reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

takie noce to ja mogę mieć, przynajmniej czuję że coś pospałam ;) teraz tylko pokonać ból pleców bo przy kp musze się nieźle nagimnastykować, jak małemu niewygodnie to płacz więc karmie tak żeby jemu było wygodnie a nie mi ;D

reklama
mnie od kp strasznie kark boli, nawet jak sie wygodnie uloze to patrze w dol na mala, czasem strzeba cycka poprawic czasem czy sobie noska nie wcisnela nie trzeba pomoc czasem z milosci sobie popatrze a potem boli jakby ktos igle wbijal

boze ubije tego chlopa dzisiaj, dajcie mi troche cierpliwosci :D

Paper mam to samo. Kark okropnie boli.

Mój juz ułożony. Mam poodkurzane, poprane i powieszone, pies po spacerze, łóżko pościelone, obiad się robi, dziecko śpi matka pije kawkę ;D a wszystko zasługa męża.

Mój wstaje w nocy do młodego . Ja karmie on przewija :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

mamakulka - to się nazywa perfekcja ;) nie mogę się doczekać gdy u mnie tak będzie :D

Dziewczyny mam ważne pytanie, bo mój mały ma 12 dni i jak kładę go na swoim brzuchu to skubany podpiera się przed ramionami i podnosi główkę, porozgląda się chwilkę i kładzie. To nie za wcześnie żeby już tak robił?

Mój też tak robił , w szpitalu juz ciągnął ten czerepek. Pytałam położnej , kiedyś dzieci tak szybko się nie podnosiły. Teraz to już chyba ewolucja[emoji14]

Mika mój już tak od tygodnia robi, też pytałam i normalne. On jest bardzo silny. Nam powiedziała, żeby kłaść na brzuch i podpierac mu tak rączki żeby mu łatwiej było wyrobić mięśnie. Cieszę się, że pospalas [emoji1] mój to rano tak marudzi przez sen jeszcze i może tak godzinę zanim wstanie, mnie to budzi bo myśle, że już nie śpi [emoji1] wszystkie kapiecie dziecko codziennie?

[emoji173]

ja na początku nie kąpałam codziennie. Teraz jednak kapię już codziennie po pierwsze aby jakiś rytm dnia ustalić, że po kąpieli to już do spania i gasimy światło, a po drugie wydaje mi się, że zmniejsza jej się ta wysypka. No i po trzecie jak mi się wydziera to jak tylko wkładam ją do wody to jest spokój i taka ciekawa minka.
Ej teraz dziewczyny ją przytuliłam do siebie i robiłam takie pół przysiady szybkie z nią to jak później z nią usiadłam to prawie się normalnie śmiała pełna buzią. Jeszcze bez dźwięku oczywiście, ale pierwszy raz zobaczyłam u niej taki uśmiech duży :D no i znowu tak samo zrobiłami znowu zrobiła taki szeroki duży usmiech i później się patrzyła patrzyła na mnie i zasnęła.O_O

Mam pytanie która ma okres już? Ja mam od zeszłego tygodnia, prwdopodobnie to okres. Dwa dni był mały a teraz się leje ze mnie i leje :( Miałam iść na wizytę do ginekolog to nie mogę iść z takim okresem. Miałam nadzieję, że do tego tygodnia przejdzie, ale coś sie nie zapowiada na to. Masakra nigdy tak dużego okresu nie miałam. Jak dalej tak będzie to niedługo nie będę miała siły nic robić. Czy któraś miała coś takiego?

Ja nie mam okresu. Dziś mija 6 tygodni od porodu.

Kurde mój to dwa razy się uśmiechał :)

Ja kąpie codzień , chyba że np nie spał cały dzień i usnie przed kąpiel to wtedy nie. Bo mamy stała porę. 19 musi być wykapany ;)

reklama
Bylam dzisiaj na kontroli u ginekologa i wszystko cacy, mam juz tabsy (czy jak ja to mowie cpanko :D ), i jestem ciekawa po jakim czasie mozna sie spodziewac okresu nie karmiac piersia?

I mam Hot Newsa sprzed 4 dni (mam zaplon, wiem), moj Antek lezal na kanapie na brzuszku i przewrocil sie na plecki! :D

Do góry