reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mam takie pytanie bo juz mnie to martwi moja Wiki strasznie stęka ale nie tak jak robi kupke czy bączki tylko ogolnie jak sie rusza czasem jak śpi i sie zaczyna wiercic. Bardzo czesto i bardzo glośno normalnie jak stary dziad ktory poszedl na siłownie i steka przy kazdym podnoszeniu cieżaru. Czy ktorej dzidzia ma podobnie?

Adaś też stęka i wydaje dziwne odgłosy ;)
Dziewczyny czy takie wyginanie jest normalne ???
20160916_193128.jpg

Załączniki

• 20160916_193128.jpg
    20160916_193128.jpg
    912,1 KB · Wyświetleń: 140
reklama
Aniab moj tez sie tak wygina. Ciekawa jestem czy to normalne?

Papercut Magdalena współczuje wam z tymi wenflonami. Ja zawsze sie dziwiłam jak mozna w taką malutką rączkę wbić wenflon. Jak moj Kuba sie urodził i miał te 1200 gram to ja mu żyłki żadnej nie widziałam w rączce a miał wenflony w obu rączkach i nóżkach. Straszne to jest! Mam nadzieje ze wasze ma,uszko szybko opuszczą szpital i juz tam nie wrócą. Duzo siły dla was a zdrowia dla dzieciaczków.

nie wiem co sie dzisiaj stało mojemu dziecku ale przez cały dzien nie spał. Któraś z was juz kilka dni temu tez tak miała. Normalnie mi spi kilka razy dziennie po nawet 2 godziny a dzis w sumie w ciagu 12 godz spał moze z godzinę !! Widać ze juz był bardzo zmęczony ale nie chciał spać.

No i dzis przyszedł szumis i....nie działa na moje dziecko :-( jest strasznie cichutki i mały jak zacznie płakać to w ogóle nie słychać tego szumu. Moze w nocy bedzie lepiej jak bedzie ciszej w domu.

Mój płakał ostatnio cały dzień i nie poszedł spać. Nie wiem co mu było, chyba gorszy dzień. Nasz szumis jest wystarczająco głośny także nie wiem na jakiego trafiłaś :(

[emoji173]

Dziecko jak niewyspane, to zasnąć nie może. Taki absurd to jest. Ja znalazłam sposób na mojego, bo on rano kiepsko zasypia, że go do chusty wsadzam i śpi super i dzięki temu potem w wózku też śpi, więc i spacer możliwy. A myślałam, że on wózka nie toleruje.

Mój śpi jak pieluszke na buzie mu trzepne :)
Ale generalnie dzisiaj tez nie spał cały dzień. I później właśnie odsypia chłopak i potrafi cały dzień przespać ♡

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

dokwatwerowali mi dzidzie, placze odkad przyszli teraz przyszla dr ze zastrzyk przeciwbolowy dostanie wiec cierpi, szkoda maluszka :(

a nina spi jak w domu za dobrych czasow 22-2-5:30 ♡ i smiesznie bo to dziecko krzyczy caly czas a mi to nie przeszkadza w spaniu za to nina jeknie, ze smoka zgubila a ja od razu oczy jak 5zl wstaje, podaje, klade sie i ide spac

Papercut, współczuje, biedna malutka.
O winogronach pierwszy raz słyszę ze nie można, dzisiaj byliśmy na dużej imprezie rodzinnej i jadłam póki co małej nic nie jest. To było pierwsze nasze wyjście do restauracji, mała zniosła dzielnie. Przygotowałam sie, miałam odciągnięte mleko, wiec nie musiałam zastanawiać sie jak i gdzie nakarmić. Zreszta nie mogłam znaleść takiej sukienki w ktorej bym dobrze wygladała i dała radę karmić. Ubrałam taka która musiałabym sciągnąć do polowy aby nakarmić ale za to dobrze sie w niej czułam. Ogólnie Lenka była super, grzecznie leżała w wózeczku ale nie mogła zasnąć sobie twardym snem, przysypiała i sie budziła, szum ten nie do końca jej pasował. Dopiero w samochodzie zasnęła mocnym snem.
A co chodzi o szumisia to do jakiego wieku dzieci na nie reagują? Zastanawiam sie czy jest sens jeszcze kupować jak moja ma juz 6 tygodni. Czytając Was odkryłam ze moje maleństwo nie jest wcale głodne co godzinę i super reaguje na odkurzacz :-). Jak tylko zaczyna płakać 40 min po ostatnim karmieniu to cyk włączam odkurzacz i śpi, cudownie :-). Na moja starsza córkę nic nie działało z porad Tracy Hogg wiec teraz nawet zapomniałam o tej książce, dzięki Papercut za przypomnienie i wstawienie paru stron :-).

reklama
ma sens mamowymioczami na instagramie odpisywala komus, ze kupila spodziewajac sie drugiego dziecka i testowalo starsze 2l z kawalkiem i tez odplywalo przy tym

Do góry