reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Papercut wspolczuje szpitala i ze malutka tak cierpi. Moja od dwoch dni marudna i wydaje mi sie ze ma alergie, na buzi ma kroski na okolo nich czerwone :( i od dwoch dni jest to nasilone i nie ma kupki a zawsze bylo kilka na dobe..
Ja jestem alergikiem i tak nie chcialam zeby odziedziczyła.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Papercut oby jak najszybciej się wyjaśniło. Czytałam tak na szybko i widzę, że niektóre z Was szczególnie te które tak jak ja pierwszy raz są mami mają czasem problem z rozszyfrowaniem dzieci. Tego się obawiałam tez jak byłam w ciąży, że dziecko będzie płakać a ja nie będę wiedziała czy jest głodne, czy je coś boli - jeśli tak to co, czy jakaś inna przyczyna i póki co jest tak ze często tego nie wiem, pocieszam się tylko tym, że jestem u mamy,która wychowała 4 dzieci i tez nie wiemy razem czy jest niunia głodna czy ja boli. Czy ja się kiedyś tego wszystkiego nauczę, mam do siebie żal ze nie umiem takich rzeczy obserwować:(

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

no nawet lekarze nie wiedza czemu dziecko placze, moga pobrac krew mocz kal i sprawdzic czy jakiejs infekcji nie ma, z takim maluszkiem to ciezko cokolwiek ustalic

a dziecko z mojej sali ma zapalenie opon mozgowych albo sepse albo goraczke bez powodu albo wirusa tez czekaja na wyniki z 48h narazie lecza w ciemno na zapalenie opon, rano bylo zupelnie zdrowe pozniej temperatura zaczela rosnac i w nocy juz w szpitalu, jak czytalam o tym zapaleniu to ze zdrowego dziecka rano zagrozenie smiercia wieczorem potrafi sie zrobic, przerazajace

Paper ,wspolczuje i zycze powrotu do zdrowia.

U nas szumiś tak działa czasami. Zauwazylam ze ona nie chce czasami szumisia i jest niespokojna to wylaczam a znowu jak placze caly czas to wlaczam i sie uspokaja. Kupiłam tego szumisia co ma zmieniane dźwięki i sprawdzamy rozne. My czasami sami usypiamy przy tym szumisiu. U nas z wysypka odpukac lepiej.. na cialku lepiej po praniu w tych platkach,znikły w sumie wszystkie krostki. Wystarczylo jednak ze miala kontakt na raczce z czyms i jej wysypalo kawalek raczki. Na buzi tez zeszlo i z tego co widze ten olej kokosowy dziala dobrze. Ma jednak dalej sucha bardzo ale placki czerwone zeszly. Chyba jednak bedzie bardzo wrazliwa na wszystko za jakis czas spróbuję wyprac z powrotem w płynie do plukania i zobacze..

wysłane z Tapatalka

witam się po kompletnie nieprzespanej nocy :( synek jak wstał wczoraj o 21 tak nie spał do teraz dłużej niż 15min ciągiem... Nie wiem czy ma gorszy dzień czy jednak coś złego zjadłam...niby nie podkurcza nóżek przy płaczu, po prostu zasypia przy cycku i gdy tylko go odkładam otwiera oczy i zaczyna marudzić. Wpadliśmy troche w błędne koło przysypiał przy piersi, odkładałam i płacz, więc znów do cycka, już nie chciał jeść więc mleko wypluwał albo się przejadał i wymiotował, na koniec był już tak zmęczony że oczywiście nie mógł zasnąć. Chyba szybciej pójdę do tego pepco i jeszcze jakiś trzeci smoczek kupię w aptece.
Magdalena, Papercut - aż się płakać chce jak to wszystko opisujecie :( trzymam kciuki za Ninke i Filipka żeby szybko wracali do zdrowia bo aż szkoda maluszków :(

Kurde to chyba nie alergia ktoraś z dziewczyn mowila ze jej dzidzia ma trądzik niemowlecy jak to sie objawia i wyglada? Moja ma takie plamki i nasilaja sie przy dotyku jak lezy na tym policzku to ma zaognione a po godzinie blednie. Moze ktoras by pomogla jutro dzwonie do poloznej.
1474199553960.jpg

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1474199553960.jpg
    1474199553960.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 337
Mika Filip też dzisiaj mężowi obudził się już o 4 i zasypia na chwilę. Ciągle przy butli nawet 2 godziny pić potrafi :-/ i oczywiście jak zwykle swoje zniecierpliwienie okazuje :-/ Dziś moja moc w szpitalu...

Za kciuki dziękuję :-*

Igi wczoraj nie spał cały dzień a noc przespal , o 6.37 wstał na pampera i mleko i spał do 11.30 :D

Szkoda , że mam kose z mężem bo to mógłby być miły dzień bo mały znowu śpi[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry