reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mamakulka, wieczorem to i w dzień to wszystko serwuję ale w nocy mam mózg zlasowany. Nie wiem, czy nie wyprasowałabym siebie zamiast pieluszki ;) W nocy wszystko wygląda strasznie. Najgorsze jest to, że niby doświadczona matka jestem ale jak widać zmęczenie niszczy wszystko.
Mój leżaczek jest od zera ale rozkłada się całkiem na płasko. Z matą faktycznie można poczekać i karuzelką też. Chyba w trzecim miesiącu coś to daje.

reklama
Beata, a propos chwalenia, ja już nic nie mówię. Przez pierwsze dwa tygodnie tylko się popisywałam jak to mam z dzieckiem super - i wszystko się popsuło. Do tego stopnia, że podejrzewałam u siebie depresję poporodową i jako że karmię mm wspomagam się tabletkami ziołowymi na uspokojenie. W pewnym momencie tak bałam się zostać sama z dziećmi, że albo się trzęsłam albo płakałam. Mąż już od tygodnia chodzi do pracy - wstaje o 5 rano, więc nie mam sumienia prosić go o pomoc :(

No u mnie też maluch się zrobił bardzo " zywy" jak skończył 2 tygodnie z tym , że mój mąż w ogóle nie brał urlopu[emoji14] na początku kąpiel była tak głośna , że się bałam , że sąsiedzi do mopsu będą dzwonić [emoji23]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Płuca tez rosną Papercut! :D

Mój to w ogóle urósł. Musze mu kupić pizamki dzisiaj bo nie ma już żadnej dobrej na 62. To jest pulpet. Grubasek się zrobił, długi jak wąż. Zaraz mu zrobię focie i wstawię :)

Ja na leżaczki mam napisane newborn wiec cholera może można.

1473058865464.jpg
1473058913744.jpg

Załączniki

• 1473058865464.jpg
    1473058865464.jpg
    57,8 KB · Wyświetleń: 435
  • 1473058913744.jpg
    1473058913744.jpg
    69 KB · Wyświetleń: 435
moja tez powoli z 56 wyrasta, oczywiscie tylko na dlugosc bo dalej wszystko po bokach luzne jak nie wiem, w 62 to dopiero paradnie bedzie wygladac, straszna z niej chudzinka chociaz powoli na buzi sie pyza robi, moze ignasia kiedys dogoni :D

a ten twoj lezaczek jest na plask czy pollezacy? bo jak na plask to mozna i teraz a jak nie to sytuacja jak z fotelikiem samochodowym -jak mus to mus byle nie na dlugo

a co do tego co napisane, jak szukalam o nosidelkach (oczywiscie na moim jest info, ze od urodzenia) to doczytalam sie, se producent moze napisac zebys ty zachecona kupila natomiast z zaleceniami ortopedycznymi itp nie ma to nic wspolnego, na przykladzie nosidelka taki maluszek powinien miec glowke oparta o doroslego, plecki w c wygiete i nozki jak zabka zeby bylo zdrowo a w tym moim niby od urodzenia wisi sie na spojeniu lonowym, plecy proste i glowka moze latac w kazda strone wiec odpada

edit - ignas sliczny ♡ ale chyba do taty podobny sie robi teraz :D

@Mamakulka nie zawsze w de sa wygody-jak wszedzie, zalezy jak sie trafi, ale co tez zauwazylam: w drogeriach DM jest (miedzy regalami-no ale nie wybrzydzajmy :D ) jest przewijak ze wszystkim co potrzeba (pampersy itd). Przyjedz do Dortmundu! :D
Moj Antek tez juz 62 zaczyna nosic :D

reklama
Do góry