reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny wszystko z bioderkami ok. Mam pytanie Dominika mi wysłała wątek zamknięty, tylko głupie pytanie, co mam z tym zrobić?

reklama
Moja ma bąbelek mały ale nie ropieje. Z tym trzeba cos robic? Wlasnie miałam Was pytać czy w miejscu szczepieni 6w1 tez zrobi sie odczyn? Dzieci podobno krzyczą przy podaniu szczepienia bo to obrona mózgu. Ja dzisiaj super dzien, mała cały dzien spała, tylko przerwy na karmienie;-) kochana jest. A wczoraj tak marudziła przez szyje, po nivei wyszlo jej straszne uczulenie ze aż maści z kwasem borowym musiałam użyć..;-/ a położna mowila ze nivea jej na odparzeni pod szyja pomoże:-( sie biedulka wycierpiała.. Paper moja ma niedojrzałe bioderka i kazał przyjść za 6tyd do kontroli;-/ dobrze wiedziec ze jak ktoś jest chory w domu to sie nie szczepi bo u mnie wlasnie pochorowali, sezon na smarki zaczął sie w pełni;-/

A u nas znów kolki ale dziś jestem u mamy i jest pomoc. Masakra te kolki.. [emoji31] moje żeby masakra, mam infekcje ale nie wyciągnęli mi tej trucizny, dostałam antybiotyk i wycenil mi zęba. Złapałam się za głowę, za te pieniądze jestem w stanie lecieć do Polski 4 razy i spowrotem. Agata mamy takie same poduszki z Ikea [emoji1]

Wydaje mi sie ze ten Espumisan nalezy dawac przed jedzeniem bo w jego trakcie dziecko lyka powietrze i tez na opakowaniu jest napisane zeby dawac przed kazdym karmieniem. Ja daje jeszcze probiotyk Biogaja, ktory polecila nam polozna laktacyjna, na opakowaniu jest napisane ze to wlasnie na wzdecia i kolki ale trzeba odczekac minimum tydzien na efekty.

U mnie dzisiaj spokoj i pobudki tylko na karmienie byly, chyba musiala odespac wczorajszy dzien. Martwi mnie jedynie ze nadal tego smoczka nie chce i rece ssie. Poza tym usypianie jest mega utrudnione, bo dotychczas lezala ze smokiem w kolysce i usypiala, a bez niego to tylko przy cycu albo na rekach, ehh :(

Co do dentystow to ja sie wczoraj niezle zdziwilam jakie to drogie. Dotychczas w LuxMedzie zeby robilam ze znizka, a teraz poszlam prywatnie i kanalowe jednego zeba, tylko troche bardziej skomplikowane, wyniesie tysiaka :O

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś pytałam pediatrę o te ssanie ręki. I niestety nie miała na to sposobu mamy to pilnować aż się oduczy. Łatwo powiedzieć, ja wkładam smoczek do buzi odwrócę się w stronę męża a ona już wyrzuca smoczek i rączka. Założyliśmy jej nawet te łapki niedrapki, nawet je ssie.

Dordaw czytałam ulotkę i napisane jest, że po lub przed jedzeniem ale od jutra spróbuję przed. Może będzie lepiej. Mój też tak ssie ale jak daje smoka to woli smoka niż rękę ale jak go nie ma to rękę wręcz pożera.

Widzę, że temat szczepień się przewija, mój jeszcze nie szczepiony,jeszcze z dwa trzy tygodnie poczekam, chociaż znając mnie pewnie więcej , muszę korygować te 5 tygodni.

Leonek coraz więcej się śmieje, pewnie widzialyscie filmik na e-mailu :-) już w nocy zaczyna lepiej spać, czyli mniej więcej zasypia koło 20 , budzi się między 24 a 1, potem koło 3, i koło 5 i jeszcze zasypia do 7-8 :-)
W przyszłym tygodniu idziemy do chirurga dziecięcego, oczywiscie prywatnie, bo ta przepuklina pępkowa mu się nie zmniejsza wcale :-( brzydko to wygląda :-( tzn jak zaplastruje to jest ok, a wystarczy, że odkleje to juz wyskakuje :-(
Wstyd przyznać, ale u gina jeszcze nie byłam, może za tydzień mi się uda, ale widzę, że raczej wszystko ok, co do okresu to mam nadzieję, że tak szybko nie przyjdzie, ze starszym synkiem dostałam po pół roku, a karmiłam 10 miesiącu, teraz też mam nadzieję długo nie mieć :-)

Ta pogoda jest zwariowana, nie wiadomo jak ubierać.

Życzę wam dużo snu, dużo zdrowia dla Was i dla Waszych maluchów i mało płaczu :-)

reklama
Papercut, czemu tak jej wykręcał?
My po badaniu bioderek już dawno nic nie wykręcal, nawet nie płakała , kupe tylko śmierdzącą w tym czasie zrobiła.

Ja już dzisiaj mam dosyć. Płakac mi się chce. jestem dzisiaj z dwójką i sił nie mam. Mam takie oczy zmęczone że zasnęłabym na siedząco. Starsza mnie tak jakoś dzisiaj wymęczyła bo do przedszkola nie poszła. Niby grzeczna ale ona jest taka żywa że ja nie daję rady czasami. Do tego wzięła i wycieła sobie włosy, pocieła skarpetki i ubranko małej jedno zaczeła ciąć. Chciała po prostu ubranka dla lalek zrobić. Ma już prawie 5 latkek a czasami jak nam coś odpowie to jak bym nastolatkę słyszała :/

Ja jeszcze nie szczepiłam, ten katar nie wiem czy przeszedł małej, niby chyba lepiej. w przyszłym tygodniu bym chciała iść do szczepienia. Będę raczej tą 6 w 1 szczepić.
Moja na ręce ma dalej ten odczyn poszczepienny. Nie wiem kiedy on powinien zniknąć. Boję się trochę bo ja mam po tym szczepieniu brzydką bliznę, ale mi się zrobiła już jak było kolejne szczepienie, miało to pęknąć podobno a mi sie nic z tym nie działo.

Ostatnia edycja:
Do góry