reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

No właśnie, Sierpniowka ma rację. Jak się nie powie czegoś od razu to później będzie gorzej i gorzej.

///
ech a ja jestem taka śpiąca, że masakra.. :(((( Czy któraś z Was ma problemy żeby wstać do maleństwa w nocy?
Też nie śpię przez dzień, a później w nocy jak wstanę to po karmieniu, przewinięciu jestem tak rozbudzona że mi się spać nie chce. A rano to jestem jak nie żywa.
Czasami to chciałabym aby mi ktoś zabrał dzieci na cały dzień i żebym mogła się wyspać, chociaż jeden raz ciągiem, nie przejmować się, że trzeba wstawać, albo stresować się jak mała śpi.

reklama
Moja się obudzila, spała od 21.30 do teraz zjadła dużo, tylko zastanawia mnie to że miała suchego pampersa, żeby przez tyle godzin siusiu nie zrobić ? teraz oczywiście zrobiła leży sobie, smieje się i chyba nie zamierza iść spać.

Aza współczuję tesciowej, nie daj się :)

Mayumi mi się też ciężko wstaje. Jak mam szanse położyć się w dzień to jest lepiej ale nie zawsze uda mi się tak zorganizować dzieciaki.

Mój dziś pobił jakiś rekord. Nie jadł 6 godzin i też miał suchego pampersa. Czasem mam wrażenie, że dziecko robi na złość jak się ma zły dzień, a dzisiaj dał się wyspać.

A czyli to normalnie że dzieciaczki robią sobie przerwę w sikaniu, bo już się trochę wystraszyłam.
Sierpniowka fajnie jak tak dzieciaczkek zrobi niespodziankę mamusi :)

No to wiekszosc wyspana ja tez moja spala 22-2-7 a glupia matka o 5 myslala ze dziecko chce jesc bo pojękiwała i ka wzielam a ona cyca nie chcw zaraz spi hehe to odłozylam ładnie.
Azamamew nadgorliwosc i to u tesciowej przekichane. Podejrzewam ze ona juz ma taki charakter i za duzo pewnie nie wskórasz rozmową a tym bardziej u pielegniarki. Moje tesciowa byla raz zobaczyć wnuczke i to jeszcze namowioma przez szwagierke takze mam spokoj. Ale moja mama jest prawie codziennie z tym nie jest uciazliwa na szczescie. A jak ktos mi udziela złotych rad to po prostu to ignoruje kazdy sam wychowuje swoje dzieci.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Aza musis byc stanowcza, nie daj sobą rządzić. Ja tez ostatnio na mamę i teściowa naskoczylam ze one juz wychowały swoich dzieci (nas) a teraz ja chce wychować swoje i maja sie nie wpieprzac. Dosyć miałam dobrych rad, niby chcą pomoc a ja potem chodze zdenerwowana jak osa i na dziecku sie to odbija. Mama mi powiedziała ze do psychologa mam sie zapisać to juz całkiem eksplodowalam, a jak tłumacze jej ze to hormony jeszcze i ze mam prawo byc zmęczona bo nie mam czasu zeby leżeć i czytać gazetę tylko jak mała spi to ja sprzątam, gotuje i wiecznie na obrotach to mówi mi ze wymyślam ;-/ ze ona miała dzieci po roku i dała rade, a nie raz mi opowiadała ze prała tetry i płakała z wyczerpania,bo nikt jej nie pomagal.. Najlepiej by było jakbyś pogadała z teściowa, ja mowię to co mysle i wreszcie jakieś efekty sa! My wkoncu matkami jesteśmy i żadna z nas nie chce zle dla swojego dziecka. Ja raz tez miałam suchego pampersa i odrazu czarny scenariusz czy mała nie jest odwodniona ale potem o 7 nasilała razy dwa. Podobno dzieci sie regulują i w nocy mogą nie siusiac tak jak dorośli. Dużo było w Waszych postach o tym maltanie na sutki a wiem ze któraś pisała o grzybicy, moja położna kazała maltan odstawić bo ob wlasnie powoduje grZybice, ma w składzie cukier i dlatego. Tak tylko ostrzegam. Lepszy jest juz bepanthen, tylko jego trzeba zmyć przed karmieniem. My nocka dzisiaj fajna pobudka o 1-4-8, wczoraj poszłam spac o 21 i wreszcie sie w miarę wyspalam;-) dzisiaj mam wizytę u ginekologa, ciekawe jak tam na dole czy wszystko dobrze ;-Dd

aza - tu chyba faktycznie najlepiej będzie zacząć od postawy męża bo wiem z własnego doświadczenia że czasami ciężko zwrócić uwagę teściowej, bo nie chce obrazić czy sie kłócić. Ja ze swoim już dużo rozmawiam by nakłonił swoją matkę do ogarnięcia się życiowego.
Ale Twoja teściowa to wyjątkowo dziwna kobieta,przesadza z takimi zachowaniami.

Dołączam do niewsypanych, od 3:30 serenadę mały śpiewał ;) a potem już tylko marudzenie aż w końcu zasnął o 8 - o dziwo na brzuszku, w domu pierwszy raz bo jak go tak kładłam to wrzaskiem się kończyło.

Dziewczyny jak to jest z tymi skokami u dzieci przenoszonych? Mój ma dziś 3 i 5 dni, wczoraj spał od 11:30 do 18:30 z pobudkami tylko na jedzenie i pieluchę. Nigdy tak nie spał. To może coś zapowiadać? Jeśli pierwszy skok jest w 5 tygodniu to znaczy że od 4tyg+1d? Bo jak on przenoszony to miałby teraz tak naprawdę 4tyg+6d.
Edit. Dodam że od 3 dni regularne pory snu mu się zrobiły, a przed snem krzyczał bardzo długo ale ze złości chyba że nie mógł zasnąć bo nic go nie bolało na pewno.

Właśnie Agata potem chodzę wkurzona na maxa i na dziecku się odbija. Ja mamie tłumacze ale zawsze kończy się kłótnia i ciągle jest tak samo.. Ja pisałam o gryzbicy [emoji52] dobrze, że powiedziałaś o tym maltanie . Mika moim zdaniem mój miał skok półtora tygodnia temu, w 3 tygodniu. Chyba, że to jeszcze przed nami. Mój dalej nie ma nic regularnie więc nie wiem [emoji1]

reklama
Ja sobie z teściowa juz poradziłam i długo nas nie odwiedzi :)

Ja po wizycie. Wszystko spoko, mam małego wlokniaka na jakniku ale nie groźny. Za miesiąc spirale zakladam.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry