reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Matusiak - super, ze wszystko ok na wizycie :-)
te tygodnie z usg to sie zmieniają, bo czasem dziecko troche szybciej rośnie, czasem troche wolniej, a poza tym na tym wcześnym etapie wiek dziecka wg usg jest obciążony dużym błędem dokładności pomiaru,także tydzień to jest w granicy tolerancji ;-)
generalnie lekarze wyliczają z daty OM a nie z usg, chociaż wg usg tez można przybliżony wiek określić.
pewnie na następnej wizycie u lekarza prowadzącego wyliczy ci termin porodu wg om.

Hamaczek - hehe, ja pierwszy raz tak mam właśnie że raz mi zimno raz gorąco I się rozbieram.
myślałam że to menopauza a to ciąża :rofl::rofl:

happymum - to rzeczywiście stanie 8 godz przy linii niewskazane :no2: pewnie też bym nie wytrzymała. dbaj o siebie.

babina - ja uwielbiam spać na brzuchu... I póki co śpię. pewnie jak brzuszek będzie większy to już się nie będzie dało :-( :(

współczuję wam mdłości :-( :(:-( :( mam nadzieję, ze mnie nie dopadną..
póki co wogóle jeść mi się nie chce o dziwo.... odrzuca mnie od jedzenia, na słodycze nie mogę patrzeć.

Dominika-na szczescie teraz nie pracuje,od 2 lat zajmuje sie synkiem(po macierzynskim wróciłam do pracy na rok) mialam wracac do pracy od wrzesnia(maly zaczyna szkole od 9-15) ale postanowilismy jeszcze raz spróbować(rok temu ponad półroku i nic) no i sie udało.

Właśnie skonczylam sprzątać górę domu,lacznie z myciem okien...zeszlam na dół i musze robić dalej

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom. Ja za to dzisiaj jajko zniose. O 20 mam wizytę mam nadzieję, że już coś zobaczę chociaż to dopiero 5t3d. Trzymajcie kciuki.

Oj to jeszcze wszystko przedemna
((( mam nadzieje ze nie bede wymiotowala dziewczyny a jak liczycie tc. Od daty 1 dnia ostatniej miesiaczki ?

Ja liczę od om.

Hej ja o dziwo nie mam żadnych mdłości a to jest 7t w pierwszej miałam przez 9 mc. Ja liczę który to tydzień ciąży od dnia owulacji bo wiem kiedy była.

9 mcy? :O Ojej.

Nie poprostu w tym cyklu przytulanek nie bylo w środku cyklu tylko dwa razy 7 i 8 dc.

Ewix, ale zagnieżdżenie mogło być dużo później, więc niekoniecznie ciąża starsza.

Ja też mam jutro wizytę, możliwe że mnie zbada i będzie pęcherzyk.
Ale bardziej chodzi mi o przepisanie czegoś na infekcję, bo się już wściekam!!

Dziękuję za odp. dot. początku mdłości.

happymum - o, to fajnie :-) myślałam, ze teraz pracowałaś. to tylko pewnie zwolnienie doniosłaś? czy w uk nie ma pełnopłatnego L4 na macierzyńskim?

KasiaPM - trzymam kciuki! :-) :)

Fimka - powodzenia!
tak jak piszesz, owulacja mogła być konretnego dnia,a zagnieżdzęnie nawet +/- 3 dni.

Dziewczyny, czy któraś z Was była na usg w 5 tyg? Byłam dzisiaj u lekarza, wg ostatniej miesiączki jestem w 5 tyg 3d ciąży a na usg nie było widać nic, nawet pęcherzyka. Trochę mnie to zaniepokoilo, niby gin powiedziała ze widać jakby coś zaczynało sie dziać ale nie widać nic konkretnego. Na koniec dodała tylko żebym się traktowała jakbym była w ciąży i to dobiło mnie totalnie, nie wie co mam myśleć. Kazała powtórzyć mi badanie w 7 tyg. Nie mam żadnych ciążowych dolegliwości jedynie czuje biust i jestem senna, nic więcej. I teraz zaczynam się zamartwiac....

Dominika nie ma pelnoplatnego L4 jest wogole platne oko 30% w pierwszej ciąży nie bylam ani dnia na zwolnieniu po prostu w 36tc poszlam na macierzyńskie i dobrze bo maly urodził się ponad 2 tyg przed czasem ;)

reklama
Fimka - powodzenia!
tak jak piszesz, owulacja mogła być konretnego dnia,a zagnieżdzęnie nawet +/- 3 dni.

Zagnieżdżenie od zapłodnienia między 6-12 dni.
Najczęściej 10, więc różnie to może być.

mrs_hermit - a jak beta? Badałaś przyrost?
Może gin miała stary sprzęt? I dlatego nie było widać?

Ostatnia edycja:
Do góry