reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja oporów przed karmieniem poza domem nie mam, wiadomo ze świecić cycem nie bede, ale zakryta pieluszką jak najbardziej.
Od mojego ostatniego wpisu nadal karmię Michasie piersią bez nakladek :) jestem sama z siebie dumna i z córki też ! Bravo my ;)
Sierpniówka, ja tez polecam nakładki bo przez nie nie boli i sutek ma czas na regeneracje (polecam purelan czysta lanolina, nie trzeba go zmywac przed podaniem piersi), chociaz ja uzywałam ich z innego powodu, polecam aventa- najlepiej trzymaja sie piersi.
Moj slubny wyjechal na 3 tygodnie na poligon zagraniczny... ehhh przykro bo to tyle, ile ma nasza córcia. A mial miec wolne do 11.09 :/

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na bolące sutki dobry jest też olej kokosowy i wietrzenie. Mnie tak bolały że zaciskałam zęby z bólu przy każdym przykładaniu małego ale teraz mogę śmiało powiedzieć ze to mija :-)
Ja też nie mam oporów przed karmieniem w miejscu publicznym chociaż jeszcze nie musiałam bo mały śpi jak kamień na każdym spacerze. Uważam że im więcej kobiet tak będzie robić tym bardziej stanie się to normalne i popularne. W Anglii są wyznaczone miejsca dla kobiet karmiących, restauracje, puby, sklepy czy przychodnie mają na oknach naklejki ze znaczkiem kp co oznacza że zapewniają kobiecie dyskretne miejsce ale kiedyś też to było bulwersujace i wymagało czasu i uświadomienia ludziom ze to jest normalne.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Próbowałam przez nakładki aventu i mam ale jest gorzej niż bez. Ja ogółem mam bardzo czułe sutki. Smaruje Maltan i staram się wierzyć ale są tak ciężkie, że nie łatwo. Mam nadzieję, że to minie. Ten kikut chyba zostawię bo wygląda super. Moja pupa też już lepiej więc oby tak szło. Chyba zrezygnuje z tego modyfikowanego mleka bo boli go potem brzuszek.

[emoji173]

Jeszcze mam pytanie dziewczyny odnośnie karmienia. Po karmieniu jak dzieciątko nie zasypia co robicie? Kladziecie obok, nosicie czy odkladacie do łóżka? I co ile karmicie? Mój śpi po 4 godziny.. Nie wiem [emoji37] i jak z odbijaniem po jedzeniu?

[emoji173]

Sierpniowka zależy co mam w planach. Na początku było mi głupio jak on nie spał i siedziałam przy nim jak ta durna a on miał mnie w nosie. Teraz go kładę na kocyku na kanapie i sobie chłopak ćwiczy a ja go pilnuje , albo w wózku kładę bo mam go pod ręką i on sobie patrzy po prostu. No co mam zrobić , taki maluch się nie interesuje jeszcze zabawkami wiec zadanie utrudnione :) później wejdzie mata edukacyjna i w ogóle.

Kochane a w leżaczki kiedy można położyć?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

A kiedy bedzie potrzebna mata edukacyjna? tzn kiedy mniej wiecej dla maluszkow bedzie to ciekawe? Podobnie taka jakby karuzela nad lozeczko, co o tym myslicie? I kiedy najlepiej taka zamontowac? :D

Musze wam opowiedziec pod jakim wrazeniem bylam w sobote :D bylismy w galerii dokupic ubranka dla malego i trzeba bylo go nakarmic, znalezlismy pokoj do przewijania i co zobaczylism? osobny pokoj z umywalka, przewijakiem, wygodnym fotelem, specjalnym koszem na pieluszki (wiecie ten taki jak np u tommy tipi jest ze to pakuje w woreczek i nie smierdzi), a nawet kilka pampersow, kremik do pupci i podgrzewacz do mleka dla zapominalskich :D myslalam ze padne :D bo wczesniej w jednej pizzeri widzialam jakis stary przewijak przed toaletami i tyle... Teraz poznajemy zakamarki o ktorych wczesniej nie wiedzialysmy :D ciekawa jestem co mnie jeszcze zaskoczy :)

Cześć dziewczyny. Też jestem sierpniową mamą, ale dopiero teraz się ujawniam. Czytam Was od samego początku. Jako, że ciąża przebiegała bez problemów czytałam z ciekawości ale teraz masakra. Mała ma ponad 3 tygodnie, urodziła się 11 sierpnia. Dwa tygodnie nieba a teraz piekło na ziemi. Dzisiaj budziła się co godzinę. Noce są straszne, dni nie lepsze. Karmię mm, ponieważ mała od początku nie chciała piersi - poza porodówką. Przepłakałam parę dni ponieważ mam już dwoje dzieci, które przez rok karmiłam piersią. W butelkach kompletnie nie mam doświadczenia. Dzisiaj w nocy już straciłam rachubę ile mała zjadła, ciągle się prężyła, płakała, dwa łyki i zasypiała. Można mieć kolkę całą dobę ? Już mamy trzecie mm, sab simplex, propobiotyk i nadal nie ma poprawy. Już nie pamiętam ile można nie spać :sad:

Muszę spróbować wózek w takim razie. Do leżaczka niby napisane od 3,5 kg przynajmniej w moim ale w praktyce nie wiem jak to wygląda. Mate to można od razu ale nie będzie zainteresowania. Ja przeczytałam, że po 1,5 miesiąca już mata jest przydatna. [emoji1] nati cóż za luksusy!

[emoji173]

reklama
Selena :* może spróbuj domowych sposobów ? Masaże , rowerek , cieplutka kąpiel? Czasem pomaga. Urodziła się w moje urodziny dlatego takie diablęcie :D

No mój lezaczek niby od urodzenia jest. Mata wchodzi w 3 msc podobno.

Nati Ty mieszkasz w De to masz wygody. U nas kp to jeszcze dziwnosc. A powiem Ci , że myślimy nad przeprowadzka z moim mężem . Berlin.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry