reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

A wlasnie dziewczyny, jaka antykoncepcję będziecie stosować? Ja juz więcej dzieci nie chce, wiec potrzebuje cos skutecznego :-)
Ja kapie swoją córeczkę co dwa dni, choć jestem zwolennikiem codziennych kąpieli. Ale pani pediatra i Polozna mówiły ze nawet co trzy dni powinno sie myć dziecko. A ponieważ nasza malutka nie za bardzo lubi sie myć a i druga córka dwulatka akurat lubi wymyślać rożne rzeczy w trakcie gdy kapiemy mała, to wszystkim jest na rękę co drugi dzień [emoji6]. Ze starsza była zawsze codziennie kąpiel i wszystkie rytuały a i tak miała problem ze spaniem, a teraz podchodzę dużo luźniej do wszystkiego i malutka sama sobie cudnie wszystko wyregulowana i ładnie śpi ( tfu, tfu aby oczywiście nie zapeszyć [emoji6])

reklama
No właśnie mój mały nienawidzi się kąpać, podczas każdej jest awantura, staram się robić o stałych porach a i tak potem jest problem ze spaniem i zastanawiam się czy nie zacząć co 2 dni teraz. Może uniknie się tych wieczornych awantur i będzie lepiej spał..

[emoji173]

mój jak na razie lubi kąpiel, staramy się kąpać codziennie ale jesli się nie wyrobimy to przemywam go na przewijaku w strategicznych miejscach ;)

Mam nadzieję, że będzie taki grzeczny cały czas. Ale rogi umie pokazać [emoji49][emoji49][emoji49][emoji48][emoji48][emoji48][emoji83][emoji83][emoji83]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Moja tez uwielbia sie kapac. Wiec kapiemy codziennie o 19.30 . Nawet jak marudzi to na czas kapieli jest spokoj:) juz jej to w rytm weszlo bo jak spi to juz kolo 19sie budzi pozniej cycek i spac. Jak zasnie to jest to najdluzsza pora spania bo tak to nie spi zbyt dlugo a po kapaniu o dziwo spi jak zabita :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

U nas kapiel jest co drugi dzien :-) chociaz starsza córkę kapalam codziennie :-) czasami zdarzy sie tez tak ze 2 dni z rzedu kapiemy malego a potem dzien przerwy na poczatku byl placz a teraz juz lubi sie kapac:-)
Ja bylam juz u gina ale okresu jeszcze nie mialam pytalam rowniez o anty bo tez juz wiecej dzieci nie zamierzam miec ale jak kp to dopiero jak karmienia beda czestsze to moge zaczac brac tabsy:-( wiec narazie trzeba uważać bo po cc nie poleca szybko zachodzic w kolejna ciążę

reklama
u mnie to samo, kapiel zawsze mniej wiecej tak samo tzn 19-21 zalezy jak maly spi i co robimy, potem w ciemnym pokoju cycek i spi po tym 4-5h jak dobrze pojdzie

ja mam fobie ciazowa zabije sie przysiegam jak znowu bede musiala przez to przechodzic, megazle wspominam.. czyli co narazie gumki z tego wychodzi jak sie karmi? z naszej niecheci do gumek wlasnie niechcacy nina wyszla :D ja chyba nie bede juz nigdy uprawiac seksu haha

bylismy u neurologa mialam racje z tym wyginaniem sie do tylu natomiast nie ma tragedii, mamy umowic sie do rehabilitanta zeby cwiczenia w domu pokazal, nagrywac w okreslonych tygodniach 3min filmiki jak lezy i kontrola w grudniu, mam tez skierowanie na usg przez ciemiaczko - ktoras robila? o co chodzi? :o

Do góry