reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom. Ja za to dzisiaj jajko zniose. O 20 mam wizytę mam nadzieję, że już coś zobaczę chociaż to dopiero 5t3d. Trzymajcie kciuki.
trzymam kcuiuki

fimka mi sie zaczyly od poczatku 6 tyg te okropne mdlosci

Dziewczyny, czy któraś z Was była na usg w 5 tyg? Byłam dzisiaj u lekarza, wg ostatniej miesiączki jestem w 5 tyg 3d ciąży a na usg nie było widać nic, nawet pęcherzyka. Trochę mnie to zaniepokoilo, niby gin powiedziała ze widać jakby coś zaczynało sie dziać ale nie widać nic konkretnego. Na koniec dodała tylko żebym się traktowała jakbym była w ciąży i to dobiło mnie totalnie, nie wie co mam myśleć. Kazała powtórzyć mi badanie w 7 tyg. Nie mam żadnych ciążowych dolegliwości jedynie czuje biust i jestem senna, nic więcej. I teraz zaczynam się zamartwiac....
czasami tak jest, poczekaj do 7 tyg wtedy sie wyjazni
Ginka uznała ze nie ma sensu badać przyrostu ale chyba zrobię to na własną rękę, może to mnie uspokoi. Jeśli chodzi o sprzęt to wydaje mi się, że w porządku, gabinet nowy a I wizyta kosztowała niemało..
pewnie zrob pierwsze i drugie po 48 godzinach- jak sie podwoi jest ok
Dziewczyny, a jak jest w Polsce ze zwolnieniem na ciążę? Mogą od razu wystawić dłuższe, czy raczej krótkie i przedłużane?
wystawiaja od wizyty do wizyty

ja troche pispzratalam i plecy zaczely bolec i jestem mega zmeczona- dzis juz nic nie robie

reklama
Witam wszystkich po raz drugi :sorry:
Matusiak: w ktorej czesci DE jestes? Ja tez mam zwolnienie do konca ciazy, ale nie od lekarza tylko od pracodawcy (niebezpieczne stanowisko pracy-jestem chemiczka) :happy:

Hej dziewczyny ja też jestem na zwolnieniu i tak do końca ciąży że względu na moją pracę. mrs hermit: nie martw się jest napewno jeszcze za wcześnie pojdziesz za 2 tyg. i już wszystko będzie widać :)

Kobietki ja tez z DE jestem Niedersachsen ;) takze jakby co to możemy sie wymieniać doświadczeniami ;) co do l4 jest płatne 100% tylko wtedy jeśli dostanie sie tzw Arbeitsverbot, w przeciwnym razie przez pierwsze 6 tygodni chyba płaci pracodawca a potem kasa chorych bodajże 67%.

Ojj ale chociaż jesteśmy we dwie z DE. To Twoja pierwsza ciąża?
Tak, pierwsza :)

Mami2016: Moj pracodawca wmawial mi ze Beschäftigungsverbot dostane od lekarza, lekarz powiedzial ze jesli zdrowotnych powodow nie ma, to musi pracodawca wystawic, i niektorzy probuja sobie w ten sposob przyoszczedzic (dobrze mysle ze wtedy placi pracodawca a nie kasa chorych?)

Kobietki ja tez z DE jestem Niedersachsen ;) takze jakby co to możemy sie wymieniać doświadczeniami ;) co do l4 jest płatne 100% tylko wtedy jeśli dostanie sie tzw Arbeitsverbot, w przeciwnym razie przez pierwsze 6 tygodni chyba płaci pracodawca a potem kasa chorych bodajże 67%.
Tak dokładnie, to też twoja pierwsza ciąża? Ja mam nadzieje ze właśnie dostanę ten Arbeitsverbot :)

reklama
Dziewczyny u mnie już 2 koleżanki zaszły w ciążę przede mną litwinka i Niemka i oby dwie dostały od lekarza bez problemu bo mamy dosyć ciężka pracę mam nadzieję że i ja dostane :)

Do góry