reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

My mamy Kiddy Evoluna i-size. Montowany w samochodzie na bazę isofixa. Był niestety drogi, ale to jedyny w którym można dziecko przewozić w samochodzie w pozycji lezacej. Nasi rodzice mieszkają daleko, a często do nich jeździmy. Dzięki temu że na leżące to maluch może w foteliku spędzić więcej niż 2 godziny na dzień.

Mam bzika na punkcie bezpieczeństwa moich dzieci ... Szukałam fotelika idealnego ... W jednym samochodzie mam fotelik Pebble Plus z bazą 2Wayfix . Szukałam ideału do drugiego auta ...
Wybór padł na Kiddy Evoluna I-Size . Pięć gwiazdek ***** Zdecydowałam się na kolor Apple :o) Zamówiłam i na drugi dzień mogłam się nim cieszyć :o)
Design - Bajka ! Śliczny , opływowy kształt - trochę kosmiczny wygląd ;-) Idealnie wpina się w stelaż Maxi-Cosi Mura ... Umieściłam w nim mojego Synka ( 4 miesiące ) . Wyglądał ( mój Synek oczywiście ) na zadowolonego . Tapicerka przyjemna w dotyku , miękka . Skorupa fotelika masywna ( fotelik jest bardzo ciężki ) , wygląda na bezpieczną . Po złożeniu rączki siedzisko wysuwa się i bobas może cieszyć się wygodniejszą pozycją (?) Rzeczywiście , ciałko jest w pozycji prawie leżącej , jednak główka jest nadal dość wysoko i siłą rzeczy bródka jest mocno przyciśnięta do klatki piersiowej . Polemizowałabym że to wygodna pozycja ...
Bazę zamocowałam w moim samochodzie ( Volvo XC60 ) dokładnie w.g instrukcji ( w sumie żadna filozofia ) . Przyniosłam fotelik razem z moim dzieckiem i zapięłam do bazy . I tu niestety ZGROZA ! Baza rusza się na boki . Sam fotelik prawidłowo umieszczony na bazę rusza się w każdą stronę . Podkreślam , że cały osprzęt był zamocowany prawidłowo . Zadzwoniłam do sprzedawcy , który zapewnił mnie , że to normalne :-o Powiedział , że testy wskazują na najwyższe bezpieczeństwo . Oczywiście na stronie Kiddy sprawdziłam , że fotelik jest dedykowany m.in do mojego samochodu . Przekonał mnie na tamtą chwilę . Na drugi dzień jazda próbna . Mąż za kierownicą a ja z Małym z tyłu . Szok ! Fotelik przy każdym ostrzejszym skręcie sprawiał wrażenie , że zaraz się przewróci . Konstrukcja skrzypiała ... Ojjj , nie o takie bezpieczeństwo mi chodziło .
Pomyślałam , że może to kwestia mojego auta . Baza została zamontowana w samochodzie mojego męża ( Audi A7 ) . Niestety sytuacja się powtórzyła . Fotelik wrócił do sklepu . U mnie Kiddy EvoLuna I-Size się nie sprawdził .
Pebble Plus z bazą 2WayFix stabilniej harmonizuje się w obu samochodach pomimo czterech **** w testach . Jest troszkę lżejszy i bardziej wygodny w codziennym użytkowaniu .

reklama
Dziewczyny gdzie sie reguluje głośność tego szumisia? Na opakowaniu pisze że ma regulacje ale nigdzie nie mogę znaleźć!

Pepercut a co z antybiotykiem? Bierze dalej malutka czy wyszła do domu juz bez?

My jutro mamy usg główki i mam nadzieje ze tam nic nie bedzie.

Mnie sie udało dzis skoczyć do kina :-) samej :-) odmóżdzyłam sie, pośmiałam a najważniejsze, ze do nikogo nie musiałam nic gadać ani nikogo słuchać :-) swietnie było!!

Gardło mnie strasznie boli! Czosnek i cebula poszły w ruch.

Ostatnia edycja:
Aniolkowa, musisz dlugo przytrzymac ten guzik, bedzie sie sciszal pozniej zglasnial :)
Peper, dobrze ze juz w domu jestescie. Ja tez sie zrobilam teraz strasznie wrazliwa na krzywde dzieci, bo od razu sobie wyobrazam ze to by moglo spotkac moje dziecko. Kuzynka ma synka straszego od mojej o 3 dni i maly ma kolki, ciagle poplakuje, jest niespokojny (moja odpukac jak nie je to spi) i jak z nim zostalam to sama mialam ochote plakac z bezsilnosci ze nie moge mu pomoc :(
Myslalam ze tylko moj facet taki jelop ehhh... spi cala noc i on jest rano niewyspany i co ja od niego chce, problemem jest zeby cos podac jak nie moge wstac bo karmie.. porazka. Albo wstaje rano i z tekstem "ooo mala dzisiaj w nocy nie plakala" nosz *****... nie plakala bo ja przebieralam, karmilam, zabawialam przez 3 godziny, a on sadzi ze skoro nie placze to sielnke mam i jak moge byc zmeczona. Jak go poprosilam zeby przyniosol mi wode to z takim fochem bo od konsoli sie musial oderwac ze hej, mowie Wam, chyba go zabije.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam wczoraj mała kłótnie z mężem ale powiedziałam co mi się nie podoba i dziś było o niebo lepiej. Dziś za to mały mi coś nie sypia znów. Po mekach zasypia i śpi 30 minut i tak w kółko. Jak nie kolki to spać nie może :(

[emoji173]

A my znów po koszmarze w zabiegowym :-( nawet chcieli mu włosy z głowy golic i tam próbować :-( chyba anestezjolog będzie musiał mu coś założyć żeby można było podawać ten głupi antybiotyk :-(
Aż ja się popłakałam w pokoju po wszystkim :-(

boze biedny maluszek :( nic dziwnego, ze my sie zyly pokonczyly jak codziennie wenflon do wymiany.. oby anestezjolog cos wymyslil sensownego...

reklama
Do góry