reklama
Dominika81
Fanka BB :)
Matusiak - super, ze wszystko ok na wizycie :-)
te tygodnie z usg to sie zmieniają, bo czasem dziecko troche szybciej rośnie, czasem troche wolniej, a poza tym na tym wcześnym etapie wiek dziecka wg usg jest obciążony dużym błędem dokładności pomiaru,także tydzień to jest w granicy tolerancji ;-)
generalnie lekarze wyliczają z daty OM a nie z usg, chociaż wg usg tez można przybliżony wiek określić.
pewnie na następnej wizycie u lekarza prowadzącego wyliczy ci termin porodu wg om.
Hamaczek - hehe, ja pierwszy raz tak mam właśnie że raz mi zimno raz gorąco I się rozbieram.
myślałam że to menopauza a to ciąża
happymum - to rzeczywiście stanie 8 godz przy linii niewskazane pewnie też bym nie wytrzymała. dbaj o siebie.
babina - ja uwielbiam spać na brzuchu... I póki co śpię. pewnie jak brzuszek będzie większy to już się nie będzie dało
współczuję wam mdłości mam nadzieję, ze mnie nie dopadną..
póki co wogóle jeść mi się nie chce o dziwo.... odrzuca mnie od jedzenia, na słodycze nie mogę patrzeć.
te tygodnie z usg to sie zmieniają, bo czasem dziecko troche szybciej rośnie, czasem troche wolniej, a poza tym na tym wcześnym etapie wiek dziecka wg usg jest obciążony dużym błędem dokładności pomiaru,także tydzień to jest w granicy tolerancji ;-)
generalnie lekarze wyliczają z daty OM a nie z usg, chociaż wg usg tez można przybliżony wiek określić.
pewnie na następnej wizycie u lekarza prowadzącego wyliczy ci termin porodu wg om.
Hamaczek - hehe, ja pierwszy raz tak mam właśnie że raz mi zimno raz gorąco I się rozbieram.
myślałam że to menopauza a to ciąża
happymum - to rzeczywiście stanie 8 godz przy linii niewskazane pewnie też bym nie wytrzymała. dbaj o siebie.
babina - ja uwielbiam spać na brzuchu... I póki co śpię. pewnie jak brzuszek będzie większy to już się nie będzie dało
współczuję wam mdłości mam nadzieję, ze mnie nie dopadną..
póki co wogóle jeść mi się nie chce o dziwo.... odrzuca mnie od jedzenia, na słodycze nie mogę patrzeć.
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Dominika-na szczescie teraz nie pracuje,od 2 lat zajmuje sie synkiem(po macierzynskim wróciłam do pracy na rok) mialam wracac do pracy od wrzesnia(maly zaczyna szkole od 9-15) ale postanowilismy jeszcze raz spróbować(rok temu ponad półroku i nic) no i sie udało.
Właśnie skonczylam sprzątać górę domu,lacznie z myciem okien...zeszlam na dół i musze robić dalej
Właśnie skonczylam sprzątać górę domu,lacznie z myciem okien...zeszlam na dół i musze robić dalej
Fimka
Oj to jeszcze wszystko przedemna
((( mam nadzieje ze nie bede wymiotowala dziewczyny a jak liczycie tc. Od daty 1 dnia ostatniej miesiaczki ?
Ja liczę od om.
Hej ja o dziwo nie mam żadnych mdłości a to jest 7t w pierwszej miałam przez 9 mc. Ja liczę który to tydzień ciąży od dnia owulacji bo wiem kiedy była.
9 mcy? :O Ojej.
Nie poprostu w tym cyklu przytulanek nie bylo w środku cyklu tylko dwa razy 7 i 8 dc.
Ewix, ale zagnieżdżenie mogło być dużo później, więc niekoniecznie ciąża starsza.
Ja też mam jutro wizytę, możliwe że mnie zbada i będzie pęcherzyk.
Ale bardziej chodzi mi o przepisanie czegoś na infekcję, bo się już wściekam!!
Dziękuję za odp. dot. początku mdłości.
Dominika81
happymum - o, to fajnie :-) myślałam, ze teraz pracowałaś. to tylko pewnie zwolnienie doniosłaś? czy w uk nie ma pełnopłatnego L4 na macierzyńskim?
KasiaPM - trzymam kciuki!
Fimka - powodzenia!
tak jak piszesz, owulacja mogła być konretnego dnia,a zagnieżdzęnie nawet +/- 3 dni.
KasiaPM - trzymam kciuki!
Fimka - powodzenia!
tak jak piszesz, owulacja mogła być konretnego dnia,a zagnieżdzęnie nawet +/- 3 dni.
mrs_hermit
Zaangażowana w BB
Dziewczyny, czy któraś z Was była na usg w 5 tyg? Byłam dzisiaj u lekarza, wg ostatniej miesiączki jestem w 5 tyg 3d ciąży a na usg nie było widać nic, nawet pęcherzyka. Trochę mnie to zaniepokoilo, niby gin powiedziała ze widać jakby coś zaczynało sie dziać ale nie widać nic konkretnego. Na koniec dodała tylko żebym się traktowała jakbym była w ciąży i to dobiło mnie totalnie, nie wie co mam myśleć. Kazała powtórzyć mi badanie w 7 tyg. Nie mam żadnych ciążowych dolegliwości jedynie czuje biust i jestem senna, nic więcej. I teraz zaczynam się zamartwiac....
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Dominika nie ma pelnoplatnego L4 jest wogole platne oko 30% w pierwszej ciąży nie bylam ani dnia na zwolnieniu po prostu w 36tc poszlam na macierzyńskie i dobrze bo maly urodził się ponad 2 tyg przed czasem
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Mrs-nie martw nie zagnieżdżane moze byc do 10dni po zaplodnieniu jak bylo tak późno to moze jeszcze nie byc widać,
reklama
Fimka
Fimka - powodzenia!
Zagnieżdżenie od zapłodnienia między 6-12 dni.
Najczęściej 10, więc różnie to może być.
mrs_hermit - a jak beta? Badałaś przyrost?
Może gin miała stary sprzęt? I dlatego nie było widać?
Ostatnia edycja: