reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

hej wszystkim ;)
papercut nie martw się na zapad, blizny z czasem bledną i trochę maleją wiec w nie koniecznie będzie źle ;) pociesze Cię może - ja mam bliznę pionowo, nie zakryje jej bielizną :p a i mój ginekolog polecił mi plastry na bliznę nazywają się SUTRICON. Troche kosztują bo u mnie jeden plaster to 25zł, nosi się go 3-5dni i on powoduje że blizna się lepiej trzyma i goi, ponoć po regularnym stosowaniu może być mniejsza.

Co do patrzenia w oczy, mój robi to często, patrzy też przed siebie lub je z zamkniętymi oczami, potrafi patrzeć w telewizor, patrzeć w obrazy na ścianach i światła punktowe na suficie. Często się uśmiecha podczas karmienia, dziś nawet jak jadł (z zamkniętymi oczami) to oderwał się na chwile, uśmiechnął szeroko i tak jakby się zaśmiał, komicznie to wyglądało :D wiem że to jeszcze nieświadome ale urocze :)

Jesteśmy dziś już po wizycie u pediatry - mój 2-tygodniowy okruszek waży już 4500g! Pomimo ulewania i sporadycznych wymiotów kosmicznie przytył. Następna wizyta już na szczepienia, koszmarnie się boję bo wiem że będzie mi go żal strasznie podczas kłucia :(

reklama
Moja dzisiaj ma równe 2 miesiące. Patrzy na mnie ciągle jak stoję obok niej, więc mówię do niej a ona się usmiecha. Czasem aż mi żal odchodzić od wózka bo wzroku że mnie nie spuszcza a ja muszę korzystać z sytuacji że grzecznie leży i coś porobić w domu;)
Przy karmieniu też patrzymy sobie w oczy ale ona po chwili odplywa, potem cycek jej wypada z buźki i tak sobie śpi

Ale szybko piszecie, nie nadazam czytać i ciągle jestem nie w temacie ;)
Ktoś wcześniej pisał o odkładaniu do łóżeczka/wózka, u nas pomaga termofor, do nagrzanego łatkiej brzdąca odłożyć :)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

• Mika te plastry można jeszcze sobie ciąć " na wymiar" tzn tak żeby pasował na wielkosc twojej blizny, tak więc może się okazać że z jednego plastra będziesz korzystać dłużej.Ja z nich korzystałam po piewrszej cesarce.

Papercut, drugie dziecko spłodzisz, to Ci ładniej zszyją ;) Ja stosuję te plastry. Po pierwszej cc też używałam, bo ja mam tendencję do bliznowców. Teraz mnie lepiej zszyli i nie chcę tego zmarnować, chociaż nie wykluczam jeszcze potomstwa ;) na geminii jest 5 plastrów po 100zł jakoś i rzeczywiście się je docina, z czasem blizna jest krótsza.

Mojej nie widać na razie. Ładnie mnie zszyli.

Paper tez mamy te puzzle ale z literkami.

Ciepło na dworze się u nas zrobiło a tak nie chce mi się iść na spacer , że koniec świata. Ale pójdę bo to ostatnie dni ciepelka pewnie. U nas w górach to i śnieg może spaść niedługo.
Ale muszę poczekać aż Igi się obudzi, zje i go przebiore.

Kurde kłóce się z mężem od kilku dni. Pozremy się potem pogodzić i za dwie h znowu kłótnia. Denerwuje mnie on. Przeziębiony jest a łazi z psem pp krzakach i moczu buty non stop. 3 x dziennie to samo. Tak samo mówię idź na dwa dni na l4 i się wykuruj. Nie. No zesz ja pierdole. Szlag mnie trafia bo jak chłop chory to gowno robi bo przecież katar ma! Gardło boli! On nie może iść po bulki/odkurzyc/obrać ziemniaki! Szkoda , że jak kobieta jest chora to jest chora i robi to samo co dotychczas i nie narzeka. Po prostu mam ochotę mu bombę sprzedać normalnie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Oh mamakulka jednocze się z Tobą we wkurwie. mój facet jest taki sam, przeziębiony, a bez bluzy będzie lazil, a potem ja mam problem bo to gorzej niż z dzieckiem. Dziś jestem na anty płeć męska [emoji67]

[emoji173]

asz narazie wykluczam ale juz moj brzdaka ze syna chce jeszcze masakra a co ja maszynka do rodzenia dzieci :D

bo z facetami to tak jest, umieraja na przeziebienie mi to sie smiac z tego chce, jest teraz taka reklama co facecik pomniejszony siedzi przy stole i sie jak dziecko zachowuje bo chory haha no jakbym swojego widziala

tak i to ubieranie sie nie do pogody mnie to trafialo na lato jak sie upieral, ze kwiecien i krotkie spodenki wkladal a tak zimno bylo jeszcze potem oczywiscie chory, teraz tez za lekko ubrany ale juz nie chce mi sie jezyka strzepic i tak wie swoje

reklama
E nie anty męska bo syn spoko :)

No dokładnie! Kurwwa mówię do niego przed chwila nie zmocz butów znowu bo się doprawisz jeszcze "to sama idź z psem bo ja chory " ale kurde dziecka nie weźmie na ręce bo chory i pozaraza. Ciężko to do cholery nie łazić po chaszczach? ! Zabije tego typa no. Mówię psiknij sobie do nosa . Nie bo on się zerzyga. No ja prdl.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry