak chyba przez to nieprzyjemnie.
Anpio nawet jak ma się jedno dziecko i mega pilnuje to i tak różne rzeczy się zdarzają a co dopiero z dwójka. Trzymam kciuki żeby było ok. Dzieci są twarde. Mój kiedyś spadł z łóżka jak miał ponad rok. Też bałam się ze coś mu się stało. Jak miał skok rozwojowy to przez sen na czworakach szedł w łóżku i rzucał się. I tak się rzucił ze spadł mimo że było łóżko zastawione krzesłami.

reklama
Mamakulka mm to ostateczność w moim wypadku. Dla dzieci z azs najlepsze jest mleko matki. Mogłabym spróbować dać mu mm przez 4-6 tygodni. Bo tyle alergeny się "wyplukuja" z organizmu ale boję się że tak długo nie uda mi się utrzymać laktacji i nie będzie już powrotu. A często po mm dzieciom z azs się pogarsza.

Do góry