mrs_hermit ja byłam i mi powiedział że też za dużo nie można zobaczyć ale niby jakiś punkcik mi pokazał na monitorze a dzisiaj już widziałam bijące serduszko mnie też na początku tylko biust bolał tzn był taki wrażliwy dopiero teraz od kilku dni mam mdlosci będzie dobrze
reklama
Dominika81
Fanka BB :)
happymum - rozumiem :-) a macierzyński ile trwa?
mrs.hermit - może tak być jak lekarz powiedział, że to jeszcze za wcześnie żeby coś już było widać na usg.
nie martw się na zapas. poczekaj te 2 tygodnie I idź ponownie na wizytę.
Fimka - no, zagnieżdżenie to się zgadza. mi chodziło wogóle o zapłodnienie.
mrs.hermit - może tak być jak lekarz powiedział, że to jeszcze za wcześnie żeby coś już było widać na usg.
nie martw się na zapas. poczekaj te 2 tygodnie I idź ponownie na wizytę.
Fimka - no, zagnieżdżenie to się zgadza. mi chodziło wogóle o zapłodnienie.
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Dominika 9m platne i 3m bezplatne wiec dosyc dlugo
mrs_hermit
Zaangażowana w BB
Ginka uznała ze nie ma sensu badać przyrostu ale chyba zrobię to na własną rękę, może to mnie uspokoi. Jeśli chodzi o sprzęt to wydaje mi się, że w porządku, gabinet nowy a I wizyta kosztowała niemało..
Fimka
Dziewczyny, a jak jest w Polsce ze zwolnieniem na ciążę? Mogą od razu wystawić dłuższe, czy raczej krótkie i przedłużane?
W pierwszej miałam raz na miesiąc.
Dłuższego nie wypisywał.
A przy okazji raz na mc wizyta była.
Dominika81
okasia - to zależy jakie masz wskazania do zwolnienia, czy ciąża jest zagrożona, bo jak normalnie prowadzona ciąża bez problemów to lekarze tak po prostu nie zawsze chcą wystawiać zwolenienie bo może być kontrola z ZUS I wtedy ZUS wysyła cię do "swojego" ginekologa, który ma stwierdzić czy są rzeczywiście wskazania do zwolnienia.
a jeśli sa to lekarz różnie wystawia, ale chyba minimum 10 dni.
a jeśli sa to lekarz różnie wystawia, ale chyba minimum 10 dni.
okasia
Dzięki, jestem ciekawa jak to wygląda. Czuję się fatalni i miałam już od lekarza propozycję zwolnienia lekarskiego, ale odmówiłam. Myślę, że teraz przydałoby mi się ono bardziej niż w drugim trymestrze, ale w pracy zatrudnią osobę na moje zastępstwo i jak mam iść na zwolnienie to już do końca żeby nie było tak, że biedna dziewczyna popracuje 3 tygodnie, zwolnią ją a za dwa miesiące znów zatrudnią :/
reklama
Mrs hermit ja miałam podobna sytuację tyle ze przyszłam całkiem za wcześnie, bo w niecały 5 tyg. Nie było nic widać, ginka kazała mi zrobić bete, po kilku dniach powtórzyć. Mówiła ze możliwe ze to ciąża pozamaciczna, co ja się nastresowalam to moje.
Pierwsza beta była 480,druga 2200. Po tyg poszłam znów na wizytę był 5t 4d i było widać pęcherzyk. Także nic się nie martw,tylko musisz poczekać. Możliwe ze owulka była później, później było zagniezdzenie i już wszystko się przesuwa...wszystko będzie dobrze
Ja zwolnienie dostałam od razu, mam na miesiąc. Potem znów będę przedłużać
Pierwsza beta była 480,druga 2200. Po tyg poszłam znów na wizytę był 5t 4d i było widać pęcherzyk. Także nic się nie martw,tylko musisz poczekać. Możliwe ze owulka była później, później było zagniezdzenie i już wszystko się przesuwa...wszystko będzie dobrze
Ja zwolnienie dostałam od razu, mam na miesiąc. Potem znów będę przedłużać