reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Aza nie załamuj się :-) ja tak miałam z pierwszym synkiem. Jak zobaczyła jak mąż go trzyma to mówiła tylko - tragedia, ale się śmiała :-) też pokazywała jak podnosić, jak nosić, i z tą rączką pod pachą też mi zwróciła uwagę i potem ja wszystkich szkoliłam :-) nawet swoją mamę co 5 dzieci wychowała i jeszcze 8 wnuków miała wtedy. I jakoś krzywi nie jesteśmy :-) aterazle fakt ,że młody nie miał zaleconych żadnych rehabilitacji, pozniej tylko takie ćwiczenia- kulanie na boki w dwie osoby i też trochę krzyczał przy tym.
A na co te plastry?

Prawda jest taka, że jakieś 70% rodziców nie jeździ do specjalistów, robią po swojemu i dzieciom nic nie jest, gorzej gdy coś się zaniedba , ja jechałam profilaktycznie a k tak się czepiała ;-) Ale to jest fajna babka, więc się nie wkurzałam, w końcu zna się.
Teraz z Leonkiem też byłam, Ale już tak innych nie szkolę, jego inaczej mamy podnosić jakoś w drugą stronę i robię to. Nie kazała go kłaść na rzuch, ale czasem go położę, itp.

A mężowi powiedz, że to Ty jesteś matką i ma Ci zaufać, nikt nie chce źle dla swojego dziecka!

Oj a winko też bym sobie wypiła z chęcią , na pewno po jednej lampce bym byłą pijana :-)

reklama
o to ja usypiam z raczka dziecka pod pacha wydaje mi sie, ze tak wygodniej bo lezy mi na reku na boku i ta lapka zwisa swobodnie a nie sprawia, ze dziecko jakby w pol sie sklada

Te plastry to niby na takiej samej zasadzie jak mają sportowcy, ma go mieć mniej więcej 1,5 tygodnia, działają niby 5dni.
No właśnie mnie się zawsze wydawała taka bardziej przytulona do mnie z tą rączką pod moją pachą. Fajnie się wtedy uspokajała.

Aza ja miałam to samo ze starszym synkiem, bo miał wzmożone napięcie i tez dostałam mnóstwo instrukcji jak co robić. Robiłam jak umiałam, na pewno nie tak jak mi pokazywali i wszystko jest z nim ok. U ciebie na pewno tez tak bedzie.

ciekawe czemu z ta raczka tak nie mozna..

aza nie przejmuj sie ja tez mam rozne wytyczne i okazalo sie, ze zle ja podnosze i nosze na rekach musze w odpowiedni sposob do jej przypadlosci i tyle to nie ma co sie zalamywac uczymy sie ja bledach nikt tej wiedzy wkodowanej nie ma;*

Ja się nie spinam, tak jak z tymi bakteriami i nie oblizywaniem smoczka. Oblizuje! Mój pies leży z nami w łóżku! Tylko bujak mnie spina jak na razie ale przywyknąć tak jak do fotelika bo też mnie dziadzil .

A musze sobie przeczytać na op od leków czy mogę się najebac głucha jestem to mi się przyda bo szlag trafia człowieka. Wczoraj oglądałam tv z napisami.

Edit. Jakby moja teściowa widziała. ...
Edit.2 generalnie to właśnie też czapki moje dziecko nie nosi. Tzn jak pada i jest zimno to ma. No i pije z butelki. Smoczek mu daje. I w sypialni obok łóżeczka mam tv. Nabijam sie z jego orzechów bo są śmieszne ( nie wolno) nie wygotowuje butelek tylko parze. Masakra. Jestem okropna. No i Jezu przecież nie szczepiony.
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na mate nie wlazi bo się nie mieści. Na puzzle mi wlazi i na początku się darlam bo kretyn się na tym wyciągał i pazury zostawaly ale już mi się nie chce. To 30 zł tylko wiec wole kupić nowe niż się denerwować i psa strofowac. A mamy takiego żółwia co śpiewa i jeździ to jak raz puscilam to jak lapa go pieprznal to w kosmos poleciał. Juz nie puszczam.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry